اضطراب و نشخوار فکری
آنچه در این مقاله میخوانید
اضطراب و نشخوار فکری
چهارمین جنبه تفکر حسود بر پایه پیشبینیهای منفی درباره آینده و زندگی کردن بر روی نکات منفی گذشته و حال بنا شده است. اضطراب و نشخوار فکری فرآیندهایی مشابهی هستند که بر روی یک فکر منفی قفل میشوند.
این مربوط به زمانی است که ما توسط افکار منفی مان ربوده می ششویم و وقتی به خودمان می آییم، متوجه میشویم که مدتها در آن غوطه ور بوده ایم، بدون اینکه سودی داشته باشد. ممکن است این فکر منفی را داشته باشید که به نظر او، آن زن جذاب است. شما می توانید با بی توجهی به این فکر، به عنوان یک فکر بی ربط واکنش نشان دهید، یا می توانید این ایده را بپذیرید که همه ما افراد زیادی به نظرمان جذاب میآیند. با این پاسخ ها، شما در آن فکر گیر نخواهید کرد، بلکه به آن اجازه میدهید که دست از سر شما بردارند.
در گل گیر کرده
اما اگر نگران آن باشید، ذهن شما مثل یک چرخ که در گل گیر کرده باشد، میچرخد. هر چه بیشتر به این فکر کنید که چه اتفاقی ممکن است بیفتد، نکات منفی بیشتری ظاهر می شوند. شما هر چه بیشتر فکر کنید که چگونه شریک زندگی تان ممکن است به شخص دیگری بیشتر علاقه داشته باشد، مضطرب تر و عصبانی تر می شوید و نمیتوانید آن فکر را سرتان بیرون کنید. اگر نشخوار فکری کنید، یک چیز منفی را در گذشته به یاد میآورید و در آن فرو می روید و دائما آن را در ذهن خود تکرار می کنید. از آنجایی که ما عموماً وقتی نگران میشویم یا نشخوار فکری میکنیم حالمان بدتر میشود، سوال اساسی این است که چرا این کار را انجام میدهیم؟ ما نگران می شویم، زیرا فکر می کنیم شاید به ما کمک کند.
نگرانی معمولاً شامل جملاتی با مضامین چی می شود اگر است، در حالی که نشخوار فکری عموماً حاوی چرا است. وقتی که حسادت می کنیم، فکر می کنیم من باید درباره آینده نگران باشم تا آمادگی لازم را پیدا کنم و غافلگیر نشوم یا معتقدیم باید نشخوار فکری کنیم، چون قادر خواهیم بود مسائل را درک کرده و مشکلات را حل کنیم. در این روش، نگرانی و نشخوار فکری شبیه راهبردهایی برای مقابله با خطرات طرد شدن، خیانت و رها شدن به نظر میرسند. حتی میتوان حسادت را یک نگرانی خشمگین و آشفته دانست. مشکل نگرانی تکرار شونده این است که سرانجام به اضطراب و افسردگی می انجامد. این مانند باز کردن یک قفسه پر از بدترین چیزهایی که می توانید تصور کنید و سپس ساعتها در آن جستجو کردن است. شما با نکات منفی همکاری میکنید و افکار خود را با آنها هماهنگ می کنید. انگار که حالات روحی تان، افکارتان و واقعیت تان همه شبیه هم هستند. شما با نگرانی آنقدر ذهنتان جلو می روید که مسیر را برای برگشت سخت می کنید. در حالی که میتوانستید به آینده سفر نکنید و فقط این را مشاهده کنید که یک فکر، فقط یک فکر است و یک احساس هم، یک حالت روحی است که زود می گذرد. نگرانی نه تنها باعث میشود احساس بدتری داشته باشید، بلکه دلتنگ نکات مثبت زندگی تان در این لحظه می شوید. وقتی بر نکات منفی تخیلی تمرکز می کنید، نمی توانید از زندگی فعلی خودتان لذت ببرید. مشکل دیگر این است که شما اغلب نگران هستید، زیرا نمی توانید بلاتکلیفی را قبول کنید. مطمئن نبودن، شما را واقعاً اذیت می کند.
بلاتکلیفی
شما بلاتکلیفی را اینگونه معنی کنید. که اتفاق بدی خواهد افتاد و نشانه چیزی است که از شما پنهان شده است. شاید از همه مهمتر، میکنید که میتوانید به قطعیت دست یابید. ممکن است باور داشته باشید که اگر پیوسته به آن فکر کنید، ممکن است به قطعیت کامل برسید. اما هیچ قطعیتی در یک دنیای نامطمئن وجود ندارد. این یک جست و جوی بیثمر و غیر ممکن است که شما را در دام یک چرخه تکراری و غیر ممکن گرفتار می سازد. هر بار با این ایده که فکر کنم می توانم به او اعتماد کنم مواجه می شوید. سوال دیگری می پرسید: اما آیا میتوانم کاملا مطمئن باشم؟ سپس هر چیز مثبتی را رد میکنید و دوباره نگران می شوید. نشخوار فکری یا تمرکز بر چیزهای منفی شبیه نگرانی است، اما تمایل دارد بر وقایع گذشته تمرکز کند یا از خودتان سوالاتی بپرسید که به نظر میرسد هیچ وقت جوابی نداشته باشد، مانند چرا این اتفاق افتاد؟ یا چرا او به من خیانت کرد؟. افرادی که نشخوار فکری میکنند، احتمال افسرده شدن و افسرده ماندنشان بیشتر است، زمانی که نشخوار فکری می کنیم، اغلب معتقدیم که میتوانیم از ماجرا سر دربیاوریم، همه اطلاعات را به دست آوریم، همه چیز را درک کنیم و تصور کامل را داشته باشیم. ما دور خودمان میچرخیم، از خودمان یا از شریک زندگیمان سوالات بدون جواب می پرسیم، سپس هر پاسخی که به شکل ناقص، ناخوشایند یا حتی فریبنده دریافت میکنیم را نمیپذیریم. نشخوار فکری مانع از حضور ما در زندگیمان می شود: ما از آنچه که دقیقاً جلوی چشممان اتفاق میافتد لذت نمی بریم، به ندرت در لحظه کنونی هستیم و در حال زیرورو کردن سوالات منفی و بی جواب، عمرمان را سپری می کنیم.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.