روان درمانی فردی

آشفتگی جنسیتی

در معنای دیگر آشفتگی جنسیتی به معنای ناراحتی و نارضایتی مداوم فرد از خصوصیات جنسی بدن و آرزو و میل شدید به بودن در نقش جنس و جنسیت مخالف و شناخته شدن به عنوان جنسیت مخالف است. در ادامه مطلب مطالعه کنید.

برخی از تراجنسیتی‌ها آشفتگی جنسیتی را به عنوان یک مورد پزشکی قبول ندارند بلکه آن را طیف جدید از جنسیتی میدانند که دیگران آن را عادی می‌خوانند.

آشفتگی جنسیتی رابطه‌ای با گرایش جنسی فرد ندارد. مانند هر فرد دیگر، شخص دارای آشفتگی جنسیتی می‌تواند هر گرایشی داشته باشد. آشفتگی جنسیتی در هر سنی ممکن است رخ دهد. به عنوان مثال پسری که هنوز به سن بلوغ نرسیده و خود را دختر می‌داند و رفتارهای دخترانه انجام می‌دهد نیز دچار آشفتگی جنسیتی شده‌است. نوجوانان نیز در دوارن بلوغ ممکن است دچار آشفتگی جنسیتی شوند، این مرحله معمولاً برای اکثر افراد اتفاق می‌افتد. فرد بالغی که دچار آشفتگی جنسیتی شود معمولاً برای درمان و بررسی این آشفتگی اقدام می‌کند. با مراجعه به روانپزشک شدت این مشکل بررسی می‌شود و روانپزشک فرد را برای طی کردن مراحل بیشتر راهنمایی می‌کند یا به فرد کمک می‌کند تا جنسیت حاضر خود را بپذیرد. معمولاً اگر لازم باشد مراحل بیشتری را طی کند ابتدا باید در نقش جنسیت مخالف زندگی کند تا برای مراحل بعد آماده شود.

آشفتگی جنسیتی در نوجوانان

در نوجوانان آشفتگی جنسیتی به شکل افسردگی، اضطراب، و مشکلات رفتاری نمایان می‌شود. مجموعه این عوامل باعث پریشانی نوجوان و انزوای او می‌شود. انجمن جهانی حمایت از تراجنسیتی‌ها (WPATH) پیشنهاد می‌کنند هیچ‌گونه مداخله پزشکی قبل از ۱۶ سالگی انجام نشود. این انجمن پیشنهاد می‌کند مداخله روانشناسی برای تغییر جنسیت یا جراحی‌های تغییر جنس/جنسیت بعد از ۱۸ سالگی و پس از دو سال زندگی در نقش جنس مخالف انجام شود.

آشفتگی جنسیتی و اختلال هویت جنسیتی

اختلال هویت جنسیتی یک اختلال روحی و روانی ثبت شده و رسمی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی(DSM) در انجمن روانپزشکان آمریکا است. برای این‌که فردی دچار اختلال هویت جنسیتی باشد چهار شرط لازم است

میل شدید و دائم فرد به بودن در نقش جنسیت مخالفوجود مدرک و شواهدی در زندگی اجتماعی فرد که این ناراحتی و تضاد را تأیید کندفرد دوجنسه یا خنثی نباشدشواهد و مدارک پزشکی این تضاد را تأیید کند

اگر شخصی دچار استرس، از کار افتادگی یا از دست دادن روند عادی زندگی خود نشود دچار اختلال هویت جنسیتی نیست بلکه دارای آشفتگی جنسیتی است در حال حاضر تشخیص پزشکان بر این است که اگر فردی به خاطر تضاد در جنسیت خود دچار استرس و از کار افتادگی شود در واقع دارای اختلال هویت جنسیتی است در غیر این صورت آشفتگی جنسیتی تعریف بهتری برای فرد است یکی از روانشناسان انجمن روانشناسی آمریکا چنین می‌گوید:

این وضعیت روانی ( که فرد جنسیت خود را چیزی به جز جنس خود ببیند) تنها زمانی اختلال (هویت جنسیتی) است که باعث اذیت یا از کار افتادگی فرد باشد. بسیاری از تراجنسیتی‌ها از وضعیت خود ناراحت نیستند و به صورت عادی به فعالیت‌های خود می‌پردازند. این نشان می‌دهد که تراجنسیتی بودن در باطن یک اختلال و عقب افتادگی نیست.

 نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟! 

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره