مشاوره تحصیلی

افت تحصیلی به چه معنا است ؟

افت تحصیلی

افت تحصیلی به معنای عدم موفقیت در آموزش و پرورش است و منجر به از دست دادن هزینه های آموزش عالی و زیان های اجتماعی و اقتصادی می شود. در این مطالعه، دیدگاه های دانشجویان بر عوامل موثر بر عدم موفقیت تحصیلی مورد مطالعه قرار گرفت.

در میان شش منطقه مورد مطالعه (خانواده، یادگیرنده، مربی، محیط یادگیری، برنامه درسی و عوامل اجتماعی-اقتصادی)، دانشجویان برنامه آموزشی را بعنوان عامل تاثیرگذار برای شکست تحصیلی بیان کردند. مطابق با این مطالعه عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی را مورد بررسی قرار دادند و اظهار داشتند که برنامه درسی مهم ترین عامل پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است. همچنین

برنامه آموزشی مناسب به عنوان عامل شکست در دانشجویان پرستاری ذکر شده است در زمینه برنامه درسی، برنامه درسی متناسب با توانایی ها و ارزش های دانشجویان و همچنین شغل های آینده آنها مهم ترین عوامل از دیدگاه دانش آموزان بود.

نقش مربی و معلمان

در ناحیه مربی، نقش معلمان با تجربه و رفتارهای اجتماعی آنها به عنوان عامل مهم در شکست تحصیلی دانش آموزان مطرح شد. مطالعه هاموند همچنین نشان داد که کیفیت استاد به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موفقیت دانش آموزان است. تحقیقات همچنین دریافتند که روش آموزشی شامل عواملی مانند تلاش معلمان برای توضیح مواد، اثربخشی روش های تدریس، تأثیر آموزش روش ها، تمرکز بر یادگیری، رعایت رشته و یکپارچگی محتوا، ایجاد یادگیری فعال، استفاده از تکنیک ها و امکانات آموزشی موجود می تواند وضعیت تحصیلی دانش آموزان را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد.

دانش آموزان معتقد بودند که انگیزه، علاقه به حوزه تحصیل و اعتماد به نفس، مهمترین عوامل شکست علمی بوده است. اوگروگلو و والبرگ نقش حیاتی انگیزه در دستیابی به موفقیت تحصیلی را ذکر کردند. برخی از مطالعات همچنین به ویژگی های شخصی دانش آموزان مانند عدم توجه به علل اصلی آنها به عنوان دلیل اصلی برای موفقیت در امتحانشان اشاره می کنند

فاکتورهای یادگیری

در میان فاکتورهای یادگیری، توجه بیشتر مقامات به مشکلات دانشجویان و محدودیت امکانات کتابخانه ای و عدم استفاده از تکنولوژی آموزشی مناسب در رابطه با محتوای هر درس، بعنوان عوامل تاثیرگذار برای شکست تحصیلی ذکر شده است.

فقدان محیط های آزاد با درک متقابل در خانواده، فقدان قدردانی والدین از آموزش و عدم افزایش روحیه دانش آموزان توسط خانواده ها از مهم ترین عوامل خانوادگی بود که توسط دانش آموزان به رسمیت شناخته شده است، نقش والدین به عنوان عامل مهمی برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در نظر گرفته شد و اعلام شد که والدین با سطح تحصیلات بالاتر از فرزندانشان برای آنها مناسب تر است این ناخودآگاه دانش آموزان را مجبور می کند تا سخت تر کار کنند تا کارایی کارآمدتری مانند والدین خود نشان دهند.

اجتماعی و اقتصادی

در بخش اجتماعی و اقتصادی، فقدان انگیزه اقتصادی و حرفه ای، فقدان احترام اجتماعی و وضعیت مربوط به حوزه تحصیل و فقدان امنیت شغلی در آینده به عنوان مهمترین عوامل توسط دانشجویان مطرح شده است. با توجه به این نکته، لینداری و همکاران “یک دید روشن و شفاف از دیدگاه شغلی” به عنوان عامل تاثیرگذار در عملکرد آموزشی اشاره کرد.

در این مطالعه رابطه بین متغیرهای جمعیت شناختی و دیدگاه دانشجویان در زمینه های موثر برای شکست تحصیلی آنها مورد بررسی قرار گرفت.

در میان متغیرهای جمعیت شناختی، تنها بین جنس و دیدگاه دانشجویان از نظر دو زمینه که بر شکست علمی تأثیر گذاشته است، رابطه معناداری وجود دارد. بنابراین، ناحیه مربی نقش مهمی در ظهور شکست تحصیلی از دیدگاه دانش آموزان مذهبی داشت؛ در مقابل، دانشجویان دختر نقش مهمی در محیط اجتماعی-اقتصادی ایفا کردند. در مطالعه رابطه معنی داری بین جنس و دانش آموزان وجود داشت. علاوه بر این، برخی مطالعات دیگر نشان دادند که رابطه بین سن، وضعیت تاهل و شکست تحصیلی وجود دارد، در حالی که هیچ ارتباط معناداری بین این عوامل و دیدگاه دانشجویان در مورد عدم موفقیت تحصیلی در این مطالعه دیده نشد.

عدم مشارکت 

عدم مشارکت فعال برخی از دانشجویان در تحقیق یکی از مهمترین محدودیت های این مطالعه بود. برای غلبه بر این محدودیت، تلاش برای توضیح اهداف مطالعه و ایجاد انگیزه های مشارکت برای این گروه از دانش آموزان صورت گرفت.

به نظر می رسد دانشجویان معتقدند که عوامل مختلف بر درجه بندی علمی تاثیر می گذارند. بر این اساس، توجه دقیق تر به عواملی مانند محتوای درس، مدرسان، روش های تدریس و محیط یادگیری در آموزش و پرورش و برنامه ریزی رفاهی می تواند مانع از ظهور شکست های علمی، به ویژه در زمینه علوم پزشکی شود.

بیشتر بخوانید

مشاوره تحصیلی و مشاوره شغلی

افت تحصیلی و روشهای ایجاد انگیزه درسی در دانش آموزان

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره