روانکاوی

آموزش توالت رفتن در کودکان

آموزش توالت رفتن در کودکان

آموزش توالت رفتن در کودکان ، موضوعی است که می‌تواند باعث ایجاد نگرانی های زیادی برای والدین شود. کسانی که تازه پدر یا مادر شده اند، از راهنمایی های ضد و نقیض فامیل، دوستان و افراد مجرب گیج و سرد و سردرگم می‌شوند.

پدر و مادرهای باتجربه، گاهی نگران این مساله هستند که ممکن است روشی که برای یک کودک مفید بوده، برای کودک دیگر، بی‌فایده باشد. برخی صاحبنظران بر این باورند : صبر کنید و به کودک اجازه دهید، به طور طبیعی خودش یاد بگیرد. برخی دیگر پیشنهاد می کنند که آموزش توالت رفتن را در طی یک روز کامل کنید.

چه باید بکنید؟
آیا کودک شما با آموزش توالت رفتن از لحاظ روانی آزرده می شود؟
یا بدتر، مجبور خواهد شد با پوشک به دانشگاه برود؟
پاسخ این است : خیر! تمام کودکان – غیر از کسانی که مشکل جدی روانی یا فیزیکی دارند- دیر یا زود توالت رفتن را می آموزند.

حتی بسیاری از کودکانی که عقب ماندگی شدید ذهنی دارند، می‌توانند عادت‌های اجابت مزاج خود را تحت کنترل درآورند. البته، برخی از کودکان سخت تر از دیگران این مساله را می آموزند؛ ولی به یاد داشته باشید که این موضوع به تفاوت کودکان با یکدیگر مربوط است و اصلا نگران کننده نیست.

برخی کودکان زودتر راه می روند، حرف می زنند و…. در مورد آزادگی روحی کودک در اثر آموزش توالت رفتن نیز، تجربه نشان داده است که این کار تنها در صورتی می تواند برای سلامت کودکان مضر باشد که شما معلم بد اخلاق و سختگیری باشید و کودک را به این علت، زیاد تنبیه کنید.

آموزش توالت رفتن سنگ بنای ساخته شدن شخصیت کودک نیست

در غیر این صورت، آموزش توالت رفتن سنگ بنای ساخته شدن شخصیت کودک نیست. اجازه بدهید در اینجا به پندار اشتباه دیگری بپردازیم. گاهی از دوستان و آشنایان خود می شنوند که کودک آنها برای مثال، در یک سالگی آموخته است که به تنهایی به توالت برود. این حرف‌ها را باور نکنید. به ندرت پیش می آید کودکی قبل از ۱۸ ماهگی بتواند توالت رفتن را یاد بگیرد. کودکی که در یک سالگی خود را کثیف نمی کند، احتمالا به این علت است که پدر و مادرش حالتهای او را متوجه شده‌اند و به خوبی می‌فهمند که کودک، چه وقت باید به توالت برود و به موقع او را به توالت می رسانند. این به این معنا نیست که او به تنهایی می‌تواند این کار را بکند. به هر حال، در انجام هر کاری، آموزش پیش از موقع، ممکن است زیانهایی را دربرداشته باشد. آموزش توالت رفتن وقتی باید انجام گیرد که بدن کودک از لحاظ فیزیکی آمادگی پذیرش آن را داشته باشد. در نوزادان، هنوز ارتباط بین مغز و دستگاه های دفعی کامل نشده است. بنابراین، نوزاد نمی تواند عمل دفع را به طور ارادی کنترل کند. او حتی نمی فهمد که خودش را خیس کرده است.

کنترل، مرحله بعد از آگاهی است

باید بدانیم که کنترل، مرحله بعد از آگاهی است بدین معنا که اول باید کودک به مرحله ای برسد که از کثیف کردن خودش آگاه شود و سپس بتواند آن را کنترل کند. افزایش توانایی مثانه برای نگهداری ادرار و همچنین کمتر شدن تعداد دفع در روز به کنترل ادرار و مدفوع کمک می‌کند. ترتیب معمول کامل شدن کنترل این چنین است : کنترل مدفوع در شب، کنترل مدفوع در روز، کنترل ادرار در روز، کنترل ادرار در شب. البته روشن است که استثناهایی نیز در این ترتیب، وجود دارند. همچنین باید دانست که دختران معمولاً زودتر به کنترل عمل دفع دست می‌یابند. اکثر کودکان، بین دو تا سه سالگی آمادگی پذیرش آموزش کنترل عمل دفع در روز را پیدا می کنند و تعداد کمی از کودکان نیز ممکن است در بیست ماهگی به این آمادگی برسند. برای آنکه در یابید آیا کودک شما آمادگی آموزش را دارد یا نه، مطالبی که در زیر آمده است، بخوانید. خود را تحت فشار نگذارید که هر چه زودتر این آموزش را آغاز کنید. آموزش را وقتی آغاز کنید که احتمال موفقیت شما و کودکتان واقعاً زیاد باشد. اصلا به این موضوع اهمیت ندهید که : پسر همسایه خیلی وقته خودش رو کثیف نمی کنه. توالت رفتن یک مهارت نسبتاً پیچیده است! کودک باید نیاز به توالت را حس کند و آن را بشناسد، باید بتواند تا رسیدن به دستشویی، در آوردن لباس و قرار گرفتن در وضعیت مناسب، خودش را نگه دارد.
البته این مراحل برای بزرگسالان بسیار عادی و پیش پا افتاده است، ولی برای یک کودک خردسال چندان ساده نیست.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره                 ۲۲۶۳۳۰۳۳ – ۰۲۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۲۲۶۳۴۵۵۸-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره