درمان اضطراب
احساس اضطراب وحشتناک است! در تمام سال هایی که بیماران مضطرب را درمان کرده ایم، هرگز فردی را ندیده ایم که بگوید احساس اضطراب را دوست دارد. اکثر مردم احساس هیجان را دوست دارند و بسیاری به دنبال ماجراجویی و آدرنالین هستند اما هیچ کس به دنبال اضطراب نیست. از آنجا که اضطراب حالت بسیار ناراحت کننده ای است، رهایی از اضطراب خود یک هدف مثبت و مطلوب است.
سال هاست که روانشناسان می دانند تسکین یا کاهش اضطراب بالا به شدت تقویت کننده است. پس جای شگفتی ندارد که هر چیزی که حتی برای مدتی موقت ما را از اضطراب رها کند در مواقع اضطراب آن را ادامه می دهیم حتی اگر در دراز مدت سبب تداوم اضطراب شود. سارا هرگاه دچار درد غیرقابل توضیح می شد اضطراب شدیدی پیدا میکرد. فکر خودآیند اضطرابی او این بود که حتماً مشکل جدی در سلامتی اش به وجود آمده است و سپس فاجعه پنداری می کرد
ممکن است این درد مربوط به سرطان یا یک بیماری کشنده دیگر باشد. او بلافاصله در اینترنت به جستجو می پرداخت تا مطمئن شود که درد مزبور چیز خوش خیمی مثل درد عضلانی است. یافتن برخی اطلاعات مثبت در کوتاه مدت سبب تسکین او میشد، اما در دراز مدت می بایست هر دردی را جدی بگیرد و از این طریق موجب تشدید اضطرابش میشد. وقتی احساس اضطراب می کنید، احساس می کنید هیچ کنترلی ندارید ۔ بدترین اتفاق خواهد افتاد و شما نمی توانید جلوی آن را بگیرید. بنابراین پاسخ طبیعی به این فقدان تصوری کنترل این است که سخت تلاش کنید تا کنترل را در دست بگیرید. افراد دچار اضطرابی معتقدند که بهترین دفاع در برابر بدترین اتفاق ممکن به دست آوردن کنترل است. این باور که اگر کنترل را در دست بگیرم، می توانم از تهدید یا خطر اجتناب کنم. بنابراین فردی که از ابتلا به حملات وحشتزدگی می ترسد از طریق اجتناب از مکانهایی که ممکن است سبب بروز وحشتزدگی شوند کنترل را در دست می گیرد. فردی که در مورد سلامتی اش نگران است ممکن است با پایش افراطی بدنش از نظر نشانههایی مبنی بر اینکه اوضاع خوب نیست کنترل را به دست گیرد و سپس در پی مشاوره طبی برمی آید. فردی که دچار اضطراب اجتماعی است ممکن است سعی کند در موقعیتهای اجتماعی اضطرابش را پنهان کند. در هر یک از این موارد تلاش فرد برای کنترل به منظور اجتناب از فاجعه ای تخیلی مانند ابتلا به حمله وحشتزدگی در جمع، ابتلا به یک بیماری مرگبار یا شرمساری در حضور دیگران انجام می شود.
کنترل در اضطراب سه مشکل عمده ایجاد میکند:
۱. ایجاد یک کنترل کاذب: کنترلی که در پی آن هستید قابل دستیابی نیست زیرا ترس ریشه درونی دارد؛ هر جا بروید فکر، احساس یا حس بدنی مربوطه باقی میماند. بنابراین هرگونه حس کنترل موقتی است و فقط توهم امنیت ایجاد میکند. برای مثال اگر از حمله قلبی میترسید، ممکن است سخت تلاش کنید ضربان قلبتان را پایین نگه دارید حتی با وجود اینکه هیچ شواهدی وجود ندارد که ضربان قلب پایین راه موثری برای کاهش بیماری قلبی باشد.
۲. اتکا به پاسخهای کنترلی غیر انطباقی: از آنجا که میخواهید فوراً اضطرابتان تسکین یابد، به پاسخهای کنترلی می رسید که تسکین سریع ایجاد میکنند. بنابراین راهبردهایی نظیر گریز، اجتناب و جستجوی اطمینان بخش به کار گرفته میشوند هرچند این روش ها سبب تداوم مشکل اضطراب شوند. بنابراین ورد بیماران در اضطراب این خواهد بود: رنج طولانی مدت برای نفع کوتاه مدت
۳. اشتغال خاطر مفرط: نیاز تصوری برای کنترل می تواند به سرعت بر زندگیتان سایه افکند و به هدف اصلی روزانه تان تبدیل شود. تصمیمات شامل برآوردن توقعات اساسی خانواده، کار و زندگی اجتماعی بر این اساس گرفته میشوند که چه چیزی است اضطرابتان را کاهش می دهد و حس آسایش و امنیت را تضمین میکند. در نهایت نیاز به کنترل اضطراب و پرهیز از بدترین پیامد ممکن، بر زندگیتان مسلط میشود و به میزان زیادی توانایی عملکرد شما را کاهش می دهد.
از چه نوع راهبردهای رفتاری، هیجانی و شناختی می توان برای عقب زدن اضطراب استفاده می کنید؟ یعنی برای کاهش اضطراب به حداقل و جلوگیری از بروز بدترین سناریوی تصوری چه کار می کنید؟ کشف پاسخ های مقابله ای غیر انطباقی در قبال اضطراب بخش مهمی از مداخله شناختی محسوب میشود. تغییر نحوه واکنش شما به اضطراب هدفی اساسی در درمان است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.