روانکاوی

تربیت دوقلوها چگونه است؟

تربیت دوقلوها چگونه است؟

حتما دوقلوهایی را دیده‌اید که یک‌رنگ و یک‌شکل لباس پوشیده‌اند. و تشخیص آنها از یکدیگر کار دشواری است. شاید دیده اید که چگونه بر سر وسایل یکسان با هم دعوا می‌کنند. حتما این مسائل برای والدینی که کودکان دوقلو دارند، مهم است.

مهم‌ترین مساله در مورد دوقلوها

مهم‌ترین مساله در مورد دوقلوها داشتن رفتار متفاوت با هر کدام از آنهاست. خیلی از مواقع والدین به دلیل اینکه فرزندانشان دوقلو هستند با آنها یکسان برخورد می‌کنند در حالی که این رفتار درست نیست و گاهی باید با آنها رفتاری کاملا متفاوت داشته باشند. این مساله به خصوص در مورد دوقلوهای دوتخمکی (ناهمسان) که کاملا می‌توانند از نظر ویژگی‌های رفتاری با هم متفاوت باشند و حتی ویژگی‌های رفتاری عکس هم داشته باشند، بیشتر صدق می‌کند.
وقتی با دوقلوها یکسان برخورد می کنید آنها را از توجه کردن به دیگران و همانندسازی و اجتماعی شدن منصرف می کنید.

بنابراین باید با این کودکان همان‌گونه که ویژگی رفتاری متفاوتی دارند، متفاوت رفتار شود.
البته متفاوت رفتار کردن به این معنا نیست که تبعیض قائل شوید بلکه به این معناست که با توجه به ویژگی های جسمانی و شخصیت ایشان با آنها رفتار کنید.
مانند کودکان غیر دوقلو در مورد دو قلو ها هم عدالت را رعایت کنید.

دوقلوهایی هستند که یکی از آنها از نظر ویژگی‌های سرشتی جزو کودکان آرام و راحت است و کودک دیگر از نظر ویژگی‌های سرشتی جزو کودکان دشوار یا کودکان بدقلق محسوب می‌شود و می‌توان پیش‌بینی کرد که کودک بدقلق یا دشوار به دلیل ویژگی‌های رفتاری، توجه بیشتری از والدین، برای رسیدگی به خواسته‌هایش دریافت می‌کند. در حالی که به دلیل همان حسی که از اسم آنها و ویژگی‌های راحت‌بودنشان معلوم است، مدیریت رفتار کودکان راحت برای والدین بسیار آسان است و ممکن است حتی توجه کمتری دریافت کنند و به نوعی مورد غفلت و بی‌توجهی در مقایسه با قل بدقلق خود قرار بگیرند. بنابراین خانواده‌ها باید به این امر واقف باشند که با هر کودک براساس ویژگی‌های رفتاری‌اش برخورد و رفتار کنند.

لباس هم‌رنگ و هم‌شکل به آنها نپوشانید.

مشکل دیگری که به خصوص در خیلی از فرهنگ‌ها بخصوص فرهنگ ما وجود دارد در مورد پوشش دوقلوهاست. در حالی که والدین می‌گویند خود دوقلوها نیز اصرار دارند پوششی یکسان داشته باشند درحالی که به دلایلی که در بالا اشاره شد حتما باید پوشش کودکان دوقلو از ابتدا کاملا با هم متفاوت باشد. شاید زمانی که کودکان بزرگ‌تر می‌شوند روی طرح لباس اصرار داشته باشند که یکی باشد اما حتما با متمایزکردن رنگ لباس آنها را از یکدیگر تفکیک کنید. حتی بهتر این است که طرح لباس‌ها نیز متفاوت باشد. به علاوه باید از هرکدام از دوقلوها نظرشان را در مورد انتخاب وسایل مورد نیازشان بپرسید. در خیلی از موارد دیده می‌شود وقتی والدین نظر کودکان دوقلو را می‌خواهند از دوم شخص جمع استفاده می‌کنند در حالی که باید آنها را دوم شخص مفرد مخاطب قرار دهند. این یکی از نکاتی است که باید در رفتار با آنها در نظر داشت.

بهتر است همکلاس نباشند

در مورد حضور کودکان دوقلو در مهدکودک یا مدرسه حتی‌الامکان تا جایی که مقدور است بخصوص در مدرسه باید کلاس‌هایشان با هم متفاوت باشد. به دلیل اینکه کودکان دوقلو بعد از مدتی یاد می‌گیرند به جای اینکه نیازهای عاطفی‌شان را از همسالان خود بگیرند از ‌قل دیگر دریافت کنند و این مساله باعث می‌شود به جای اینکه پیوند عاطفی آنها بسیار قوی باشد در مهدکودک و به خصوص در مدرسه کودکانی منزوی شوند و تمام مدت زنگ تفریح را با هم بگذرانند. در حالی که اگر کلاس‌هایشان با هم متفاوت باشد کودکان یاد می‌گیرند هر کدام شبکه اجتماعی خود را داشته باشند و دوستان جدیدی پیدا کنند.

با هم مقایسه‌شان نکنید

یکی از مشکلاتی که با حضور کودکان دوقلو در یک کلاس ایجاد می‌شود، این است که معلمان آنها را با هم مقایسه می‌کنند و گاهی رفتار آنها یا نتیجه رفتارشان را یکدیگر تعمیم می دهند. براساس ویژگی‌ها و تفاوت‌های فردی کودکان دوقلو می‌توانند از لحاظ هوش و ویژگی رفتاری با هم متفاوت باشند. اما وقتی در یک کلاس هستند به طور ناخودآگاه توسط معلمان و اولیای مدرسه با هم مقایسه می‌شوند و این امر باعث می‌شود یکی از آنها که از هوش کمتری نسبت به قل دیگر برخوردار است، زیر سایه دیگری قرار بگیرد و با او مقایسه شود و این مساله موجب کاهش اعتمادبه‌نفس او می‌شود. مقایسه کودکان با یکدیگر درخصوص والدین نیز صدق می‌کند. این مشکل در مورد دوقلوهای غیر همسان بیشتر است.

چنین حالتی بین کودکان دوقلویی که یکی برون‌گراتر و دیگری درون‌گراتر است، نیز پیش می‏آید. در این موارد کودک برون‌گرا به مرور یاد می‏گیرد هر زمانی که از قل دیگر سوال می‌شود او جوابگو باشد زیرا کودکان درون‌گرا خجالتی و کمرو هستند و به جای اینکه آنها سوال را جواب دهند کودک برون‌گرا که جسورتر است شروع به پاسخ می‌کند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره