راههای تقویت اعتماد عاطفی
آنچه در این مقاله میخوانید
راههای تقویت اعتماد عاطفی
پنج ویژگی مهم اعتماد به خود در زمینه عاطفی از این قرارند :
۱- باور به توانایی خود در شناخت و تشخیص احساسات خویش یعنی هنگامی که احساسی را تجربه می کنید به خود اعتماد داشته باشید که میتوانید از پس آن برآیید. اغلب ما احساسات مختلفی را با خود یدک می کشیم ولی خبر نداریم که چنین احساساتی وجود دارند. وقتی فکر میکنید که واقعیت احساسی شما مثل معمایی است که نمی دانید چگونه از آن سر درآورید، نمیتوانید به خود احساس عاطفی داشته باشید و مطمئناً روابط سالمی نخواهید داشت.
۲- باور به تواناییتان در ابراز احساسات و آنچه در درونتان می گذرد. دانستن اینکه چه احساسی دارید اولین قدم در داشتن اعتماد به نفس عاطفی است. دومین قدم، توانایی ابراز آنها به طور مناسب به افراد درگیر این احساسات است.
۳- باور به توانایی خود در ایجاد ارتباط معنی دار و محبت آمیز با دیگر انسانها: توانایی برقراری ارتباط با افراد دیگر بخشی لازم از پرورش اعتماد ما به خود در زمینه ی عاطفی است.
۴- باور به توانایی خود در یافتن عشق، تفاهم، شفقت و مهر در هر موقعیتی، به خصوص در مواقع دشوار این که فقط بدانید احساس خشم، ناراحتی و … دارید کافی نیست بلکه باید اعتماد داشته باشید که میتوانید از هزار توی احساسات تان عبور کنید تا به عمیق ترین حقیقت خود برسید و باید عادت به جستجو برای عشق، هدفی بزرگتر و معنی واقعی را در تمام شرایط در وجود خود پرورش دهید. وقتی باور دارید که میتوانید این گونه رفتار کنید احساس نمیکنید که قربانی عواطف خود یا حوادثی که برایتان اتفاق افتاده است هستید بلکه منبع مهر و شفافیت پایدار هستید.
۵- اعتماد به توانایی خود در باور به این که به عنوان یک انسان آنچه میتوانید به دیگران هدیه کنید ارزشمند است. شما در نوع خود یگانه اید، در دنیا هیچ کس دقیقاً مثل شما نیست؛ نبوده و نخواهد بود. دانستن این نکته قسمتی از اعتماد عاطفی است و همچنین باعث افتخار به آنچه هستید می شود.
موارد زیر نمایانگر عدم اعتماد عاطفی در شماست.
- اغلب خودتان را در مجموعه ی احساساتتان سردرگم می کنید و به نظر میرسد که نمیدانید در زندگیتان چه می گذرد و برای بعضی از ما این حس نوعی سپر دفاع از خودمان است. احساس سردرگمی را اغلب نادیده میگیریم و مخفی میکنیم و تا موقعی که سردرگمیم نمی توان روی ما حساب کرد.
- احساسات خود را صادقانه به دیگران ابراز نمیکنید. هیچ کس به درستی شما را نمیشناسد و آنچه که در درون هستید، کاملا یا چیز که مردم در ظاهر میبینید متفاوت است.
- منزوی هستید و به برقراری ارتباط پر معنی با دیگران اعتماد ندارید. تمایل دارید که در دنیایی شخصی با مرزهای محدود زندگی کنید.
- همه را راضی نگاه میدارید و معتاد به تأیید دیگران هستید چون به خود در زمینه ی عاطفی اعتماد ندارید.۵- نقادانه به قضایا می نگرید. احتمالا در مورد بیشتر مسائل تفکر منفی دارید و تنها دفاعتان حمله به شخصی دیگر است
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.