توجه افراطی مادر
در سالهای اخیر، در این زمینه پژوهش هایی انجام شده است؛ شاید تحقیق لوی در سال ۱۹۴۳ را بتوانیم اولین بررسی منظم و علمی در این باره بدانیم. البته، منظور از توجه افراطی به کودکان، آن نوع مراقبت است که با سن و شرایط کودک مناسب نیست. این امر، سبب عدم رشد صحیح عاطفی و به خصوص عدم اتکا به نفس در کودک میشود. لوی، مادرانی را که به این شیوه عمل میکنند، به دو دسته تقسیم کرد.
الف : مادر مسلط، ب : مادر لوس کننده.
مادران مسلط، بر کودکان
مادران مسلط، بر کودکان خود کنترل شدید دارند و برعکس، مادران لوس کننده به کوچکترین خواسته طفل خود پاسخ مثبت می دهند و هیچ گونه محرومیت، ضابطه و کنترلی را برای او قائل نیستند. و در هر دو مورد، کودک از خودمختاری بیبهره است؛ زیرا مجبور است در حیطه اختیار، اراده، دسترس و تسلط مادر باشد.
این گونه مادران، حتی هنگامی که کودک کاملاً قادر به انجام مسئولیت ها و وظایف مربوط به خود است، در حد افراط به آنها توجه میکنند. این الگوی رفتار بین مادر و فرزند، نتایج و تاثیرات جالب و مشهودی در رفتار کودک میگذارد. البته، چگونگی تاثیر، به الگوی تسلط یا لوسکردن مادر در رابطه با کودک بستگی دارد.
تحقیقات لوی
تحقیقات لوی نشان داد، کودکانی که مادر لوس کننده دارند، افرادی پرخاشگر، عصبانی و پرتوقع بار میآیند. آنها به طور دائم سعی می کنند کودکان
همسالشان را تحت تسلط و انقیاد خود درآورند. اینگونه کودکان نمی توانند دوستی پیدا کنند و در دوستی با دیگران نیز استمرار ندارند؛ غالبا به غیر از افراد خانواده، از دیگران کناره گیری می کنند. پیشرفت تحصیلی آنها خوب است؛ زیرا والدین به آموزش آنان توجه زیادی مبذول می کنند. برای این کودکان، موفقیت تحصیلی راضی کننده تر از موفقیت در روابط اجتماعی است.
کودکانی که مادر مسلط دارند
کودکانی که مادر مسلط دارند، در رابطه با همسالان خود، مانند اطاعت زیاد، فعل پذیری، خجالت و بیکفایتی نشان می دهند. خصوصیات مشابه این دسته، عبارت است از اضطراب زیاد و عدم کفایت در برقراری روابط صحیح اجتماعی. این دو گروه چون مادران آنها دائماً به آنها متذکر می شوند که این کار نکن یا آن رفتار نکن، زندگی را خطرناک و وحشت آور می پندارند. اینگونه اطفال به دیگران اعتماد ندارند، زیرا فرصت و مهلت برقراری ارتباط صحیح با دیگران را ندارند.غالبا در رابطه با افراد دیگر دچار ناسازگاری اجتماعی و مشکلات عاطفی می شوند. آنها یاد می گیرند که برای رفع خطرات زندگی باید حتما آنچه را که مادر یا دیگران میگویند انجام داد. بر عکس، کودکانی که مادران لوس کننده دارند، میآموزند که با عصبانیت، پر توقعی و خواست زیاد، دیگران را متوجه خود نمایند و از این طریق، امنیت و رضایت خاطر به دست می آورند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.