راهبردهایی برای ابراز احساسات
آنچه در این مقاله میخوانید
راهبردهایی برای ابراز احساسات
با استفاده از سه راهبرد زیر می توانید به بهترین شکل احساس های خود را به روشنی بیان کنید و مطمئن شوید که همسرتان به آنها گوش خواهد داد.
۱. از جمله های دارای ضمیر من استفاده کنید. با استفاده از جمله های من به جای جمله های تو مسئولیت احساسهای خود را بر عهده بگیرید. به این جمله های تو توجه کنید که چقدر سرزنشگر هستند:
• تو مرا عصبانی می کنی
• تا مرا به رفتار دیوانه وار سوق میدهی
• تو اصلا نمی گذاری من حرف بزنم
موقعی که جملات خود را از تو به من تبدیل میکنید، این گونه جملات کمتر باعث دعوا می شوند، مسئولیت احساس ها را به فرد گوینده میدهند و بیشتر احتمال دارد که شنونده به آنها گوش دهد:
• من عصبانی هستم
• من احساس آشفتگی و دیوانگی می کنم
• می خواهم همین حالا صحبت کنم
به جملات تو که به شکل جملات من هستند، توجه داشته باشید: جمله من احساس میکنم که تو حالت عصبانیت مرا تسریع می کنی ویژگی یک جمله من را ندارد. موقعی که در جمله ی من، کلمهی که را می شنوید، معمولا آن جمله ی شکل تغییر یافته ای از جمله تو است. حالا سعی کنید ظرف چند دقیقه جمله های تو زیر را به جمله های من تبدیل کنید.
• تو اصلاً به من توجه نمی کنی
• من احساس می کنم تو همیشه از من ایراد می گیری
• ولخرجی های بی هدف تو مرا عصبانی میکند.
صادق باشید
۲. صادق باشید. مثلاً میگویید، شام همراه با والدین همسرتان خیلی خوب و دلچسب بود در حالی که تمام مدت که با آنها بودید خسته و ناراحت بودید. موقعی که در مورد بچه ها واقعا نگرانید و می ترسید که این موضوع را مطرح کنید، میگویید خسته هستید و می خواهید فقط بخوابید. موقعی که می خواهید تنها باشید، می گویید در اداره کار مهمی دارم که حتماً باید انجام دهم. در مقابل این که بخواهید، واقعیت را به صورت تحریف شده توصیف کنید، مقاومت کنید. موقعی که همسرتان را از احساسهای واقعی خودتان محروم می کنید، خودتان را نیز از آن احساس ها منع میکنید و ابراز خالصانه ی هیجان ها را برای خودتان سخت تر می کنید.
هم خوان باشید
۳. هم خوان باشید. موقعی که لحن صدا و زبان بدنتان با گفتههای شما هماهنگ نیستند، خیلی گیج کننده است. اگر میگویید من غمگینم در حالی که تبسم می کنید، همسرتان حرف های شما را باور کند؟ یا اعمال شما را؟
اگر زبان بدنتان با حرفهایتان هماهنگ نیستند، ممکن است نشان دهنده این باشد که در مورد موضوع مورد نظر آن احساس را ندارید که فکر می کنید. کمی بیشتر به درون خود بنگرید و ببینید که واقعاً چه حسی دارید. در سوی دیگر ممکن است عادت کرده باشید، هنگامی که خبر بدی میشنوید تبسم کنید یا موقعی که خوشحالید، حالت غم به خود بگیرید یا هر سبک ناهماهنگ دیگر. اگر لازم بود جلوی یک آیینه اینقدر تمرین کنید که حالت بدنی، لحن صدا، حالات چهره و موارد دیگر با احساستان هماهنگ شوند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.