روانکاوی

برچسب بیماری روانی

برچسب بیماری روانی

عاملی منجر به احساس شرمندگی شدیدی درباره خودتان و اعتبار اولیه خود به عنوان انسان، می شود؟ پاسخ به این سوال به شدت هیجان ها مربوط می‌شود. اگر فردی حساس به هیجان هستید و شدت احساس های شما زیاد است و نمی دانید در یک موقعیت چه باید انجام دهید و وضعیت برایتان غیر قابل پیش بینی است، پس به هویت خود، اصل وجودتان، شک می‌کنید.

برچسب بیماری روانی

علت این شدت هیجان چیست؟

علت این شدت هیجان چیست؟ بیولوژی نقش عمده ای در آن دارد. برخلاف اینکه سعی زیادی داریم تا خود را متفاوت از گذشته مان نشان دهیم، به راحتی پیشینه ژنتیکی ما همه چیز را فاش می کند. افسردگی شدید بالینی مثال خوبی است. هر قدر تعداد بیشتری از وابستگان شما افسردگی شدید را به ارث برده باشند، احتمال ابتلای شما به افسردگی نیز بیشتر است. همین مسئله در مورد اختلال دو قطبی نیز، که در آن دوره های متناوب افسردگی همراه با دوره‌های تحریک پذیری یا شیدایی وجود دارد، صدق می کند. در این اختلال‌ها، خالق بدون هیچ عامل بارز محیطی، بی نهایت تغییر پذیر است. گویی در ترن هوایی هیجان سوار هستید و احساس هایتان دقیقاً نمی گویند چه اتفاقی در شرف وقوع است یا چه باید انجام دهید. این موقعیت، کمی شبیه افرادی است که داروهای روانگردان مصرف کرده اند. بینانی و ادراک آنها هیاهوی از تصاویر ذهنی و ایده‌های بی‌معنی است. فرد نمی‌تواند به چشمان خود اعتماد کند تا به او بگویند چه چیزی در مقابل اوست یا در اطراف او چه می گذرد. اما کسانی که داروهای روانگردان مصرف کرده اند، حداقل تا حدی، می‌دانند این داروی مصرفی آنهاست که تجربه شان را توجیه می‌کند. اگر از سفر لذت نبرند، سعی می‌کنند آن را پشت سر بگذارند.

فرد مبتلا به اختلال هیجانی

اما فرد مبتلا به اختلال هیجانی نمی تواند روی پشت سر گذاشتن آن حساب کند. هیچ نقطه پایان مشخصی برای برگشت اوضاع به حالت عادی وجود ندارد. آنها نمی‌توانند تقصیر را به گردن عامل بیرونی، مثل دارو، بیندازند. شما، خود شما، سفر هستید. این تلفیق بدشکلی هیجانی با سرنوشت به عنوان جزیی از آن و تصور مسئولیت فردی برای این کژکاری، موجب احساس شرم شدید و غیرقابل تحمل می‌شود. آیا می‌توانید تفاوت این رویکرد با سایر اختلال ها، مثلاً اختلال های پزشکی را ببینند؟ اگر آمادگی برای بیماری قلبی را به ارث برده باشید و علایم آن را تجربه می‌کنید، ممکن است احساس اندوه، بدبختی حتی خشم یا افسردگی کنید. اما احتمالاً احساس شرم نمی‌کنید. خودتان را سرزنش نخواهید کرد. این طور فکر نمی کنید اشکال از شماست. فکر می‌کنید قلبتان مشکل دارد، حتی احساس می کنید زندگی تان در خطر است، اما احساس شرم نمی کنید، احساس نمی کنید از لحاظ هیجانی مشکل دارید، احساس نمی‌کنید معیوب و انسانی کاملا نالایق هستید. شاید بترسید، خشمگین شوید، و بپرسید چرا من؟ و به نظرتان بی انصافی باشد که باید از بیماری قلبی رنج ببرید و زندگی کوتاه‌تری داشته باشید. ممکن است احساسهای مختلفی داشته باشید. ولی بدون شک، فکر نمی‌کنید اشکال از شماست و احساس بدی نخواهید داشت. سندرم من مشکل دارم بسیار فراگیرتر از آن است که بخواهیم آن را بپذیریم. اشخاص بسیاری آن را احساس می‌کنند ولی برای دیگران بیان نمی‌کنند. رفتار آنها طوری است که انگار این مسئله در موردشان صحبت می کند، حتی اگر آگاهانه چنین فکری در ذهن خود نداشته باشند.

برچسب بیماری روانی

خودسرزنشی

خودسرزنشی تنها زمانی موثر است که بر کانون توجه، کنترل داشته باشید: شما مسئولیت را می‌پذیرید و در نتیجه بر موقعیت قدری تسلط دارید. در این صورت بر فرایندها و وقایع منجر به تجربه‌ای که تمایل به تغییر آن دارید، تاثیر می گذارید. وقتی کنترل دارید، می‌توانید تغییراتی که کیفیت زندگی را بالا می‌برد، ایجاد کنید. ایجاد کنید. اگر خود سرزنشی نقشه تجربه شما را نشان دهد نقشه راه خروج از موقعیتی که از نظر شما ناخوشایند است پذیرش مسئولیت شیوه ای سالم و مناسب است. متاسفانه، خود سرزنشی به ندرت به این شکل مورد استفاده قرار می‌گیرد. خودسرزنشی معمولاً منجر به قضاوت در مورد خود می شود. شما بد و بی ارزش هستند. همین و بس. تا ابد چیزی جز احساس شرم ملامت خویشتن وجود نخواهد داشت. این اصلاً شیوه ای سالم نیست، زیرا شما را به هیچ جا نمی رساند در واقع، به شما آسیب می زند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره