تطابق با بیماریهای انتهایی (کشنده)
آنچه در این مقاله میخوانید
تطابق با بیماریهای انتهایی (کشنده)
سازگاری و تطابق با بیماریهای کشنده یکی از دشوارترین سازگاری هایی است که هر شخص باید واجد آن باشد. برخی از افراد دچار اضطراب، افسردگی، احساس گناه و خشم می گردند و گروهی نیز پاسخ های مقابله ای غیر تطابقی از خود نشان میدهند.
در میان بیمارانی که در بیمارستان می میرند حدود ۵۰% دارای نشانههای هیجانی بودهاند. اضطراب ممکن است به علت دردهای شدید، بدریخت شدن و از دست دادن کنترل اسفنکترها (بی اختیاری) ایجاد شود. افسردگی ممکن است به علت جدایی از شخص مورد علاقه و از دست دادن فعالیت به وجود آید. اضطراب و افسردگی ممکن است به صورت مستقیم به وسیله بیماری جسمی یا داروهای مصرفی ایجاد شوند. کنفوزیون یک علامت شایع در بیماران رو به مرگ است که به علت دهیدراتاسیون، عوارض جانبی داروها و عفونت ثانویه می باشد.
تظاهرات دیگر مبتلایان به بیماری های کُشنده عبارتند از:
احساس گناه: به علت این عقیده است که وی خواسته های مفرطی از دوستان و بستگان خود دارد.
خشم: به دلیل اعتقاد به ناعادلانه بودن مرگ رخ میدهد. واکنشهای احساسی در مقابل بیماریهای کشنده در جوانان شایعتر از افراد مسن بوده و در افراد مذهبی کمتری رایج است.
مکانیسم های دفاعی در برابر بیماری های کشنده عبارتند از: انکار: اولین واکنش به بیماری کشنده میباشد. تدریجاً بیمار
با وضعیت اخیر کنار آمده و انکار کاهش مییابد. یا پیشرفت بیماری، انکار، ممکن است عود نماید.
وابستگی: در این افراد شایع میباشد. این واکنش هنگامی که بیمار باید درمان را بپذیرد مناسب است. وابستگی شدید درمانهای بعدی را دشوار میکند.
جابجایی خشم: ممکن است معطوف به پزشکان، پرستارها و بستگان شود. جابجایی خشم موجب میشود که بیمار دچار تنهایی و ایزوله شود.
پذیرش: به دنبال انکار، وابستگی و جابجایی رخ میدهد. هدف پزشک کمک به بیمار برای رسیدن به پذیرش قبل از مراحل پایانی بیماری است.
درمان: اولین قدم در درمان، کاهش علایم و نشانههای بیمار می باشد. کاهش درد و رفع Confusion اهمیت خاصی دارد. قدم دوم ارائه توضیح درست به بیمار در مورد بیماری کشنده او می باشد. کاهش درد و رفع Confusion اولین اقدام درمانی می باشد.
نکته های بسیار مهم: اگر بیمار در مورد پیشآگهی بیماری خود سوال نمود، باید حقیقت به او گفته شود. مهم است که بدانیم که اکثر بیماران در حال مرگ باید از پیش آگهی بیماریشان آگاه گردند.
اطلاعاتی که بیمار داده میشود باید به تمام خویشاوندان و کارمندان مراقبت او نیز گفته شود. چرا که ممکن است نظرات گوناگونی به بیمار ارائه شود. باید به اندازه بیمار به بستگان او نیز کمک کرد زیرا ممکن مضطرب و افسرده باشند و دچار انکار، احساس گناه و خشم شوند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.