روان درمانی فردی

انواع هذیان

انواع هذیان

  1.  هذیان انگشت‌نما بودن –> فرد بیمار دائم تصور می کند که دیگران درباره او با اشاره و رفتارهای پنهانی صحبت می کنند؛ او را می نگرند؛ مواظبش هستند و به خصوص از او انتقاد می‌کنند.
  2. هذیان تاثیر  –> بیمار تصور می کند که افکار و رفتارش به طرز معجزه آسایی تحت تاثیر و کنترل دیگران است. گاهی هم تصور می کند که می تواند دیگران را از راه دور کنترل کند.
  3.  هذیان آزار –> بیمار فکر می‌کند که دیگران او را تعقیب می‌کنند؛ می‌خواهند آزار بدهند؛ و نسبت به او رفتار خصومت آمیز دارند. هذیان آزار، اشاره و تاثیر، سمپتومهای فکری متداول در پسیکوزهاست.
  4. هذیان خود بزرگ بینی — > بیمار فکر می‌کند که بیش از اندازه اهمیت، قدرت، استعداد، پیشرفت، ثروت، دانش و امثال آن دارد. حتی بعضی از آنها تصور می کنند که قدرت الهی دارند و یا از پیغمبران، دانشمندان و قهرمانان بزرگ معاصر یا تاریخی هستند.
  5.  هذیان گناه   –> تهمت به خود، بی ارزشی، و بیچارگی از خصوصیات بیماران افسرده است. این هذیانها بیشتر در پسیکوزهای عاطفی و به خصوص در پسیکوز افسردگی یافت می شود. گاهی هم در بیماران اسکیزوفرنیک، پارانوید و آسیب مغزی که افسردگی به عنوان علامت ثانوی وجود دارد، تجلی می نماید.
  6. هذیان جسمی  –> بیمار معتقد است که فعالیت قسمتی از اعضا از بین رفته است و یا فعالیت های اعضا بدن او را از او گرفته اند.
  7. هذیان نفی وجود –>  آن نوع هذیان را که بیمار فکر می کند تمام وجود و یا قسمتی از اعضا بدن او وجود ندارد را هذیان نفی وجود می نامند.
اعتقاد بیماران به هذیان های خود 

اکثر بیماران، به هذیانهای خود اعتقاد راسخ دارند، بیماران دیگری نیز هستند که هذیانات آنها شدت و استحکام چندانی ندارد؛ در واقع می توان گفت که هذیان آنها جنبه تفسیر ناصحیح از واقعیت را دارد؛

مانند هذیان بی‌هویتی. این هذیان عبارت است از احساس فقان و از دست دادن هویت خود و دیگران؛ در این حالت، شخص هویت خود و دیگران را به عنوان یک واقعیت انکار می کند و خواب و خیال می پندارد.

مثال

مثلا اعضا خانواده دکتر و یا پرستار را با افراد کاملاً غریبه اشتباه می گیرد؛ و با احساس دیدار اول؛ یعنی بیمار با آن که موضوعی را قبلا دیده، اما احساس می‌کند که بار اول است. البته، افراد سالم هم گاهی این احساس را دارند؛ لکن این امر در بیماران روانی به مراتب بیشتر مشاهده می شود.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره