روانکاوی

افسردگی اساسی و اختلال دو قطبی

افسردگی اساسی و اختلال دو قطبی

خلق حال‌وهوایی احساسی نافذ و پایداری است که بر رفتار و درک فرد از جهان تأثیر می‌گذارد .اختلالات خلقی طبقه مهمی از بیماری‌های روان‌پزشکی هستند و شامل اختلال اف‌سردگی ،اختلال ۲ قطبی و سایر اختلالات می باشند. برای توصیف خلق انواعی از صفات بکار می روند افسرده ،غمگین، تهی ،ملانکولیک ،ناراحت، تحریک‌پذیر سرخوش، مانیک،شاد و بسیاری صفات دیگر. برخی از این‌ها قابل‌مشاهده توسط بالینگرند مانند چهره غمگین و سایر موارد را فقط خود بیمار احساس می‌کند  مانند ناامیدی.

افسردگی اساسی و اختلال دو قطبی

خلق می‌تواند بی‌ثبات باشد و بین قطب های مخالف در نوسان باشد مثلاً فرد ۱ لحظه با صدای بلند می‌خندد و گشاده‌رو است و لحظه دیگر گریان و مایوس است .دیگر نشانه‌ها و علائم اختلالات خلقی عبارت است از تغییراتی در سطح فعالیت توانایی‌های شناختی، تکلم ،مشکلات خواب، فعالیت جنسی.

این تغییرات تقریباً همیشه باعث اختلال کارکرد های بین فردی، اجتماعی و شغلی بیمار می شود اگر بیمار فقط به دوره‌های افسردگی اساسی دچار شد اصطلاحاً گفته می‌شود که به اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی ۱ قطبی مبتلاست. برای بیمارانی که به هر ۲ نوع دوره افسردگی و شیدایی دچار می شوند یا فقط دوره‌های شیدایی را تجربه می‌کنند تشخیص اختلال ۲ قطبی مطرح می گردد. انواع اختلالات خلقی دیگر شامل هیپومانیا یا نیمه شیدایی ،خلق ادواری و افسرده خویی است وهیپو مانیا دوره‌ای از علائم مانیا است که تمام ملاک های دوره مانیا را پر نمی‌کند .خلق ادواری و افسرده خویی به ترتیب اشکال خفیف‌تر اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی می باشند.

افسردگی:

اختلال افسردگی اساسی بدون سابقه‌ای از دوره های مانیا مختلط یا هایپومانیا رخ می دهد .دوره افسردگی اساسی باید لااقل ۲ هفته طول بکشد. بیماری که دچار دوره افسردگی اساسی است باید لااقل ۴ علامت از فهرستی شامل تغییرات اشتها و وزن تغییرات خواب و فعالیت، فقدان انرژی ،احساس گناه ،مشکل در تفکر و تصمیم‌گیری و افکار عود کننده مرگ یا خودکشی را هم داشته باشد.

مانیا یا شیدایی :

دوره مانیا دوره مشخصی از خلق دائماً و به شکل غیرطبیعی بالا گشاده یا تحریک‌پذیر است .مدت این دوره مشخص لااقل ۱ هفته و اگر لازم شد که بیمار بستری شود کمتر است. دوره هیپومانیا که لااقل ۴ روز باید طول بکشد علائمی شبیه علائم دوره مانیا دارد منتها آن‌قدر شدید نیست که اختلالی در عملکرد شغلی یا اجتماعی ایجاد کند. مانیا و هیپومانیا هر ۲ دارای ویژگی‌های زیر هستند: اعتمادبه‌نفس بالا، کاهش نیاز به خواب، حواس‌پرتی، شدید بودن فعالیت جسمی و ذهنی و انجام مفرط رفتارهای خوشایند.
اختلال ۲ قطبی عبارت است از داشتن حداقل ۱ دوره مانیا و گاهی دوره‌های افسردگی اساسی در سیر بالینی .

در صورت نیاز به ویزیت یا مشاوره تصویری با شماره زیر تماس بگیرید

۰۹۱۳۱۳۳۹۵۸۸دکتر فریبا امینی روانپزشک

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره