روانکاوی

اختلال فشار روانی آسیب زا و اختلال فشار روانی حاد

اختلال فشار روانی آسیب زا و اختلال فشار روانی حاد

اختلال فشار روانی آسیب زا شامل مجموعه ای از علائم که در پی مواجهه با عامل آسیب زای بی نهایت شدید پیدا می‌شود. این مواجهه می تواند به صورت دیدن، حضور یا شنیدن باشد.
• خصائص اختلال PTSD شامل این موارد : واقعه به صورت تجارب مجدد در ذهن فرد مجسم می شود، اجتناب مکرر از به یاد آوردن سانحه وجود دارد. از لحاظ هیجانی فرد احساس کرختی می‌کند، برانگیختگی مفرط مانند مشکلات در به خواب رفتن، افسوس و یکه خوردن، هشیاری بیش از حد و ماندن در خواب دیده می شود.
• این اختلال به نام‌های دیگری مانند اختلال نوروز جنگ، خستگی عملیاتی و سندرم انفجار نیز معروف است.
• شیوع مادام العمر ۸ درصد و در بین جوان ها شایع تر است. زنان بیشتر در معرض ابتلا هستند. ضربه های موجد این اختلال تجاوز و حمله در زنان و وقایع جنگی در مردان است. با سطح اقتصادی، اجتماعی پایین رابطه دارد و سن شروع در اوایل بزرگسالی است.

اختلاف فشار روانی حاد

• مشابه PTSD است با این تفاوت که علایم آن زودتر پدیدار می‌شود.
• بیماری‌های همراه آن افسردگی، مصرف مواد، اختلالات اضطرابی و … هستند.
• از نظر عوامل شناختی رفتاری افراد نمی‌توانند آسیبی را که عامل تسریع کننده اختلال بوده، پردازش یا توجیه کنند. آنها احساس فشار روانی می کنند و می کوشند با اجتناب، از احساس وقوع مجدد آن جلوگیری کنند، بیماران متناوبا آن را پذیرفته و انکار می‌کنند.
• از نظر عوامل سایکودینامیک، آسیب موجب فعال شدن مجدد تعارض روانی می‌شود.
• مکانیزمهای دفاعی شامل واپس روی، وا پس زنی، انکار، واکنش سازی و ابطال است.
• عوامل زیستی شامل پر فعالیتی سیستم آدرنرژیک ( عصبانیت، تپش قلب، تعریق،گرگرفتگی، لرزش، افزایش فشار خون) و افزایش فعالیت دستگاه عصبی خودکار می باشد.
• در کودکان PTSD با علایم جسمی مثل سردرد و دل درد بروز می کند. مواجهه با یک عامل استرس زا در کودکان بیش از بزرگسالان اختلال ایجاد می‌کند.
• درمان شامل درمان های دارویی و روان درمانی می باشد. داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب، ضد تشنج و ضد جنون تجویز می گردد. درمان‌های دارویی کافی نیست و از جمله درمان‌های غیردارویی مواجه سازی ممتد گزارش شده است. دیگر درمان‌های روانی مشتمل بر بازسازی وقایع تروماتیک به همراه تخلیه هیجانی، هیپنوتیزم درمان های حمایتی می باشد.

اختلال اضطراب فراگیر

• برخی از افراد تقریباً در مورد همه چیز نگران و مضطرب به نظر می رسند. این گونه افراد را می‌توان مبتلا به اختلال اضطرابی فراگیر دانست.
• این اختلال بیماری شایعی است که شیوع آن ۳ تا ۸ درصد است. نسبت زن به مرد حدود ۲ به ۱ است.
• بیماری های همراه جمعیت هراسی، فوبی اختصاصی، اختلال پانیک یا یکی از اختلالات افسردگی است.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

نیاز به مشاوره ازدواج  دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره قبل از ازدواج دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره