بحث و نتيجه گيری (طلاق)
متغيرهای جمعيت شناختی ميتواند نيمرخی از افرادی كه طلاق گرفتهداند را در مقايسه با كسانی كه در ازدواجهای سالم باقی مانده اند ايجاد كند، همچنين اين متغيرها با علتهای خاص داده شده برای شكست زناشويی نيز هم بسته هستند. يكی از اين متغيرها «سن ازدواج» است.
ازدواج در سن پايين
ازدواج در سن پايين يك عامل خطر در ازدواج است، زيرا معمولاً همراه با منابع تحصيلی، مالی، شخصی و بين شخصی پايين است كه ميتواند دامنه ای از مشكلات زناشويی را همراه داشته باشد و به علاوه يافتن راه حلهايی براي تنشهای زناشويی را نيز محدود ميكند. كسانی كه در سنين پايين ازدواج ميكنند شايد به قدر كافی بالغ نشده اند كه نيازهای عاطفی خود را برآورد كنند و ارزشهای اين افراد نيز در طی زمان و با بزرگ شدن آنها تغيير ميكند و در نتيجه پس از مدتی منجر به احساساتی از ناسازگاری و ناهماهنگي بين اين زوجين ميشود. اين يافته ها با پژوهش گاير بر روی مسلمان مطلقه آمريكايی، پژوهش انجام شده در دانشگاه يوآی بر روی زوجين اماراتی و پژوهش انجام شده بر روی زوجين مطلقه استراليايی هماهنگ است.
در اين پژوهشها نيز مشخص شد كه بالاترين تعداد ها مطلقه متعلق به گروه سني 40 تا 20 سال بودند. متغير جمعيت شناختی ديگر «مدت ازدواج » است. پژوهشها نشان داده اند كه اكثريت طلاقها در 5 سال اول زندگی اتفاق می افتد. در واقع سالهای اوليه ازدواج سالهای بحرانی ازدواج است كه در آن اكثر تعارضاتی كه پايه ازدواج را ميلرزاند اتفاق می افتد. البته برخی مشكلات نيز با پيشرفت ازدواج، بوجود مي آيند، برای نمونه ارزشها و آرزوهای زوجين كه در طی زمان دگرگون می شوند و همسر ديگر پاسخگوی آن نيازها نمی تواند باشد. در اين پژوهش نيز مشخص شد كه بيشتر متقاضيان طلاق در 5 سال اول زندگی زناشويی خود مراجعه كردند. اين مسئله نشان دهنده نياز همسران برای تلاش بيشتر جهت حمايت، تقويت و رشد ارتباط در اين سالها می باشد.
ميزان تحصيلات
متغير جمعيت شناختی ديگر «ميزان تحصيلات » است. سطوح بالاتر تحصيلات اغلب باعث ايجاد فرصتهای شغلی و درآمد بالاتر مي شود كه اين مسائل نيز باعث فراهم شدن منابع شخصی، انتخابها و فرصتهای بهتر جهت زندگی مي شود. تحصيلات پايين يكي از فاكتورهای مخاطره آميز در ازدواج است. در اين پژوهش مشخص شد كه اكثر متقاضيان طلاق، ديپلم و پس از آن زير ديپلم بودند و افراد بالاي ديپلم كمترين تعداد متقاضيان را تشكيل می دادند. متغير جمعيت شناختی ديگر «اشتغال زنان » است. ادبيات پژوهش در قضاوت در مورد اين مسئله كه آيا شغل و درآمد زنان به ثبات روابط زناشويی آنان كمك ميكند يا خود، مسئله ای برای تشويق به طلاق ميشود متفاوت است.
مطالعات مختلفی نشان می دهند زنانی كه ساعات زيادی را به شغل خويش اختصاص ميدهند احتمال بالاتری برای طلاق دارند. اين مسئله ميتواند دلايل متعددی داشته باشد، برای نمونه اشتغال زنان سبب افزايش اعتماد به نفس، استقلال روانی – اجتماعی و استقلال مالی در آنان ميشود و بنابراين، تصميم گيری برای طلاق را آسانتر می كند، همچنين اشتغال زنان شايد مخالف انتظارات سنتی نقش باشد كه بر نقش زنان به عنوان خانه دار تأكيد مي كند، لذا اين مسئله ميتواند منجر به بروز اختلافات و رقابت بين زوجين شود يا تهديدی برای نقش شوهر به عنوان تأمين كننده اصلی زندگی باشد. از طرفی برخی پژوهشها نشان دهنده سودمند بودن اشتغال زنان برای سلامت رابطه ميباشند، زيرا موجب بدست آوردن حمايت اجتماعی و فرصتهايی برای موفقيت در آنان می شود و به علاوه چنانچه درآمد زنان برای تشكيل يك زندگی مستقل كافی نباشد اما باعث ايجاد يك درآمد اضافه برای زندگی شود، به وسيله افزايش انتخابها و كاهش فشارهای مالی و تنشهای بعدی آن در ارتباط از شكست ازدواج جلوگيري مي كند.
فعاليتهای شغلی
همچنين فعاليتهای شغلی ميتواند به عنوان عاملی عمل كند كه اشتغالات ذهنی منفی زنان را كاهش ميدهد و باعث افزايش حضور در جامعه، مهارتها و سازگاری اجتماعی در آنان می شود. در واقع با افزايش فعاليتهای شغلی، توجه به خود و نشخوارهای فكری و وسواس گونه در زنان كاهش مييابد. در اين پژوهش مشخص شد اكثر زنان مراجعه كننده برای طلاق فاقد شغل بودند. اين يافته ها نيز با يافته های اونو و فاطمی و همكاران كه مشخص شد اشتغال زنان برای بهبود رابطه ميتواند مفيد باشد، همسو است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.