روانکاوی

باورهای مرکزی

باورهای مرکزی

ما باورهایی مرکزی درباره خودمان و دیگران داریم که ذهن حسودمان را هدایت می‌کنند. باورهای مرکزی، نکاتی کلی هستند که توضیح می دهند ما چگونه نسبت به مسائل فکر می کنیم.

باورهای مرکزی
 باورهای مرکزی

آنها تحریفات همیشگی را ایجاد می‌کنند که ما از وجودشان آگاه نیستیم. به عنوان مثال، یک باور مرکزی درباره خود می‌تواند این باشد: من دوست داشتنی، جالب، جذاب یا دوست داشتنی نیستم، یا نمی توانم دیگران را به خودم جلب کنم. این باور مرکزی مانند لنزی عمل می کند که به وسیله آن دنیا را می بینید، اما به ندرت متوجه می‌شوید که دارید از آن لنز استفاده می کنید. فرض کنید که همیشه عینک آفتابی تیره ای را بر روی چشمانتان زده اید که باعث می‌شود همه چیز تیره تر و تارتر از آنچه که واقعا هست به نظر برسد. اگر متوجه نشوید که دارید از این عینک ها استفاده می کنید، به این نتیجه می رسید که دنیا همیشه تاریک است. این کاری است که یک باور مرکزی انجام می‌دهد. این لنزی است که نوع نگاه شما به همه چیز را تغییر می‌دهد. شما ممکن است لنز حسادتتان را بر روی چشمانتان بزنید. شما همه چیز را به وسیله آن لنز می بینید و مقدار اندک روشنایی یا مثبت بودن از طریق آن به شما می رسد. شما در چشم انداز خود زندانی شده اید.

باورها لباس واقعیت به تن می‌کنند

زمانی که باورها لباس واقعیت به تن می‌کنند ممکن است ما افکار و باورهایمان را با واقعیت اشتباه بگیریم. این اتفاق اغلب پیش می‌آید. مثال زیر نشان می‌دهد چگونه این اتفاق می‌افتد. فرض کنید در یک شهر غریبی زندگی میکنید و الان نیمه شب است. شما تنهایید و دارید به هتل برمی‌گردید. هیچ شخص دیگری در خیابان نیست. ناگهان صدای دو مرد را می شنوید که با قدم های سریعی پشت شما راه می‌روند.

شما فکر می‌کنید: این افراد می‌خواهند مرا کتک بزنند، ممکن است حتی مرا بکشند. فکر شما درباره خطر باعث می‌شود که شما بسیار مضطرب و هراسان شوید، سریع تر راه می روید و نگران می شوید که نکند از پسش بر نیایید. اما صبر کنید. اگر فکر دیگری داشتید چه؟ اگر فکر می‌کردید: اینها دو نفر از شرکت کنندگان کنفرانس امروز هستند که شما هم در آن شرکت داشتید. احتمالا آنها هم دارند به همان هتل برمی‌گردند. شما نگران نمی شوید، حتی ممکن است آرامش پیدا کنید. فرصت کافی در اختیار دارید.

باورهای مرکزی

در هر دو مورد، حقایق اولیه مشابه هستند، نیمه شب در خیابان بودن، به همراه دو غریبه که پشت سر شما سریعتر راه می‌روند. چیزی که متفاوت است تفسیر شما از حقایق است که آیا خطرناک هست یا خیر. تفاسیر ما می توانند صحیح یا غلط باشند. وقتی که با مضطرب، عصبانی یا ناراحت هستیم، غالباً طوری با افکارمان رفتار می‌کنیم که انگار واقعیت هستند. افکار در ذهن شما پدیدار می‌شوند و سپس شما به این نتایج می‌رسید: حتماً شریک زندگی تان به شخص دیگری علاقه مند شده است، او به شما خیانت خواهد کرد، شما دیگر دوست داشتنی یا خاص نیستید. اما همه افکار درست نیستند و شما متوجه نخواهید شد مگر این که حقایق را بررسی کنید.

 

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره