روان درمانی فردی

روان درمانی برای ترک اعتیاد

روان درمانی برای ترک اعتیاد

علل متعددی در ایجاد اعتیاد و درمان آن نقش دارند .بعنوان مثال : ژنتیک ، خانواده ، محیط زندگی ، اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی ، مهارتهای فردی اجتماعی . دوست ناباب، درد مزمن، شخصیت عیاش.

درمان جامع و کامل اعتیاد شامل دو مرحله است.

  1. درمان بستری یا سرپایی با هدف قطع کامل مواد یعنی سم زدایی
  2. رواندرمانی برای پیشگیری از عود
مرحله اول روان درمانی ترک اعتیاد

این مرحله با ایجاد انگیزه ترک و قطع کامل مواد شروع می شود . بیمار داوطلبانه و با کمک خانواده به مرکز رواندرمانی مراجعه می کند. دوره کوتاه بستری به مدت چند روز تا دو هفته به بیمار کمک میکند تا در محیط کنترل شده و عاری از مواد با نظارت تیم پزشکی اقدام به قطع مصرف مواد نماید.

بیماران به محض بستری به دقت تحت معاینات کامل پزشکی و بررسی سلامت بدنی قرار می گیرند که عبارتند از :

  • ار قلب
  • کنترل علایم حیاتی
  • آزمایشات عمومی
  • طی مدت اقامت بیمار در مرکز درمانی با هدف کنترل علایم ترک مصرف مواد

زیر نظر پزشک از داروهای غیر مخدری استفاده می شوند که این داروها فرایند سم زادیی را برای بیمار آسانتر می کند . همچنین بیمار روزانه توسط روانشناسان و روانپزشک مرکز ویزیت میشود که در صورت وجود بیماری زمینه ای مانند افسردگی ، اضطراب و خصوصا اختلالات شخصیت درمانهای مورد نیاز در حین بستری به بیماران تقدیم می شود و از طرفی روانشناس با ویزیتهای روزانه سعی می کند انگیزه ترک را در بیمار افزایش دهد و مهارتهای تحمل ناراحتی و جلوگیری از عود را به مراجعین آموزش دهد.

نهایتا بعد از اتمام دوران بستری بیماران تحت سم زدایی قرار می گیرند . در صورت داشتن انگیزه ترک و مهارت کنترل وسوسه از مرکز درمانی مرخص می شود . بعد از اتمام سم زدایی و ترخیص از مرکز درمانی بیمار وارد مرحله جدید مشاوره و روان درمانی می شود . در واقع ایجاد بیماری اعتیاد سالها طول کشیده است پس می توان انتظار داشت که درمان آن نیز یک فرایند طولانی است که با یک دوره بستری و سم زدایی کامل نمی شود .

مرحله دوم روان درمانی ترک اعتیاد

این مرحله جلسات روان درمانی و مشاوه است که به محض ترخیص بیمار از مرکز آغاز می شود

درمان بیماری اعتیاد یک فرایند درمانی تخصصی است که توسط تیم درمان با قطع مصرف مواد ، سم زدایی شروع می شود و طی شش ماه روان درمانی به پایان می رسد.

شامل جلسات مهارت آموزی به شکل فردی و گروهی است که توسط روانشناس آشنا به رواندرمانی اعتیاد برگزار میشود در این جلسات مهارتهای اولیه بهبودی از اعتیاد مانند :

  • اصلاح سبک زندگی
  • مهارت نه گفتن در برابر دوستان آلوده به مواد
  • مهارت کنترل خشم و مهارت کنترل وسوسه و….

به مراجعین آموزش داده می شود .

لازم است برای کامل کردن درمان ، جلسات روان درمانی و مشاوره های فردی و خانوادگی را جدی بگیرید .

شیوه‌های مختلف درمان معتادان همیشه موضوعی بوده است که مسئولان و کارشناسان اختلاف‌نظرهایی در موردش دارند، اما موضوعی که بیشتر کارشناسان در مورد آن اتفاق‌نظر دارند این است که روان‌درمانی و کار روانشناسی برای درمان اعتیاد بهترین راهکار است ولی متاسفانه در بیشتر کلینیک‌ها و مراکز درمانی انجام نمی‌شود.

در نگاه اول «پاک شدن»

شاید در نگاه اول «پاک شدن» تنها برای جسم باشد، اما زمانی که کار درمانی تنها روی جسم صورت گیرد و روح و روان فرد همچنان درگیر باشد، معتاد بعد از ترک باز هم به چرخه اعتیاد بازمی‌گردد. روان‌درمانی در کشور ما وجود ندارد؛ به همین دلیل کلینیک‌های ترک اعتیاد یکی از علل اصلی اعتیاد در کشور هستند؛ زیرا کار درمانی را به‌درستی انجام نمی‌دهند.

درمان اعتیاد مجموعه‌ای از کارهایی است که باید با هم انجام شود. اینکه افراد فکر کنند ترک فیزیکی تنها راه درمان است باور غلط و عامیانه‌ای است؛ زیرا اعتیاد بیشتر از اینکه بیماری جسمی باشد، بیماری روحی است.

در تمامی مراکز درمان پروتکل‌های کاردرمانی، روانشناسی و روان‌درمانی وجود دارد و تمامی مراکز موظف هستند که با توجه به پروتکل‌ها عمل کنند، اما متاسفانه بیشتر کلینیک‌ها یا مراکز درمانی خلاف پروتکل‌هایشان عمل می‌کنند.

نبود نظارت کافی بزرگترین مشکلی است که در مراکز وجود دارد، تاکید می‌کند: «مسئولان باید بر نحوه اداره کردن مراکز نظارت داشته باشند که آیا مراکز براساس پروتکل‌هایشان کار انجام می‌دهند یا خیر. نه اینکه از زمانی که مجوز کار مراکز صادر می‌شود دیگر کاری به کارشان نداشته باشند، تا زمانی که اتفاق ناگواری رخ دهد.»

اصلی‌ترین بخش درمان اعتیاد

اصلی‌ترین بخش درمان اعتیاد، روان‌درمانی و کارهای روانشناسی است که این قسمت از درمان خیلی ضعیف انجام می‌شود و می‌توان به جرات گفت که در بیشتر کلینیک‌ها و مراکز درمان اعتیاد اصلا کار روان‌درمانی انجام نمی‌شود

استفاده از متادون

روش استفاده از متادون در کشور ما از ابتدا نادرست بود، زیرا متادون باید در سم‌زدایی مورد استفاده قرار گیرد، نه اینکه به عنوان درمان نگهدارنده ، متادون مدت‌هاست که در کشورهای مختلف تنها در سم‌زدایی استفاده می‌شود و فرد بیمار بعد از به پایان رساندن دوران سم‌زدایی هرگز وابستگی به مصرف متادون ندارد، اما در کشور ما دقیقا برعکس تمام پروتکل‌‌های جهانی عمل می‌شود شاید یکی از دلایلی که از متادون‌ درمانی در کشور ما استقبال زیادی شده، نبود روان‌درمانی قوی است. زیرا روان‌درمانی در کشور ما خیلی ضعیف انجام می‌شود.

اختلال شخصیت عیاش

کی از علل اصلی گرایش به سومصرف مواد گرایش ذاتی به لذت جویی افراطی است. فرد مبتلا به عیاشی دایم در فکر ایجاد سرخوشی است و از تمام راههای ممکن برای لذت بردن استفاده می کند. عیاشی نوعی نگرش ساده لوحانه به زندگی و روشی انحرافی برای معنی دادن به زندگی است. برای جلوگیری از عود اعتیاد درمان شخصیت عیاش ضروری است.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرماییدا

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره