خواب و سکته ی مغزی
آنچه در این مقاله میخوانید
خواب و سکته ی مغزی
آنفارکت های و آتروترومبوتیک مغز اغلب در اوایل صبح و در خواب روی می دهند. خرناس کردن یک عامل خطرزا برای انفارکتوس مغز به شمار میآید. خرناس های سنگین اغلب در ارتباط با آپنه ی انسدادی خواب بوده و ممکن است اثرات خطرناک متعددی بر روی دستگاه قلبی ۔ عروقی داشته باشند. افزایش مرگ و میر در ارتباط با OSA به دستگاه قلبی ۔ عروقی نسبت داده شده است. OSA در میان افراد نجات یافته از انفارکتوس قلبی نیز بیشتر از معمول گزارش میشود.
آپنه خواب به عنوان عامل خطرزا برای سکته مغزی
خرناس کردن تقریباً همواره با OSA همراه بوده و به عنوان عواملی خطرزا برای سکته ی مغزی گزارش شده است. شواهد قابل ملاحظه ای از ارتباط مستقل مابین آپنه ی انسدادی خواب و بیماری قلبی ۔ عروقی پشتیبانی می کند، این ارتباط به ویژه در افزایش فشار خون سرخرگی سیستمیک قوی بوده و شواهد موجود در ارتباط با همراهی OSA و بیماری ایسکمیک قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون بطنی و مرگ ناگهانی قلبی هر روز بیشتر میشود. به طور تقریبی دو سوم افراد با سکته ی مغزی مبتلا به OSA هستند. OSA شدید، خطر سکته ی مغزی ایسکمیک را در افراد سالمند، مستقل از متغیرهای شناخته شده ی مداخلهگر، افزایش میدهد.
افزایش BMI
علاوه بر بالا بودن فشار خون، افزایش BMI، جنس مذکر و سن بالا، مکانیسم های پاتوفیزیولوژیکی احتمالی دیگری در عوارض بالای قلبی ۔عروقی و مغزی ۔ عروقی در OSA دخالت دارند و خطر آترواسکلروزیس را ناشی از کاهش اکسیژن خون در ارتباط با آپنه و تغییر کارکرد لیز فیبرین و پلاکت ها افزایش می دهند. یک تحقیق مقدماتی از ۶ نفر نشان داده است که قابلیت تجمع پلاکتها در مبتلایان به OSA افزایش یافته و پس از درمان با CPAP کاهش یافته است. این یافته ها نشان می دهد که تغییر در کارکرد پلاک ها به طور ثانویه با OSA در ارتباط است. ارتباط OSA شدید به طور مستقل با افزایش فعال شدن پلاکت ها در این تحقیق نیز نشان داده شده است. در حالی که دادههای اولیه در خصوص ارتباط سببی مطلق OSA به سکته ی مغزی متناقض بوده، اطلاعات بیشتری در مورد ارتباط OSA با بسیاری از امراض عروقی دیگر و عوامل خطرزا وجود دارد.
با وجود سهولت تشخیص و درمان OSA به طور نسبی و غیر قابل تردید بودن فواید تغییر عوامل خطرزا و بهبود کیفیت زندگی این بیماران، تشخیص مناسب و مدیریت آن تعیین کننده است. OSA به طور معناداری خطر سکته ی مغزی یا مرگ را به هر علتی افزایش میدهد و این افزایش مستقل از سایر عوامل خطرزا، از جمله بالا بودن فشارخون است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.