انواع مصرف مواد
آنچه در این مقاله میخوانید
انواع مصرف مواد
مصرف مواد اساساً به سه شیوه: ۱. تفننی و آزمایشی ۲. سوءمصرف مواد ۳. مصرف توام با وابستگی است. هر یک از این نوع مصرف مواد دارای اجزای هیجانی و رفتاری است.
۱. مصرف تفننی و آزمایشی مواد مخدر
الف) جز رفتاری. معمولاً مصرف مواد در مهمانیها و تعطیلات در محافل و مواقع خاص و در حضور افراد بزرگتر از خود روی می دهد. در این دوره هنوز تغییرات رفتاری جدی مشاهده نمیشود و مصرف مواد با قصد قبلی و از پیش تعیین شده نیست و در صورت اطلاع خانواده، فرد مصرف مواد را به شدت انکار می کند.
ب) جزء هیجانی و روانی. در این نوع مصرف، فرد از مصرف مواد هیجان زده است. مصرف مواد تحت تاثیر فشار دوستان، کنجکاوی، تمایل به عصیان و تمرد مثل راهی برای ابراز مخالفت با بزرگترها به ویژه والدین و یا به منظور پذیرفته شدن در جمع دوستان همسن و سال است. همین طور، مصرف مواد برای ایجاد حالت سرخوشی، احساس راحت بودن در اجتماع و جمع صورت جمع صورت میگیرد و در برخی از موارد نیز مواد برای مقابله با دلهره، افسردگی، ناکامیها و برطرف کردن بی قراری و کسب آرامش مصرف می شود
۲. سوء مصرف مواد
الف) جزء رفتاری. در سوء مصرف، مصرف مواد منظم و مداوم شده و فرد دچار عواقب قانونی مثل بازداشت توسط پلیس می شود. همچنین فرد معتاد در محل کار، در خانواده و در تحصیل و اکثر نقشهای خود دچار افت قابل توجهی میشود. او معمولاً تنها با افراد خاصی اشخاص سابقه دار یا معتاد مشاهده شده و روابط وی با آشنایان و اطرافیان مختل میگردد. رفتارهای شدیداً پرخطر مانند رانندگی های خطرناک تحت تاثیر مواد دیده شده و شدیداً دچار تغییرات رفتاری و شخصیتی است.
ب) جزء هیجانی و روانی. در سوء مصرف، مصرف مواد تبدیل به مهمترین اشتغال فکری فرد شده و پرخاشگری در او افزایش می یابد و با وجود بروز مشکلات جدی، وی همچنان با هدف تجربه سرخوشی به مصرف مواد ادامه میدهد.
۳.مصرف توام با وابستگی
در این مرحله اثرات نئشه آور قبلی مواد کاهش یافته و فرد برای رسیدن به این اثرات مجبور است مقادیر بیشتری مصرف کند. بنابراین، احتمال بروز مشکلات طبی ایدز، مسمومیت ها بالا می رود.
الف) جزء رفتاری. افت عملکرد فرد در حیطه های کاری، تحصیلی، تفریح، و خانوادگی جدی می شود. او زمان زیادی را صرف به دست آوردن، مصرف و رهایی از تاثیرات منفی مصرف آن می کند و برای به دست آوردن مواد هر خطری را مثل دزدی، خشونت، تقبل و تحمل میکند و ظاهر او به هم ریخته و نامرتب است.
ب) جزء هیجانی یا روانی. در این مرحله، فرد مواد را به دلیل احتراز از علایم ترک مثل درد، هوس و رفع خماری مصرف میکند. تمایل به ترک دارد و سابقه چندین بار ترک
خودسرانه یا تحت نظر پزشک دارد اما مصرف مواد را اختیاری نمی بیند. او شدیداً احساس گناه و افسردگی می کند و افکار خودکشی دارد و در تمام جنبه های زندگی احساس بی تفاوتی، و بی مسئولیتی در قبال خود و دیگران می کند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.