اداره کردن عصبانیت
آنچه در این مقاله میخوانید
اداره کردن عصبانیت
کنترل. به خودتان یادآوری کنید که آرام بمانید و به جای پرخاشگری با وضعیت مقابله کنید.
به خودتان بیاموزید آرام باشید
به خودتان بیاموزید آرام باشید. یادآوری آرام بودن مولفه ی اصلی کنترل عصبانیت است. برای کنترل مناسب عصبانیت باید دو مورد را خوب یاد بگیرید:
۱) نفس عمیق و دیافراگمی بکشید
۲) نقاط پر تنش بدن خود را آرام کنید. برای تنفس دیافراگمی یک دست خود را روی قفسه سینه قرار دهید و دیگری روی شکم درست بالای ناف خود قرار دهید.
هوا را به قفسه ی سینه خود بکشید
حالا هوا را به قفسه ی سینه خود بکشید طوری که دستی که روی قفسه سینه قرار داده اید نسبتاً ثابت بماند اما دستی که روی شکمتان قرار گرفته است کمی بالاتر بیاید. مدتی این روش را تمرین کنید. در صورتی که در حرکت دادن دستی که روی شکمتان است مشکل دارید یا اگر هر دو دستتان همزمان تکان میخورند، دو راهکار وجود دارد؛ اول، تجسم کنید یک جسم سنگین به شکم شما فشار وارد میکند و شما سعی کنید آن وزنه ی روی شکم خود را با تنفس دیافراگمی به بالا فشار دهید.
دستتان به شکم خود فشار آورید
اگر این روش مفید نبود با دستتان به شکم خود فشار آورید و سعی کنید با نفستان جلوی فشار دستتان را بگیرید. موقعی که با اطمینان توانستید دست خود را که روی شکمتان است به سمت بالا فشار دهید. دیگر مجبور نیستید حتما دفعات بعد هم دست خود را که روی شکم خود قرار دهید اما باز تمرین کنید. روزی سه بار به مدت ۳۰ دقیقه نفس عمیق بکشید تا بتوانید این مهارت را به آسانی انجام دهید و ملکه ی ذهنتان شود.
نقاط پر تنش بدنتان را آرام کنید
دومین مورد این است که یاد بگیرید نقاط پر تنش بدنتان را آرام کنید. وقتی هیجان زده هستید، خیلی آسانتر عصبانی میشوید، موقعی که عصبانیت ایجاد میشود ممکن است به قسمت های معینی از بدنتان که سفت می شوند، توجه کرده باشید. حالا به تنش های بدن خود توجه کنید؛ به تنش های موجود در پیشانی، چانه، گردن و شانه ها، بازوها، شکم و کل بدن توجه کنید.
موقعی که ناحیه ی تنش را یافتید یک نفس عمیق دیافراگمی بکشید و بگویید: تنش را با بازدم از بدن خود دور کردم، احساس آرامش از تنفس را به آن ناحیه ی تنیده متمرکز سازید و به آرام شدن تنش در آن ناحیه توجه کنید.
در اینجا چند نمونه از جمله های مقابلهای که برای آرامش یافتن به جای عصبانی شدن، می توانند راهنمایی شما باشند ارائه شده است. دو یا سه مورد از آنها را که ممکن است برای شما مفید باشند انتخاب کنید.
- نفس عمیقی بکش و آرام شو
- موقعی که عضلات من تنیده می شوند زمان آرام سازی و کسب آرامش است.
- آرام راحت باش.
- زمان آن است که نقاط پر تنش بدنم را بررسی کنم و نقاطی را که تنیده هستند، آرامسازی کنم.
- زمان آن است که چانه ام را بکشم. زمان آن است که شانه ها را منقبض و شل کنم.
- زمان آن است که بازوهای خود را بکشم.
- پاهای خود را شل کنم.
- تنش بدنم را بازدم کنم و آن را از خود دور کنم.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.