روانکاوی

خلاقیت درمانی

از زمانی که گیلفورد به خلاقیت توجه کرد بیش از نیم قرن میگذرد. این توجه باعث شد تا خلاقیت نه تنها به عنوان یک مفهوم بنیادی در دانش روانشناسی که در سایر رشته ها نیز اهمیت پیدا کند. در ادامه مطلب نکاتی در مورد خلاقیت درمانی مطالعه کنید.

هم اکنون اعتقاد بر این است که خلاقیت مبنایی مهم برای تمامی تغییرات درونی و بیرونی است که آدمی آرزویش را دارد.

این نگاه درحوزه خلاقیت فرآیندی تحولی را طی کرده است. رشد دانش شخصیتشناسی در روانشناسی و مطالعات گسترده درباره افراد خلاق و کمتر خلاق باعث گردید تا ویژگیهای شخصیتی خلاقیت به تدریج شناسایی و معلوم شود. مطالعات و پژوهشها نشان دادند که افراد خلاق از ویژگیهای متمایز و بیهمتایی برخوردارند که در نوع خود، آنان را از سایر افراد درمعنای عام جدا میسازد. یادگیرنده بودن و بازبودن نسبت به تجربیات باعث شده تا آنان برای یادگیریهای جدید و کسب نکات تازه برای تغییرات مثبت آماده باشند.

الگوی خلاقیت درمانی برپایه فرآیندهای بیان شده شکل گرفت. این الگو تلاش میکند تا دورنمای نوینتری را درحرکت آدمی به سوی شناخت خود و تواناییهای مرتبط با سلامت خود نشان دهد. مولف واقف است که اثرپیش رو خالی از اشکال نیست و راه طولانی در پیش است تا بتوان آن را به الگویی گسترده تبدیل ساخت. اما باور دارد که علاقمندان به این حوزه کم نخواهند بود و آنان به تکمیل و بسط آن همت خواهند گماشت.

اثر پیش رو به معرفی اصول و مبانی الگوی خلاقیت درمانی درقالب چهار فصل پرداخته است. ازآنجا که این اثر نخستین جلد الگوی خلاقیت درمانی بوده ضرورت داشت تا مبانی دانشی و پژوهشی آن به صورت مبسوط ارائه میگردید. مولف تلاش خواهد کرد تا در مجلدات بعدی به معرفی فنون کاربردی این الگو بپردازد.
تمرکزخلاقیت درمانی بیش از درمانگری بر پیشگیری از آسیب های روانی،ارتقای توانایی های مقابله ای،افزایش تاب آوری روانی، و ارتقای ظرفیت های شناختی شخصیتی فرد است.
خلاقیت درمانی تمرینی در ذهن و شخصیت برای حفاظت از خویشتن است. معمولا آسیب روانی زمانی پدیدار خواهد شد که عناصر حفاظت کننده روان نتوانند نقش خود را به خوبی ایفاء کنند. درواقع کارآمدی خود را از دست بدهند. اگر قدرت خلاقیت یک فرد چنان دچار رکود شود که دیگر نتواند ایده های مفید و سازنده ای را تولید کند، دیگر نقش مفیدی برای سلامت روان فرد نداشته و حتی آسیب روانی او را تسهیل خواهد کرد. اکنون قابل پیش بینی است فردی که ذهنش از تولیدگری باز می ماند به تدریج مستعد اضطراب و افسردگی می گردد.
خلاقیت درمانی گامی برای اجتناب از چنین تله شناختی (ناتوانی در آفرینندگی)است.

نیاز به مشاوره حضوری در خصوص خلاقیت درمانی دارید ؟! 

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره