انزوای اجتماعی/ بیگانگی اجتماعی
افراد دارای این طرحواره با دیگران احساس بیگانگی می کنند و احساس می کنند که تعلقی به دیگران ندارند. علاوه بر این آنها نوعاً این احساس را دارند که به طور کامل با هر فردی تفاوت دارند. در گروه های اجتماعی نیز آنها احساس میکنند تعلق به جمع حاضر ندارند، و این در حالی است که ممکن است دیگران آنها را به عنوان افرادی که به خوبی با گروه هماهنگ و همراه هستند، ارزیابی کنند.
این افراد غالباً اظهار می دارند که در دوران کودکی کاملا منزوی گشته اند. به طور مثال چون با زبان یا لهجه محیطی که در آن بودند. آشنایی نداشتند، نتوانستند به مانند دیگر کودکان همسال خود به مهدکودک بروند، و یا اینکه در دوران نوجوانی عضو هیچ گروهی از جوانان از قبیل باشگاه ورزشی نبوده اند. معمولا این طور به نظر میرسد که برخی ناهمخوانی ها میان زمینه اجتماعی و خانوادگی کودک و موفقیتهای او در زندگی بزرگسالی وجود داشته باشد. یک مثال نوعی فردی است که در یک خانواده فقیر و سطح سواد پایین رشد می یابد، اما با تلاش بسیار به اولین عضو تحصیلکرده خانواده تبدیل میشود. چنین افرادی احساس میکنند به هیچ جایی تعلق ندارند. نه به خانواده بیسواد خود و نه به طبقه تحصیلکرده که از نظر زمینه اجتماعی از جمله مالی با آنها متفاوت هستند. در چنین مواردی این طرحواره میتواند با طرحواره نقص/شرم نیز توام گردد، به ویژه هنگامی که فرد نسبت به زمینه اجتماعی خود احساس حقارت میکند.
مثال موردی: انزوای اجتماعی
امیر تکنسین است و ۴۸ سال دارد. او به طور کامل فاقد احساس تعلق است. چنین چیزی شامل همه انواع گروه های رسمی یا غیررسمی میشود. او اظهار میدارد که در تمام طول زندگی اش هیچگاه نسبت به هیچ گروهی حس تعلق نداشته است. هنگامی که امیر ۹ ساله داشته خانوادهاش به یک روستای خیلی کوچک نقل مکان می کنند. از آنجایی که این روستا از شهر محل تولدش بسیار دور بوده، در ابتدا او به سختی گویش محلی کودکان آنجا را متوجه می شد، و به همین جهت هیچ گاه نتوانست به طور واقعی رابطه نزدیکی با آنها برقرار کند و از آنجایی که والدینش نیز به شدت درگیر شغل جدیدشان بودند، به سختی میتوانستند در کنارش باشند و از او حمایت کنند. با توجه به تفاوت او با دیگر همکلاسیهایش نتوانست وارد هیچ یک از باشگاه های ورزشی یا گروههای موسیقی محلی شود. او زمان هایی را به یاد میآورد که به خاطر عدم شرکت در فعالیت های محلی یا جشن ها بسیار احساس تنهایی و طرد شدگی می کرده است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.