ربوده شده توسط ذهن حسود
حسادت ذهنیت مخصوص به خودش را دارد. وقتی که حسادت می کنیم، غالباً توسط افکار و احساساتی ربوده می شویم که باعث می شوند فکر کنیم مشغول حل کردن چیزی هستیم که اگر دیر بجنبیم زندگیمان را خراب می کند.
فکر میکنیم که همان لحظه به جواب نیاز داریم که احساساتمان تشدید خواهند شد تا فورا از شرشان خلاص شویم و اینکه شریک زندگیمان به ما خیانت خواهد کرد، مگر اینکه همان لحظه همه چیز را کنترل کنیم. آژیرهای خطر روشن می شوند، به صدا در می آیند و ما را دیوانه می کنند. ما توسط افکار و احساسات ذهن حسود ربوده شدهایم. تمام عواطف ما تکامل یافته اند تا به ما درباره نیازهایمان و هرگونه تهدیدی برای آسایشمان اطلاعاتی دهند. حسادت یک احساس تکامل یافته و پیچیده است که طی سالیان دراز حفظ شده است، زیرا به نیاز ما برای محافظت از سرمایه گذاری ژنتیکی مان و تضمین اینکه فرزندان بهترین حفاظت و حمایت ممکن را داشته باشند، گره خورده است.
اما وقتی که افکار و احساساتمان شدید هستند، ما به این موضوع یا حتی به حقایق فکر نمی کنیم. ما به زنگ خطر قدرتمند و اولیه ای که در سرمان هست پاسخ میدهیم. به عبارت دیگر، ما ربوده شده ایم. وقتی که ما حسود می شویم، سیستم تشخیص خطرمان فعال می شود. ما به دنبال هر نشانهای از علاقه شریک زندگیمان به شخص دیگر یا علاقه شخص دیگری به او می گردیم. ما به سایر افراد به دید تهدیدهایی قریبالوقوع نگاه میکنیم و افکار و احساسات شریک زندگی مان به نشانه هایی بالقوه خیانت تبدیل میشوند. ذهنهای ما مصمم اند که سرنخ ها را صرف نظر از کوچک یا نامحسوس بودنشان پیدا کنند. در این بخش، نحوه عملکرد مغزمان را وقتی در وضعیت حسادت هستیم، بررسی میکنیم.
حسادت ترکیبی از افکار، احساسات، رفتارها، راهبردها و ارتباطاتی
فراموش نکنیم که این حسادت ترکیبی از افکار، احساسات، رفتارها، راهبردها و ارتباطاتی است که غالباً با هم کار می کنند. حالت حسادت توسط سیستم تشخیص خطر ما فعال می شود، وقتی که این سیستم تشخیص می دهد که اتفاقی در حال وقوع است. همین که در حالت حسادت گیر میافتیم، دوران سختی برای دوری از آن داریم. احساسات مان تشدید می شوند. وقتی که حالت حسادت فعال میشود و نمایش را اجرا میکند، تاثیرات چشمگیری دارد، از جمله همه چیز را به خود گرفتن، ذهن خوانی، پیشبینی مصیبت، اعمال کردن استانداردها و قوانین غیر ممکن به رابطه مان، فعال کردن اضطراب به عنوان راهی برای کنار آمدن با ناشناخته ها و زندگی کردن با همه چیزهای منفی واقعی یا خیالی که ذهنمان می تواند استخراج کند.
در نتیجه ما نگران، آشفته، عصبانی و افسرده می شویم. در اینجا یاد می گیریم که چگونه تمایلات قبلی ما می تواند حسادتمان را تشدید کند، آن را حفظ کند و ما را به سوی انجام اقداماتی سوق دهد که بعدا ممکن است پشیمان شویم. در ذهن حسود ۴ بخش وجود دارد: باورهای مرکزی، کتاب های قانون، افکار تحریف شده و اضطراب و نشخوار فکری. هر جز بقیه را تقویت میکند که ما را در سیستمی زندانی کند که کارهای زیر را انجام دهد: تشخیص تهدید اولیه را حفظ و روشن میکند، اهمیت و وقایع را بزرگ میکند، ما را هدایت میکند تا ترس هایمان را تایید کنیم و ما را در خیال پردازی راجع به اینکه چه اتفاقی ممکن است بیفتد یا چه اتفاقی افتاده است، گیر میاندازد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.