روانکاوی

اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری

عنوان نارساییهای ویژه در یادگیری برای دانش آموزانی که دارای بهره ی هوشی طبیعی هستند. ولی در یادگیری برخی از مهارت ها مانند تکلم، خواندن، هجی کردن، نوشتن، حساب کردن، ادراک بینایی، شنوایی، توالی حافظه ی بینایی و توالی حافظه ی شنوایی دچار اشکال هستند، به کار می‌رود.

• مشکلات خواندن از اساسی ترین مشکلاتی است که کودکان با نارساییهای ویژه در یادگیری با آن مواجه هستند.
• در جریان خواندن، کودک باید بتواند شکل های پیچیده و انتزاعی حروف و کلمات را ادراک و شناسایی کند، آنها را به خاطر بسپارد و نیز صداهای آنها را ادا کند.
• خواندن ساختار دو مرحله‌ای دارد : مرحله اول، تبدیل نمادهای مورد مشاهده به صداها و مرحله دوم آن تجزیه و تحلیل صداها و مفاهیم زبانی است که فرد به آن مسلط است.
• تأخیر در رشد سیستم عصبی مرکزی یا آسیب‌های مرکزی اکثرا به عنوان علت ناتوانی در خواندن ذکر می‌شود.
• صدمه به مراکزی از مغز که کنترل تکلم، شنوایی و بینایی را برعهده دارند می‌تواند نارساخوانی را به وجود آورد. دیس لکسی یا نارساخوانی اصطلاحی است که برای کودکانی که علیرغم هوش طبیعی قادر به خواندن نیستند به کار می‌رود. این گروه از کودکان ممکن است واژه های بسیاری را بدانند و به راحتی آن‌ها را در مکالمه به کار گیرند، اما قادر به درک و شناسایی نشانه های نوشتاری یا چاپی نیستند. برخی از کودکان حتی می‌توانند واژه ها را بخوانند، اما مفهوم آنها را نمی فهمند این حالت را اصطلاحاً هیپرلکسی می نامند.
• کودکان نارساخوان اکثرا مشکلاتی در جهت‌یابی فضایی، تشخیص راست و چپ، بالا و پایین، توالی حروف و کلمات هماهنگی بین چشم و دست، ارتباط بین اعضای بدن خود و دیگران دارند.
• نسبت پسران نارساخوان سه برابر بیشتر از دختران نارساخوان است.
• مشکلات نوشتن در بین کودکان با صدمات مغزی، کودکان با آسیب های خفیف مغزی و کودکان با نارساییهای ویژه در یادگیری، اکثرا دیده می‌شود.

اصطلاح دیس گرافی برای کودکانی که علیرغم طبیعی بسیار بد می نویسند، به کار می رود. این کودکان معمولاً آینه نویسی یا وارونه نویسی می کنند، یا بسیار بد خط می نویسند.
عمده ترین عللی که باید برای نارسانویسی و دشواری در نوشتن املا یک شود. عبارت است از :

۱- عدم توجه و دقت
۲- ضعف مهارت‌های حرکتی
۳- اختلال در ادراک بینایی حروف و کلمات
۴- ضعف حافظه ی بینایی
۵- دشواری در انتقال اطلاعات از یک کانال حسی به کانال دیگر یا در پیوندهای حسی
۶- انتزاعی بودن مطلب

• برخی از کودکان با اشکالات ویژه ی یادگیری، دشواری‌هایی در درک مسائل ریاضیات دارند. اصطلاحی که برای موارد شدید این حالت به کار می‌رود، دیس کالکولی یا اختلال در محاسبه و کسب مفاهیم ریاضی است. این گروه از کودکان معمولاً در زمینه ی درک روابط فضایی دچار مشکل شدید هستند

• مهمترین عواملی که سبب اختلال کودکان در ریاضیات می‌شوند، عبارت است از :

۱- فقدان آمادگی ذهنی
۲- تدریس نام ناکافی یا نادرست
۳- عملکرد پایین هوش غیر کلامی
۴- ضعف حافظه ی بینایی و شنوایی
۵- اختلال در ادراک بینایی و شنوایی
۶- اختلال در ادراک فضایی

• (سینا) وسیله ی آموزشی است که بر اساس استفاده ی هر چه بیشتر از حواس در آموزش زبان فارسی توسط سیف نراقی و نادری تهیه شده است. عمده ترین هدف تهیه این وسیله ی آموزشی عبارتند از : آموزش خواندن، هجی کردن و در نهایت نوشتن به کودکانی که در یادگیری زبان فارسی اختلال دارند.
این وسیله شامل ۹۷ کلمه و ۴۳ صدای گفتاری و نوشتاری می باشد که در نوشتن آنها از ۳۲ حروف الفبای فارسی استفاده شده است.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره