اختلالات شخصیت
آنچه در این مقاله میخوانید
اختلالات شخصیت
عبارت از نارسایی در تکوین، رشد، تکامل شخصیت و یا داشتن گرایش های مرضی در ساختمان شخصیت، الگوهای رفتار نابهنجاری که شخص در طی زندگی نشان میدهد، نوع این بیماری را مشخص میکند و معمولاً با علائم تفکر، ادراک و عواطف غیرعادی همراه نیست.
اضطراب شدید در بیماری اختلالات شخصیت
اگر اختلات شخصیت بیمار اضطراب شدید هم داشته باشد، معمولاً به صورت آگاهانه احساس نمی شود.
- اختلال در الگوی شخصیت : الگوی شخصیت اگر تحت شرایط و فشارهای شدید و در درازمدت آسیب ببیند و دچار اختلال و نابهنجاری شود، واکنش های پسیکوتیک نشان میدهد. این الگو که به شخصیت مرزی نیز شهرت دارد، شامل شخصیت ناکافی، شخصیت اسکیزوید (که تحت شرایط فشارزا به اسکیزوفرنیک تبدیل می گردد)، شخصیت سیکلوتیمیک (که تحت فشار ممکن است به صورت مانیک دپرسیو درآید ) و شخصیت پارانوید (که تحت فشار ممکن است به بیماری پارانوید دچار گردد) میشود.
- اختلال در صفات شخصیت : از علائم بارز این بیماری، عدم رشد و ثبات عاطفی است. شخصیت منفعل – پرخاشگر، شخصیت وسواسی و یا اختلال در هر کدام از صفات شخصیت، شامل این بیماری می شود.
- شخصیت پسیکوپات : عدم رعایت موازین اجتماعی و اخلاقی از خصوصیات بارز این نوع شخصیت است که شامل انواع واکنش های زیر می شود :
- واکنش ضد اجتماعی : رفتارهای ناگهانی، لذت طلبانه، آنی و توأم با گرایش شدید خودمداری و خودخواهی، عدم وفاداری، یا تعهد اخلاقی به فرد یا گروه یا موسسه ای، شکستن قوانین اجتماعی صرفا به خاطر تمایلات شخصی.
- واکنش غیر اجتماعی : عدم رعایت مقررات و موازین جامعه در افرادی که در محیط های ناسالم و غیر عادی پرورش یافته اند. این افراد فقط به افراد، موسسات و گروههای خاص مانند تبهکاران وفادار می مانند.
- اختلالات جنسی : گرایش به رفتارهایی که بر حسب یک سلسله معیارها، غیرعادی شناخته شدهاند.
- اعتیاد : معتاد به الکل و مواد مخدر مانند هروئین، تریاک و امثال آن.
- واکنشهای علامتی مخصوص : تجلی نابهنجاری در یک نشانه به خصوص مانند لکنت زبان، شب ادراری، راه رفتن در خواب و مانند آن. این نابهنجاری بیشتر در دوران کودکی دیده میشود.
- اختلالات زودگذر محیطی در شخصیت : افرادی که شخصیت سالم و باثباتی دارند، ممکن است در هر دوره و سنی در موقعیت های محیطی غیرقابل تحمل مانند جنگ، قطعی، زلزله، سیل و امثال آن، واکنش های حاد و موقتی نشان دهند.
عقب ماندگی ذهنی عبارت از نقص در قدرت های شناختی، به خصوص هوش. عقب ماندگی ممکن است یا مادرزادی باشد؛ یا تا حدی به سبب عوامل فرهنگی ایجاد شود؛ و یا در اثر آسیب های شناخته شده مغزی و یا عوامل قبل از زایمان پیش آید. در بعضی موارد نیز علل آن روشن نیست. این مورد معمولاً شامل افرادی می شود که ضریب هوشی پایین تر از ۷۰ (یعنی در حدود ۰ درصد کل جمعیت یک جامعه)دارند. نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.