داغدیدگی
داغدیدگی تجربه ای است که افراد بسیاری را به مشاوره میکشاند و اکثر انسانها آن را تجربه میکنند. اگر چه در گذشته بسیاری از افراد داغدیده در اجتماع، از سوی خانواده و دوستان کمک بسیاری میکردند، اما امروزه این امر مصداقی ندارد. با این حال، حتی وقتی که افراد داغدیده از سوی خانواده و دوستان حمایت شوند، مشاوره می تواند در موقعیتهای معینی سودمند واقع شود و این امر خصوصاً زمانی صدق میکند که اعضای خانواده از فقدان واحدی رنج ببرند. مشاوره در بحران داغدیدگی یا در دیگر شرایط دشوار نیز قابل اجراست.
کودکانی که یک والد یا هر دو والد خود را از دست داده اند
کودکانی که یک والد یا هر دو والد خود را از دست داده اند، به طور خاصی آسیب پذیر هستند و به اغلب به حمایت مضاعفی که در مشاوره فراهم می شود، نیاز دارند. برخلاف باور بسیاری از مردم، کودکان دارد را همانند بزرگسالان تجربه میکنند؛ با این حال، پاسخهای آنها به طور بارزی با بزرگسالان تفاوت دارد. برای مثال، کودکان خردسال اغلب نمیدانند چگونه احساسات نیرومندی مانند خشم وغصه را بپذیرند یا ابراز کنند. بنابراین، حمایت مشاورهای برای کودکان، حوزهای تخصصی است که به آموزش خاص خودش نیاز دارد.
والدین و خویشاوندان کودک داغدار
والدین و خویشاوندان کودک داغدار اغلب از منابع و حمایت ضعیف در این حوزه شکایت میکنند. مک کارتی و مک کارتی، در گزارش منتشر شده در بنیاد جوزف راونتری، نگرانی خود را در خصوص طرفداران پژوهش پیرامون داغدیدگی در بریتانیا ابراز کردهاند. این فقدان پژوهش مخصوصاً زمانی آشکار می شود که ما به تعداد جوانانی توجه کنیم که یکی از والدین خواهر و برادرهای خود را پیش از ۱۶ سالگی از دست دادهاند. به علاوه، داغدیدگی زودهنگام اغلب عاملی است که موجب میشود جوانان مرتکب جرم شوند، سلامت روان خود را از دست بدهند یا در مدرسه با مشکل روبرو شوند. این یافته ها، نیاز به جمع آوری اطلاعات و ارائه ی مشاوره به کودکان داغدیده را پررنگ می سازد.
توصیههایی را مبتنی بر تدارک خدمات تخصصی بیشتر برای جوانان
بنیاد روانتری توصیههایی را مبتنی بر تدارک خدمات تخصصی بیشتر برای جوانان ارائه می دهد. این بنیاد همچنین پیشنهاد می کند که معلمان و مدارس باید به بررسی مسائل مرتبط با داغدیدگی دوران کودکی بپردازند. این پیشنهاد به این واقعیت اشاره دارد که بسیاری از جوانان هرگز درباره ی تجارب داغدیدگی خود با کسی حرف نمیزنند. طیف وسیعی از مشکلات پیچیده، مستقیماً در نتیجه ی انزوای اجتماعی پس از داغدیدگی به وجود می آید؛ پس ضروری است که افراد متخصص بیشتری در دسترس جوانانی که نیاز به کمک دارند قرار بگیرند. با این حال، ممکن است معلمان از مهارتهای خود، جهت حمایت از جوانان داغدیده ی نیازمند کمک مطمئن نباشند. امروزه معلمان، مانند بسیاری از گروههای حرفهای، تحت فشار هستند تا طیفی از اضافی ای را که بسیاری از آنها به زمان آموزش نیاز دارند، به عهده بگیرند.
بسیاری از معلمان نیز برای کسب اعتبار بیشتر، مهارت های مشاوره ای خود را از طریق آموزش توسعه میدهند. کروز سازمانی ملی است که اعضای خانواده را برای یاری جستن در زمینه ی داغدیدگی راهنمایی میکند و برنامه ی آموزشی خود را به مشاوران ارائه می دهد. سازمان داغدیدگی کودک نیز پیوندهایی را با دیگر سازمانها و نیز متون و منابع مورد نظر فراهم میسازد. اخیراً شبکه ی داغدیدگی کودکی، که به دفتر ملی کودکان تعلق دارد، اطلاعات را از طریق منابع قابل دسترس ارائه میکند. با این حال، همه ی جوانان داغدیده به مشابه نیاز ندارند و کسانی که بستگانشان میتوانند از آنها حمایت کنند، معمولاً در مقابله با سوگ عملکرد خوبی دارند. با این حال، والدین و دیگر بستگان نیز به احتمال زیاد سوگوار هستند و این سوگواری باعث میشود حمایت و بزرگ کردن کودکان داغدیده برای آنها دشوار شود.
شرایطی که در آنها کودکان داغدیده از مشاوره سود می برند، عبارت اند از:
- وقتی هر دو ولد کرده باشند.
- وقتی که کودک نسبت به بقیه ی افراد خانواده احساس مسئولیت کند.
- وقتی که کودک نمیتواند درباره ی فقدان صحبت کند یا احساساتش را بیان کند.
- وقتی که کودک فقدان را قبول نکند.
- وقتی، هنگام فوت یکی از والدین، پدر و مادر از هم طلاق گرفته باشند.
- وقتی که خانواده داغ دیگری نیز دیده باشند.
- وقتی کودک در خانه یا مدرسه مشکلات رفتاری داشته باشد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.