روانکاوی

اثرات فارماکوکینتیک

اثرات فارماکوکینتیک

۱. جذب. قبل از اینکه دارویی بتواند اثری داشته باشد، باید توسط مصرف کننده جذب شود. قبلاً روش‌های جذب داروهای خیابانی توضیح داده شدند که عبارت بودند از:
۱. بلعیدن،۲. تزریق، ۳. استشناق.

نکته اصلی در تزریق داروها/ مواد حجم جریان خون در منطقه تزریق وریدی است. تزریق وریدی و تزریق درون سرخرگ معمولاً با حداکثر سرعت جذب می‌شوند چون مواد به طور مستقیم در خون منتشر می‌شوند. سرعت جذب برای تزریق عضلانی و زیرجلدی بستگی به جریان خون در منطقه تزریق دارد. همین طور، جذب مواد استنشاقی با توجه به بیماری یا تخریب مجاری دهانی و بویایی، ریه‌ها و تراشه ها متفاوت است. جذب مواد بلعیده شده تا اندازه ای پیچیده است. زیرا دارو باید ابتدا حل شود. مایعات سریع تر از قرصها یا کپسول‌ها جذب می شوند. جذب قرص و کپسول ها بر حسب پوشش آنها ممکن است به تعویق افتد. وجود غذا در معده باعث تعویق در جذب مواد می‌شود و اسیدی یا قلیایی بودن معدن در جذب مواد مخدر خوراکی تأثیر دارد.

اثرات فارماکوکینتیک

۲. توزیع و انتشار. مواد مخدر باید از محل مصرف تزریق، استنشاق، خوراکی به حرکت در آید مگر اینکه مستقیم در محل تاثیر تزریق شده باشد. این انتقال به عملکرد قبلی عروقی مصرف‌کنندگان بستگی دارد. انتشار مواد مخدر در بدن بنا به عوامل زیر موثرند: اولاً انتشار و توزیع مواد در بدن به صورت سیستمی است یعنی دارو در سراسر بدن با
حرکت از طریق خون پخش می‌شود. در ثانی، برای حرکت در جریان خون، مواد باید خود را به برخی از مواد موجود شیمی خون بچسبانند یا توسط فشار هیدرولیک حرکت کنند. ثالثاً، سرعتی که دارو یا ماده‌ای پخش می‌شود به کارایی قلب بستگی دارد. کارآیی قلبی به نوبه خود به سلامت و تحریک عضله قلب بستگی دارد. سرانجام، خواه ماده به اندازه کافی به محل تاثیر برسد یا نرسد، هم به مقدار مصرف و هم به چسبندگی دارو به اندام‌های بیولوژیک موجود زنده بستگی دارد.

۳. سوخت و ساز. وقتی دارویی در سراسر بدن پخش شد سرانجام وارد معده؛ اولین دستگاه سم زدایی شیمیای بدن، می شود. معده قادر به تغییر شیمیایی مواد اولیه برای تبدیل آن به دارویی غیر فعال و جدید است. معده ممکن است چهار تغییر شیمیایی اکسیداسیون، هیدرولیزاسیون، ریداکسیون، یا ترکیبی از اینها را روی داروی اولیه انجام دهد.

۴. دفع. مرحله آخر فارماکوکینتیک دارو حاصل سوخت و ساز آن است. برای اکثر داروها، روش اصلی دفع از طریق ادرار است. اما برخی از آنها می‌توانند از طریق دفع مدفوع، تنفس یا تعریق دفع شوند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره