راهبردهای آموزشی: موقعیت اجتماعی
آنچه در این مقاله میخوانید
راهبردهای آموزشی: موقعیت اجتماعی
کودکانی که در حیطه موقعیتها اجتماعی دچار واماندگی ادراکی ناتوانی اند در اصطلاح صاحب نظران حرفهای معلولین ادراک اجتماعی یا مفلوجین اجتماعی نامیده میشوند. هم سالان یا افراد هم سن و سال این کودکان آنها را با اصطلاحاتی نظیر غیرعادی، بیغ، پرت مشخص میکنند. این دسته از کودکان بدون آموزش مستقیم قادر به ارائه واکنشهای مساعد و مطلوب در مقابل موقعیتهای اجتماعی نیستند. راهبردهای آموزشی مناسب با این موارد به شرح ذیل ادامه می یابد:
- برای کودک داستانی را در ارتباط با داروی اجتماعی، به طور نیمه تمام بیان کنید و از وی بخواهید که پایان داستان را پیش گویی کرده و یا خود آن را به دلخواه به پایان رساند.
فیلم کوتاهی در مورد یک موقعیت اجتماعی فرصتی برای بحث انتقادی درباره رفتار و اعمال شخصیتهای فیلم را فراهم میسازد. برای مثال، در مورد نتایج مزاحمت های کلامی که مدام سخنان یک بزرگسال را قطع می کند و یا وقتی که مادر کودکی از کارهای او پیش دوستانش تعریف میکند. و یا بچه ای مدام در فکر آزار دیگر کودکان در یک مجلس است و غیر آن صحبت کنید. - با تهیه و تنظیم تعدادی تصویر میتوان داستانی در رابطه با موقعیتهای اجتماعی را مجسم کرده و از کودک خواست که آن تصاویر را مرتب کرده و داستان مربوط به آن را توضیح دهد. در این مورد از تصاویر کتابهای آمادگی، کتابهای سرگرمی، و آگهی ها و تصاویر مضحک به عنوان منابعی قابل استفاده می توان سود برد.
- از طلق های شفاف تصویری، با استفاده از دستگاه اورهد می توانید موقعیت های اجتماعی پیچیده تری به وجود آورید. در اینجا با قرار دادن هر طلق در مورد شرایط اجتماعی موجود در آن بحث کنید. لازم است که در ابتدا از طلقی که موضوعی ساده را بیان کنید. تصویر کامل پس از آماده شدن می تواند مثلاً، مربوط به یک بازی خاص در مدرسه باشد.
- این کودکان در شناخت مفاهیم مکان و جهت یابی اغلب بی دقت هستند. ویژه ای در زمینه کمک به نقشه خوانی، تمرین در یافتن جهت یک محل و دنبال کردن یک رد یا خط، و تخمین مسافات می تواند در این مورد مفید باشد.
- این کودکان غالباً در شناخت مفاهیم زبان دچار اشتباه میشوند. آموختن نحوه شناخت وقت، با دادن تمرینات مناسبی برای صبح، بعدازظهر و عصر و تخمین و محاسبه زمان لازم برای انجام فعالیتهای مختلف در این زمینه مفید است.
۔ کودک را در تمییز بین موقعیتهای اجتماعی واقعی و غیرواقعی یاری کنید. در این مورد اموری که در شرایط واقعی میتواند وقوع یابد و اموری که مربوط به دنیای غیر واقعی و خیالی است می تواند بازگو باشد
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.