ازدواج به عنوان مشکل کنونی
آنچه در این مقاله میخوانید
ازدواج به عنوان مشکل کنونی
هی لی، معتقد است به خاطر اینکه مشکلات زناشویی از فقدان انعطاف پذیری نشأت می گیرد،
اهداف خانواده درمانی
یکی از اهداف خانواده درمانی، افزایش امکان هایی برای هر دو زوج می باشد تا آنها دامنه وسیعی از رفتارها را در اختیار داشته باشند. در هنگام اجرای درمان بر روی زوج لازم است که درمانگر محتاطانه به این موضوع توجه کند که آنچه زوج در رابطه با هم انجام میدهند در رابطه با درمانگر نیز انجام می دهند، در رابطه با درمانگر نیز انجام می دهند، به عنوان مثال، تفسیری که درمانگر بیان میکند، تفسیر محض نیست بلکه ایتلاف با یکی در ارتباط با دیگری یا به زیر منظومه زن و شوهری در مقابل زیر منظومه بزرگتر، می باشد.
به طور مختصر:
زوج درمانگران باید مشکلات را جدی بگیرند و روی بحث های خاصی تمرکز کنند و همچنین نباید اجازه دهند تا زوج عقایدی را که ممکن است زیان های غیر قابل جبرانی را به بار آورد، ابراز کنند. درمانگران باید اهداف را تنظیم کرده و همیشه در انتظار ابراز صریح زوجها در ارتباط با مشکلاتشان نباشند. مهمتر از همه اینکه، زوج درمانگران نباید فکر کنند که زوج یا مشکل زوج مشابه دیگر زوجها و مشکلات آنها می باشد
به علاوه،
- مندس شش بعد ویژه از قبیل رفتار ارادی در برابر غیرارادی،
- درماندگی در برابر قدرت،
- استعاره در مقابل توالی عبارات واقعی،
- سلسله مراتب در مقابل برابری،
خصومت در مقابل عشق و منفعت شخصی در برابر نوع دوستی را جهت مفهومسازی مشکلات خانواده و زوج، ارائه داده است. به نظر میرسد ابعاد درماندگی در برابر قدرت، سلسله مراتب در مقابل برابری، خصومت در برابر عشق و منفعت شخصی در برابر نوع دوستی به آسانی در مورد مشکلات رایج زوجها قابل اجرا باشد.
مثال
به عنوان مثال، هنگامی که زوج نشانه ای را بروز میدهد، دو سلسله مراتب ناسازگار به طور همزمان در رابطه زناشویی، تعریف و مشخص میشود. در یکی از سلسله مراتب، شخصی که نشانه مرضی را بروز داده به خاطر رفتار درمانده و آشفته اش در موقعیت پایین تر قرار میگیرد و دیگری به عنوان کمک کننده در موقعیت بالاتری می باشد. همچنین، در همین زمان، در سلسله مراتب دیگر همسری که نشانه را بروز داده به خاطر اینکه تحت تاثیر قرار نگرفته و کمک نمیخواهد، در موقعیت بالاتر و شخص مقابل به دلیل اینکه نتوانسته کمکرسانی موفق داشته باشد و تمامی تلاش هایش بی نتیجه مانده و زندگی اش را بر پایه نیازها و مشکلات زوج دارای نشانه، تنظیم کرده است، در موقعیت پایین تری قرار دارد.
هی لی و مدنس، به منظور موثر و کارآمد بودن، فرضیاتی را در مورد مشکلاتی که قبل از دوره های درمان نشان داده می شوند، تنظیم کرده اند:
فرضیه سازی
با استفاده از فرضیه سازی، ما به تدوین فرضیه توسط درمانگر بر پایه اطلاعاتی که از خانواده در جریان مصاحبه به دست میآید، اشاره می کنیم. فرضیه، به همان خوبی که باعث اثبات اعتبار آن براساس مهارتها و روشهای ویژه میشود، نقطه شروعی برای پژوهش و بررسی نیز، ایجاد میکند.
اگر اثبات شود که فرضیه اشتباه است
اگر اثبات شود که فرضیه اشتباه است، درمانگر بر اساس اطلاعاتی که در طول آزمایش فرضیه اول به دست آورده است، فرضیه دوم را ارائه می دهد. در واقع فرضیه درست یا غلط وجود ندارد، بلکه فرضیه هایی که دارای سودمندی کمتر یا بیشتر هستند، مطرح است. درمانگر توسط یک یا چند عامل به سمت فرضیاتی سودمند هدایت میشود که میتواند به وسیله آنها مشکلی را مفهوم سازی کند. چنین عواملی شامل مواردی است که برای درمانگر جذاب بوده یا باعث برانگیختن حس همدردی او با زوج شده و یا علاقه درمانگر را در ارتباط با زوج برمیانگیزد.
در جریان ارزیابی
در جریان ارزیابی، مداخلات درمانی معمولاً در شکل سوالات بین جلسه و یا به صورت رهنمود و عملی در پایان جلسات، ارائه میشود. چنین مداخلاتی برپایه اینکه درباره مشکلات موجود چگونه میاندیشد و همچنین ویژگیهای مشکل و افرادی که آنرا نشان میدهند، انتخاب می گردد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.