روان درمانی فردی

انواع سردرد٬ دلایل و درمان بعضی از سردرد ها

سردرد (cephalalgia یا Headache) بمعنی درد و ناراحتی در سر، جمجمه و یا گردن می باشد. سردرد ممکن است در یک طرف و یا هر دو طرف سر رخ دهد. بعضی اوقات سردرد فقط در یک ناحیه باقی مانده و بعضی اوقات از یک نقطه سر به نقطه دیگر حرکت می کند. در ادامه مطلب بخوانید.

سر درد می تواند بشکل های مختلف مثلا دردی شدید یا احساس ضربان در سر و یا دردی مبهم و گنگ رخ دهد. سردرد ممکن است ناگهانی رخ داده و یا کم کم ظاهر شود، درد آن ممکن است کم تر از یک ساعت از بین رفته و یا برای چندین روز باقی بماند.

خوشبختانه، اغلب سردرد ها نشانه یک بیماری جدی نبوده و افراد با تغییراتی در سبک زندگی، استفاده از تکنیک های آرامش بخش و بعضی اوقات مصرف دارو می توانند بر مشکل خود غلبه نمایند.

انواع سردرد

آکادمی نورولوژی آمریکا سر درد ها را به چهار نوع اصلی تقسیم می کند، این چهار نوع عبارتند از:

سردرد عروقی (Vascular headaches) – دلیل این نوع سر درد ها احتقان و ورم رگ ها می باشد(افزایش جریان خون). معمول ترین این نوع سردرد ها میگرن بوده. افراد مبتلا به میگرن از دردی شدید در یک و یا دو طرف مغر خود، اختلال بینایی و ناراحتی معده رنج می برند. سایر علایم سردرد های عروقی شامل سر درد خوشه ای (cluster headaches) و سردرد سمی می باشد.

سردرد انقباض عضلانی (سردرد تنشی یا tension headaches) – این نوع سر درد بدلیل سفت شدن و درگیری ماهیچه های صورت و گردن رخ داده و دلیل ۹۰ درصد انواع سردرد ها می باشد.

سردرد کششی (Traction headaches) – این نوع سر درد ها معمولا ناشی از کشیدن نواحی حساس به درد سر رخ می دهد.

سردرد التهابی (Inflammatory headaches) – این نوع سر درد ها نشانه سایر اختلالات بوده همچون عفونت سینوسی، مننژیت و یا سکته مغزی رخ می دهد.

دلایل و علایم انواع به سردرد

همانطور که قبلا گفتیم شایع ترین انواع سر درد، سر درد های تنشی (tension headaches) بوده که در اثر خشکی و سفت شدن ماهیچه ها در شانه، گردن، جمجمه و فک رخ می دهد.

سر درد های تنشی ، ممکن است با استرس، افسردگی، اضطراب، آسیب دیدن سر و یا حالتی که سر را نگه می دارید، در ارتباط باشند.سر درد های تنشی معمولا در هر دو طرف سر رخ داده، اغلب از پشت سر شروع شده و رو به جلو کشیده می شوند. درد ممکن است مبهم و یا فشارآور باشد. ممکن است در ناحیه شانه، گردن یا فک نیز احساس خشکی و درد نمایید.

سر درد های میگرنی ، سر درد های شدیدی هستند که معمولا بهمراه سایر مشکلات همچون تغییر در بینایی و حالت تهوع رخ می دهند.

درد سر درد های میگرنی می تواند ضربان دار، کوبنده و تپنده باشد. این نوع سردرد معمولا در یک طرف سر شروع شده و بعضی اوقات ممکن است در به طرف دیگر سر هم سرایت نماید.زمان ابتلا به این سر درد شما ممکن است هاله ی نور(aura) ببینید و درد شما ممکن است با حرکت کردن بدتر شود.محرک های مختلف همچون بعضی خوراکی ها از جمله شکلات، الکل، بعضی از انواع پنیر و یا خوراکی های حاوی منو سدیم گلوتامات می توانند عامل شروع این سر درد شوند.

سر درد های بزگشت کننده نوعی دیگر از سر درد هستند که معمولا بدلیل مصرف بیش از حد مسکن رخ می دهند. افرادیکه ۳ روز هفته و بطورمنظم از قرص های مسکن استفاده می کنند، ممکن است دچار این نوع سردرد شوند.

سر درد های خوشه ای (Cluster headaches) نوع دیگری از سر درد بوده، که به شکل سردردی شدید و دردناک خود را نشان می دهند و معمولا چندبار در روز در چندین ماه متوالی رخ داده و بعد از پین می روند.

سر درد های سینوسی (Sinus headaches) بدلیل ورم حفرهای سینوسی باعث درد در جلوی سر و صورت می شود. درد این نوع سر درد وقتی خم می شوید و یا اول صبح که از خواب بیدار می شوید، در بیشتری حد خود می باشد.

در صورتیکه شما سرماخورده باشید، تب داشته باشید و یا دچار سندرم پیش از قاعدگی باشید، ممکن است دچار سردر شوید.

به ندرت، یک سردرد ممکن است نشانه ای از یک مشکل جدی تر، مانند عفونت مغزی (همچون مننژیت و یا آبسه)، تومور مغزی، فشارخون شدیدا بالا و … باشد.

درمان سردرد

راههایی وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید به بهبود سر درد خود کمک نمایید. برای درمان خانگی و طبیعی سردرد میگرنی می توانید با:

نوشیدن آب برای جلوگیری از خشک شدن بدناستراحت در اتاقی آرام و تاریکگذاشتن پارچه ای خنک برروی سراستفاده از روش های آرام بخشی که بلدید

به بهبود سر درد میگرنی خود کمک نمایید. همچنین برای درمان سردرد تنشی که شایع ترین علات سردرد هاست، می توانید:

می توانید از داروهای مسکن مانند آسپرین، بروفن و یا استامینوفن و یا از داروهای ترکیبی همچون استامینوفن کدئین با مشورت پزشک استفاده نمایید. طب سوزنی نیز یکی دیگر از درمان هایی بوده که برای سردرد تنشی موثر می باشد.دوش آب گرم یا سرد نیز به افراد در کاهش این نوع سردرد و بهبود آن کمک می کند.

 نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟! 

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره