استرس های محیطی مانع پیشرفت
آنچه در این مقاله میخوانید
استرس های محیطی مانع پیشرفت
بیماران مبتلا به اختلال های روانی در زندگی شان با استرس زاهای روانی ۔ اجتماعی مهمی روبرو میشوند. مثل تعارض خانوادگی، مشکلات مالی، مسائل تحصیلی، گرفتاریهای قانونی، طلاق و بیماریهای پزشکی خطرآفرین. چنین استرس هایی در بین این بیماران خیلی رواج دارند.
اگر استرس های زیادی در زندگی بیمار وجود دارد، بهتر است درباره این موضوع ها بحث و تبادل نظر صورت گیرد. اگر بیمار با استرس های زیادی در زندگی اش روبرو است، بنابراین فرصت مناسبی نیست که مستقیماً به علائمی پرداخته شود که شخص برای درمان آنها مراجعه کرده است
پیشگیری
۱. افکار خودآیندتان را درباره توانایی کمک به بیمار، بازنگری کنید. از مهارت هایی که بیمار آموزش میدهید، استفاده کنید تا بتوانید افکار منفی تان را کنترل کنید. اگر پیچیدگی زندگی یا خطور افکار ناامید کننده به ذهن شما را دلسرد کرد، احتمالا این حالت در طرز رفتارتان نمایان میشود و بر توانایی شما برای کمک به بیمار، به منظور حل و فصل مشکلات فراوانش، تاثیر منفی بر جای میگذارد.
۲. در هر زمان، تنها یک مشکل را به عنوان آماج درمان انتخاب کنید. حتی اگر علایم یا سایر مشکلات مهم باید کنار گذاشته شوند، معمولاً بهتر است که به دنبال یک هدف واحد باشیم تا بتوانیم نتایج مداخله را مشاهده کنیم. تلاش کنید بر یک مشکل متمرکز شوید، به جای آن که مسائل مختلف را مورد توجه قرار دهید و نتوانید راه حلی ارائه دهید. اگر بیمار یاد بگیرد که روشهای درمان شناختی ۔ رفتاری را برای حل و فصل یک مشکل اساسی به کار بگیرد، بنابراین میتواند این مهارتها را برای حل و فصل سایر مشکلات و اشتغال های ذهنی خود نیز به کار ببندد.
۳. مهارت های مسئله گشایی هایی را آموزش بدهید. مشکلاتی مثل غفلت از پرداخت بدهیها یا ناتوانی در کنترل عادت های غذایی ناسالم، میتوانند در طول زمان، وقتی که فرد به شدت بیمار شد، یا از پرداختن به مشکل، سخت ناامید شد، اثر افزایش یا ترکیبی داشته باشند. به دلیل اینکه علایم افسردگی و اضطراب می توانند باعث ناامیدی و ناتوانی برای مقابله با مشکلات شوند، بنابراین بیماران قبل از هرگونه تلاش، می توانند درباره کنترل موقعیت با خودشان حرف بزنند. یکی از شکایت های رایج بیماران این است: نمی دانم از کجا شروع کنم.
بهبود
۱. مجدداً سازماندهی کنید. اگر به دلیل پیچیدگی مشکلات بیمار، در چنین جلسه درمانی، دچار سردرگمی شدید یا به ستوه آمدید، با در پیش گرفتن این روش ها دوباره مشکل را سازماندهی کنید: بازگویی خلاصه ای شفاف از چالشهای پیش رو با بیمار، کمک به بیمار برای اولویتبندی مشکلات در فهرست، و انتخاب آماج برای مداخله.
۲. از تقویت های زندگی بیمار کمک بگیرید. درمانگران میتوانند تحت تاثیر منفی برخی از مشکلات روانشناختی بیماری قرار بگیرند، مخصوصاً اگر متخصصان بالینی اعتقاد داشته باشند که خودشان مسئولیت اولیه حل مشکلات بیمار را به عهده دارند. به دنبال فردی باشید که در محیط زندگی بیمار بتواند به او در حل و فصل مشکلات روانی ۔ اجتماعی اش کمک کند. وقتی که بیماران تحت شرایط استرس زا، احساس درماندگی میکنند، یادشان می رود که دیگران در صورت تشخیص نیاز او، احتمالاً به کمک او می شتابند. به افکار خودآیند منفی بیمار درباره کمک طلبی دقت کنید و چگونگی کمک طلبی از دیگران را با او تمرین کنید.
۳. از تجربههای گذشته بیمار به عنوان راهنما استفاده کنید. دقت کنید که بیمار در گذشته چگونه با استرس ها کنار آمده است. این کار، فرصت خوبی در اختیار بیمار قرار میدهد تا او بتواند مشکلات را پیشبینی کند و به دنبال راه هایی برای غلبه بر این مشکلات باشد. اگر فرد میتواند تلاشهای موفق خود را برای مسئله گشایی، به یاد بیاورد، اما در حال حاضر برای اقدام عمل، اعتماد به نفس لازم را ندارد، سعی کنید با استفاده از شواهد تاییدکننده و رد کننده فرد درباره توانایی اش، به تغییر افکار خودآیند منفی او بپردازید. این کار باعث میشود بیمار با استفاده از مهارت های موجود بتواند با مشکلات جدید مقابله کند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.