آپنه ی مرکزی خواب
آپنه ی مرکزی خواب با رویداد آپنه ( ده ثانیه یا بیشتر) ناشی از فقدان تلاش تنفسی و در ارتباط با از دست دادن بازده حرکت تهویه ای مشخص میشود. هیپوپنه ی مرکزی که در ارتباط با آپنه ی مرکزی بوده، یک کاهش در تلاش تنفسی است که منجر به کاهش در جریان هوا میشود. تمایز هیپوپنه های مرکزی از هیپوپنه ی های انسدادی بدون کنترل فشار مری ممکن است دشوار باشد.
در برخی از نوشتارها ممکن است و هیپوپنه ی های مرکزی بر اساس سیگنال گرد شده ی فشار بینی طبقه بندی گردند. آپنه ها و هیپوپنه های مرکزی دارای مکانیسم های پاتوفیزیولوژیکی مشابهی هستند و تنها تفاوت آنها در شدت پدیده هاست.
• و CSA در کمتر از ۱۵ درصد افراد مبتلا به آپنه ی خواب که در مراکز اختلال خواب مورد ارزیابی قرار می گیرند، علت آپنه محسوب می شود.
• با توجه به اینکه آپنه های مرکزی میتوانند در افراد با آپنه ی انسدادی هم روی دهند، CSA معمولاً هنگام تشخیص داده میشود که بیش از ۵۰ درصد رویدادهای آپنه در ماهیت مرکزی باشند.
پاتوفیزیولوژی
آپنه ی مرکزی خواب ممکن است بطور ثانویه از ضایعات ایجاد شده بر روی اجزای حسی، دستگاه های نورونی یکپارچه و اجرایی، یا اجزای حرکتی ( به عبارت دیگر نورون های حرکتی تحتانی، رشتههای عصبی و عضلات) دستگاه های عصبی شرکت کننده در کنترل تنفسی ناشی شود. اجزای حسی شامل تغییرات PCO2 و PO2 خون سرخرگی، گیرنده های شیمیایی محیطی و مرکزی – محل نظارت این تغییرات رله ی این تغییرات به ساقه ی مغز – محل دریافت و تجزیه و تحلیل سیگنال ها می شود. پس از دریافت تغییرات ذکر شده ی اجزای حسی توسط دستگاه های نورونی یکپارچه و اجرایی در ساقه ی مغز، حلقه ی حرکتی فعال شده و منجر به تحریک عضلات تنفسی میشود.
عدم ثبات در هر یک از این اجزا میتواند موجب آپنه ی مرکزی گردد. این امر میتواند به دلایل زیر روی دهد:
۱. افزایش زمان گردش خون، که میتواند انتقال درون داد حسی را ( از ریه ها به گیرند های شیمیایی) به تاخیر بیاندازد.
۲. افزایش میزان تقویت کنترل کننده، که میتواند منجر به اصلاح بیش از اندازه ی نوسان های فیزیولوژیکی در گازهای خونی گردد. میزان تقویت کنترل کننده مترادف با پاسخدهی شیمیایی است.
۳. کاهش در تضعیف سیستم که منجر به عدم ثبات سیستم میشود.
آپنه ی مرکزی خواب اغلب به عنوان آپنه با افزایش دی اکسید کربن خون ( کاهش تهویه ی ریوی در طول روز ) یا بدون افزایش دی اکسید کربن خون بر اساس تنفس در دقیقه ( فراوردهی میزان تنفس و حجم جاری دمی ) طبقهبندی میشود.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.