روانکاوی

تعادل یابی

تعادل یابی

منظور پیاژه از اصطلاح تعادل یابی جبران عدم تعادل است موجود زنده در هـر مرحلـه از رشـد دارای سـاخت شـناختی ویژه ای است که او را قادر می سازد تا با محیط به مقابله برخیزد. هوش درنظریه پیاژه فرایند سازگاری با محیط است پیاژه هوش را برحسب محتوا ساخت و کارکرد توصیف می کند.

تعادل یابی

محتوا : محتوا به جنبه های قابل مشاهده هوش یعنی پاسخهای فرد دربرخورد با محرکهـا کـه آشـکار مـی سـازد. محتـوا اصطلاحی است که در مورد نظریه پیاژه معادل با رفتار به کاررفته است اما هرچند محتوا توصیف کننده رفتار اسـت آنـرا تبیین نمی کند.

ساخت : ساخت درنظریه پیاژه عبارت است از ساختمان ذهن یا اندیشه هـای افـراد بـه سـاخت های شـناختی دوران کـودکی غالبـا طرحواره گفته می شود اما ساخت های شناختی دوره های بالاتر را معمولا عملیات ذهنی می نامند طرحواره به یک الگـوي رفتاری دارای نظم و هماهنگی گفته میشود. گفته شد که طرحواره های شناختی کودکان بیشتر به صورت طرحواره های رفتـاری هسـتند امـا طرحواره هـای شـناختی دوره های بالاتر طرحواره های عملیاتی نام دارند. پیاژه می گوید اعمال درونی شده عملیات نام دارد اعمالی که نه بر روی مواد محسوس بلکه از درون و به صـورت نمـادی انجام می گیرد. از اجتماع طرحواره های مختلف ساخت های شناختی تشکیل می شوند جریان رشد ذهنی از طرحواره های بازتابی آغاز مـی شود و به طرحواره های حسی و حرکتی و سرانجام به ساخت شناختی می انجامد.

تعادل یابی

کارکرد : کارکرد اصطلاحی است که به سازگاری (جذب و تطابق) و سازمان اطلاق می شود پیاژه این کارکردها را نامتغیر می نامند علت این نامگذاری آن است که این کارکردها تمایلاتی فطری یا ذاتی هستند و از روز تولد تا مرگ درآنها تغییر ایجاد نمی شود. کارکرد جنبه زیستی موجود زنده به حساب می آید.

هوش و تفکر : هوش به دوره خاصی از رشد محدود نمی شود و کودکان خردسال نیز که هنوز زبان را نیاموخته اند رفتـار هوشمندانه دارند (پیاژه).
اما تفکر مستلزم زبان آموزی است و از این رو کودکان پیش از یادگیری زبان دارای تفکـر نیسـتند (پیـاژه) تفکـر هـوش درونی شده است که نه براعمال مستقیم بلکه برنماد سازی مبتنی برزبان تصویرهای ذهنی و سایر وسـائلی مبتنـی اسـت که امکان درونی ساختن و بازنمایی امور را در مراحل بالاتر رشد فراهم می آورد بنابراین تفکر مستلزم درونی ساختن امور است درحالی که هوش هم با پدیده های واقعی و محسوس سروکار دارد و هم با پدیده های نمادی

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره