بهبود طرحواره
آنچه در این مقاله میخوانید
بهبود طرح واره
هدف نهایی طرح واره درمانی، بهبود طرح واره است. از آنجایی که طرح واره، مجموعه ای از خاطرات، هیجان ها، احساسهای بدنی و شناختواره هاست.
کاهش موارد ربود به طرحواره
بهبود طرح واره به کاهش تمام این موارد مربوط میشود: شدت خاطرات مرتبط با طرح واره، فعال شدن هیجانی طرحواره، نیرومندی احساس های بدنی و ناسازگاری شناختواره، بهبود طرحواره همچنین یکسری تغییرات رفتاری به دنبال خواهد داشت به طوری که بیماران یاد میگیرند سبک های مقابله سازگار را جانشین سبک های مقابله ناسازگار کنند.
بنابراین، فرایند درمان دربرگیرنده مداخلات شناختی، عاطفی و رفتاری است. همانطور که طرح واره بهبود مییابد، شدت و تعداد دفعات شدن آن به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند. با این حال اگر طرح واره فعال شود، بیمار درماندگی کمتری تجربه میکند و خیلی سریع به حالت عادی باز میگردد. اغلب روند بهبود طرح واره، دشوار و طولانی است. طرح واره ها به سختی تغییر می کنند، چون عمیقاً با باورهای فرد به خودش و محیط پیرامونش گره خورده اند. طرح واره ها، اغلب تمام چیزهایی هستند که بیمار می داند و علیرغم آنکه ممکن است مخرب باشند، اما برای بیمار، احساس ایمنی و پیش بینی پذیری به ارمغان می آورند.
از دست دادن طرح واره ها
بیماران در برابر از دست دادن طرح واره ها، مقاومت میکنند، زیرا طرح واره ها هسته اصلی هویت آنها را تشکیل میدهند. دست کشیدن از طرح واره برای آنها بسیار ناگوار است. از اینرو، مقاومت در درمان، نوعی صیانت ذات محسوب میشود، زیرا مقاومت، تلاشی است برای حفظ کنترل و یکپارچگی درونی. دست کشیدن از طرح واره به معنای صرف نظر کردن از دانشی است که فرد نسبت به خود و جهان دارد. بهبود طرح واره، نیازمند داشتن اراده ای قوی برای جنگیدن با طرح واره است. مسلماً این کار احتیاج به انضباط دقیق و تمرین فراوان دارد. بیماران باید هر روز به طور نظاممند، علایم فعال شدن طرح واره را مورد مشاهده قرار دهند و برای تغییر آن، تلاش کنند. طرح واره تا زمانی که اصلاح نشود، همچنان به بقای خودش ادامه میدهد و درمان چیزی شبیه به جنگیدن با طرحواره است. درمانگر و بیمار با هدف شکستن طرحواره، با یکدیگر متحد می شوند.
این هدف معمولاً یک ایده آل تحقق پذیر است، چراکه اکثر طرح واره ها به طور کامل بهبود نمی یابند و نمیتوانیم خاطرات همراه با آنها را بهطور کامل ریشهکن کنیم. طرح واره هرگز از بین نمی روند، در عوض وقتی که بهبود پیدا کنند، از میزان فعال شدن و شدت حادثه همراه آنها کاسته میشود. همچنین مدت زمان فعال سازی آنها در ذهن نیز زیاد به طول نمیانجامد. پس از بهبود طرحواره ها، بیماران به محرکهای برانگیزاننده طرحواره به شیوه ای سالم پاسخ میدهند، دوستان مطلوبتری انتخاب میکنند و نگرش آنها نسبت به خودشان مثبتتر میشود.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.