روانکاوی

خانواده درمانی برای افسردگی و اضطراب

خانواده درمانی برای افسردگی و اضطراب

عوامل خطرساز و محافظت‌کننده خانواده برای افسردگی و اضطراب. شواهدی مبنی بر وجود فرایند های خانوادگی خاص در ایجاد و حفظ اضطراب و افسردگی در میان کودکان، نوجوانان و بزرگسالان موجودند.

خانواده درمانی برای افسردگی و اضطراب

برای نمونه، ارتباطات دلبستگی ناایمن، الگوهای ارتباطی ناکارآمد، پیام‌هایی که در مجموعه منفی هستند و در ارتباطات والدین به کار می‌روند و دیگر عوامل خانوادگی که خطر افسردگی کودک و نوجوان را افزایش می‌دهند. تعارض والد – نوجوان، طرد از طرف والدین و افسردگی والدین نیز به افسردگی در کودکی و نوجوانی پیوند خورده اند. برعکس ادراکات نوجوانان از انسجام، حمایت و انتخاب انطباق پذیری خانواده، نقش عوامل حمایت کننده در برابر افسردگی را بازی می کنند پژوهشگران در میان بزرگسال، ویژگی‌های تعاملات زناشویی را که به نشانه های افسرده وار پیوند خورده اند، مشخص کرده‌اند، مانند خیانت در زناشویی و جدایی، نارضایتی زناشویی و فقدان صمیمیت، و ارتباطات و مهارت‌های حل مسئله ضعیف. به علاوه ناکارآمدی خانواده، پیش آگهی ضعیف و عود بیماری افسردگی را پیش بینی می کند، خصوصاً احساس مورد انتقاد قرار گرفتن از سوی همسر و هیجان ابراز شده با شدت بالا بین اعضای خانواده. گرچه تحقیقات کمتری بر نقش خانواده در بروز اختلالات اضطرابی متمرکزند، اما شواهدی وجود دارند مبنی بر اینکه ویژگی های مادر، مانند صمیمیت کم، منفی گرایی، فاجعه سازی و استقلال دهی پایین، همچنین آسیب شناسی روانی و اعتیاد به الکل ممکن است کودکان را نسبت به اضطراب آسیب پذیر سازند.

خانواده درمانی برای افسردگی و اضطراب

گرایش های کودکان مضطرب

گرایش های کودکان مضطرب به تفسیر اطلاعات به نحوی تهدید کننده و بروز پاسخ‌های اجتنابی نشان داده شده است که هنگام تعاملات خانوادگی حل مسئله وار افزایش پیدا کرده است. در ضمن استراحت با منفی گرایی زناشویی و نارضایتی پیوند خورده است. بنابراین، مجموعه ای از عوامل خانوادگی با افسردگی و اضطراب در عرض دوره زندگی پیوند خورده اند؛ اگر به میزان کافی در درمان به آنها پرداخته نشود، بیماران را به صورت بالقوه در معرض خطر عود قرار می دهند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره