دو قاعده طلایی در بارش فکر
آنچه در این مقاله میخوانید
دو قاعده طلایی در بارش فکر
برای موفقیت در جلسه بارش مغزی، باید دو قاعده طلایی رعایت شود: همه عقاید خوب است و برای انتقال هیچ جایی وجود ندارد. فقدان کامل انتقاد، عملکرد جلسه را تضمین میکند.
درباره عقاید ابراز شده بحث نمی شود. به علت ممنوعیت کامل انتقاد، هیچکس عقاید دیگران را سانسور نمیکند، عقاید شخصی خود را نیز، حتی به طور ذهنی تحت کنترل در نمیآورد. همه عقاید، حتی اگر مسخره به نظر برسد، در صورت جلسه نوشته میشود. هدف این است که بیشترین تعداد عقاید ممکن، در کمترین فاصله زمانی ابراز شود. اما، چرا ممنوعیت انتقاد و اخذ تعداد زیادی از عقاید این همه اهمیت دارد؟ زیرا انتقاد است که افکار و عقاید را تخریب میکند. راهحلها، وقتی زیر ذرهبین قرار میگیرند، ارزش خود را از دست میدهند. اندیشه جدیدی که تازه از مغز تراوش کرده، ممکن است غیر عملی به نظر برسد، بنابراین، اگر بلافاصله درباره آن بحث شود، با این خطر روبرو خواهد شد که دوباره به مغز برگردد، همیشه افرادی پیدا می شوند که میگویند: این فکر، قبلاً تجربه و مردود شده است، تحقیق یافتن آن خیلی گران تمام میشود؛ تازه صاحب این فکر، شرکت را تا مرز ورشکستگی کشانده است. برخی افراد نقش کپسول آتش نشانی را بازی میکنند. حتی برخی دیگر به اطرافیان می فهمانند که موقعیت آنها در سازمان اجازه میدهد که عقاید خود را، صحیح یا غلط، تحمیل کنند. در نهایت، جلسه به صورت گورستان عقاید متروک مطلوب خاتمه می یابد. تعداد عقاید ابراز شده نیز خیلی مهم است. زیرا، در میان تعداد زیادی از عقاید، بالاخره یک عقیده خلاقانه و اصیل پیدا میشود، یعنی سرنخی از نبوغ که به موفقیت کمک میکند. به علاوه، در جلسه بارش مغزی، عقاید به همه تعلق دارند و هر کسی حق دارد آنها را بدزدد، یعنی از آنها الهام بگیرد تا عناصری را اضافه یا کم کند. بارش مغزی تنها زمانی موثر خواهد بود که هدف موردنظر دقیقا معلوم شود.
روش بارش مغزی
به همین دلیل، ضرورت دارد که جلسه کاملا برنامه ریزی شده باشد. طرح مساله، مرحله تعیین کننده روش بارش مغزی است. برای حل یک مساله، مهم است که آن را از قبل تعریف کنند. هدف مورد نظر کدام است؟ بالا بردن فروش؟ راه اندازی مبارزه تبلیغاتی؟ پیدا کردن یک موضوع تحقیقی؟ یافتن کاربردی جدید برای یک شیء یا یک عمل یا پیدا کردن استفاده ای جدید برای کشفی که قبلا انجام شده است؟ وقتی جلسه بارش مغزی، نتایج مورد انتظار را فراهم نمی آورد، معمولاً به این علت است که خوب راهاندازی نمیشود، مساله خوب تعریف نمیشود، خوب احاطه یا خوب درک نمیشود. گاهی کارخانه میخواهد میزان فروش خود را بالا ببرد و به دنبال راههایی میگردد که به این هدف برسد. عقاید ابراز شده در اطراف فروش دور میزند، درحالی که مساله واقعی میتواند بیشتر به تولید نهایی مربوط باشد، تولیدی که خوب عرضه نشده یا دیگر به درد مشتریان مورد نظر نمی خورد. ممکن است مساله، عدم شناخت کافی از خود محصول باشد که جلوی نوآوری، عرضه آن به مشتریان دیگر یا استفاده جدیدتری از آن را میگیرد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.