روان درمانی فردیروانشناسی کودک و نوجوان

اختلالات روانپزشکی کودکان

اختلالات روانپزشکی کودکان

مشکلات کودکان پیش دبستانی اختلالات روانپزشکی در این گروه سنی تحت تاثیر مرحله رشد کودک مزاج و عوامل خانوادگی به وجود می آیند. مشکلاتی در خانواده از قبیل کم بودن مهارت پدر و مادر در انجام وظایفشان، افسردگی مادر، روابط نامناسب زناشویی و رقابت بین خواهرها و برادرها می‌توانند موجب اختلالات روانی در کودکان پیش دبستانی گردند. ارزیابی مشکلات کودکان پیش دبستانی غالباً با توجه به اطلاعاتی که از والدین به دست می‌آید انجام می گیرد. بنابراین باید توجه شود که یک رفتار طبیعی در کودک به غلط از سوی والدین غیر طبیعی تلقی نشود. گاهی لازم است مشخص شود یک رفتار غیر طبیعی در کودک به علت تاخیر رشد ناشی از عقب ماندگی ذهنی یا اختلالات فراگیر رشد به وجود آمده است یا خیر

اختلالات روانپزشکی کودکان

مشکلات شایع این گروه سنی عبارتند از:

حملات بداخلاقی: در اکثر بچه های نوپا غالباً حملات خفیفی از بد اخلاقی دیده می‌شود ولی اگر این حملات مکرراً اتفاق بیفتند و شدت آنها نیز زیاد باشد غیر طبیعی محسوب می‌شوند. علت این بداخلاقی ها، اکثراً مقررات نامناسب و خانوادگی می باشد که با توجه بیش از حد والدین به کودک در آن هنگام تشدید می‌شوند. جهت رفع این مشکل باید برای رفتارهای کودک، حدودی تعیین شود و برخورد با وی محبت آمیز بوده و از توجه بیش از حد به او خودداری گردد.

نگهداشتن نفس: این اختلال نیز مانند بد اخلاقی غالباً به علت احساس ناکامی و خشم ناشی از آن به وجود می‌آید. این مشکل بخصوص اگر کودک بعد از حبس کردن نفس خود دچار سیانوز شود، والدین را بسیار نگران می‌کند. بنابراین راجع به آن باید برای والدین توضیح داده شود و به آنها کمک شود تا با اغماض نابه جای خود این رفتار را تقویت نکنند.

بی خوابی: در حدود یک پنجم کودکان یک تا دو ساله به خواب رفتن تقریباً یک ساعت طول می‌کشد و یا در طول شب به طور مکرر از خواب بیدار می شوند و مدت‌های طولانی بیدار می مانند و مزاحم والدین خود می‌گردند. این مشکل معمولاً بعد از چند ماه بهبود پیدا می‌کند و اگر شدید نباشد، فقط مواجه اطمینان دادن به والدین و توصیه به آنها جهت اجتناب از رفتار تند با کودک، کفایت می‌نماید.

برخی رفتارهای والدین، از جمله پاسخ دادن سریع به گریه کودک، مدت های طولانی در کنار رختخواب کودک بدون، اجازه دادن به کودک برای برگشتن به اتاق نشیمن و بردن کودک در رختخواب پدر و مادر، موجب تشدید و تقویت مشکل بی خوابی کودک می گردد.

اختلالات روانپزشکی کودکان

والدین باید نکات زیر را همواره رعایت کنند:

۱۔ برای خواب کودک، یک برنامه خواب منظم داشته باشند.
۲۔ با برخی رفتارهای خود، مشکل کودک را تقویت ننمایند.
۳۔ اتاق خواب کودک را تبدیل به مکانی دلپذیر کنند.

به ندرت ممکن است از داروهای خواب آور به صورت کوتاه مدت استفاده شود.

کابوس و وحشت شبانه: مهمترین نکته در برخورد با این مشکل، آرام کردن کودک و خواباندن مجدد او می باشد. چنانچه مساله رفع نشود بررسی‌های تخصصی لازم می شود. مشکلات مربوط به غذا خوردن: هوس های غذایی و امتناع از غذا خوردن در این سن شایع می باشد. این مشکلات معمولاً در اثر رفتارهای والدین تقویت می شود.

از جمله رفتارهای اشتباه والدین که این مشکلات کودک را تشدید می نمایند، عبارتند از: پیشنهاد کردن یک غذای دیگر به جای غذای اول و استفاده از انواع روشها و رفتارها برای غذا دادن به کودک. در برخورد با مشکلات غذا خوردن کودکان، والدین باید از پیشنهاد دادن غذای دیگری به کودک اجتناب نمایند و در هنگام غذا خوردن به کودک از انواع روشها و بازیها استفاده نکنند. والدین باید تا جایی که ممکن است غذا نخوردن کودک را نادیده بگیرند. به معنای خوردن مواد غیر خوراکی می باشد و معمولاً با سایر اختلالات رفتاری و عقب ماندگی ذهنی همراه است جهت رفع این مشکل، باید این مواد را از دسترس کودک دور نگه داشت و استرس محیط را کاهشدهد. در موارد شدید، بررسی بیشتری مورد نیاز است. حتی موارد شدید پیکا هم با افزایش سن بهبود می یابند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره