روش های ایجاد آرامش
در دنیای امروز، آرامش حقیقی باید از درون ما و اقدامهای خودمان نشأت بگیرد. در ادامه ۳۰ کار کوچک برای زندگی آرام تر آمدهاست که میتوانید بهطور مرتب انجام دهید تا در کل حس سازگازی، آرامش ، و سلامتتان را افزایش دهید. در ادامه مطلب بخوانید.
۱. به هر مشاجرهای که دعوت میشوید وارد نشوید
بهویژه هنگامی که اطرافیانتان آشوب را دوست دارند، آماده باشید تا دعوت به شرکت در آن آشفتگی را رد کنید.
۲. روی تنفستان تمرکز کنید
در طول روز، کار را متوقف کنید تا چند نفس عمیق بکشید. با روشهای مانند تنفس مربعی استرس را مهار کنید. تا ۴ شماره بشمارید و هوا را درون ریههایتان بکشید، ۴ شماره نگهدارید، سپس در عرض ۴ شماره نفستان را بیرون بدهید، و دوباره ۴ شماره نفستان را حبس کنید. این چرخه را ۴ بار تکرار کنید.
۳. خودتان را سامان بدهید و اشیای قدیمی را دور بریزید
فضای آشفته اغلب روح را آشفته میکند. زمانی را صرف دور ریختن اشیایی بکنید که یک سال اخیر از آنها استفاده نکردهاید و وقت و انرژیتان را صرف برنامههای ساماندهی کنید تا کمکتان کند همیشه پاکیزگی را رعایت کنید.
۴. خودتان را از قضاوت کردن بازدارید
هروقت وسوسه شدید دربارهی زندگی دیگران نظر بدهید، قصد و نیت خود را بررسی کنید. قضاوت دیگران باعث ایجاد و اشاعهی انرژی منفی میشود.
۵. زود و بارها بگویید “متشکرم”
هر روز با نگرشی سپاسگزار آغاز کنید و به پایان ببرید. در برنامهی روزمره و تعاملهایتان به دنبال فرصتهایی برای ابراز قدردانی باشید.
۶. بیشتر لبخند بزنید
حتی اگر مجبور هستید “حفظ ظاهر کنید”، لبخند و خنده فواید علمی زیادی دارد. همچنین، هنگامیکه به فعالیتهای خنثی از قبیل رانندگی و راه رفتن میپردازید، به حالت چهرهتان دقت کنید. آن گره را از پیشانیتان باز کنید.
۷. نگران آینده نباشید
شاید دشوار به نظر برسد، اما ارتباط مستقیمی بین زندگی در لحظه و آرامش وجود دارد. شما نمیتوانید آینده را کنترل کنید. همانطور که ضربالمثل قدیمی میگوید: “نگرانی مانند یک صندلی گهوارهای است. شما را به انجام کاری وامیدارد، اما شما را به جایی نمیرساند.” به آرامی تمرین کنید افکارتان را به لحظهی کنونی برگردانید.
۸. غذای واقعی بخورید
هرچه غذا به حالتی که از زمین برداشت میشود نزدیکتر باشد، از خوردن آن احساس بهتری خواهیدداشت. غذاهایی را که از زمین برداشت میشوند، به غذاهایی که در کارخانه تولید میشوند ترجیح دهید.
۹. شاد بودن را به درست بودن ترجیح دهید
ما غالب اوقات آرامش درونی را فدای بیان کردن یک نکته میکنیم. به ندرت این نکته ارزشاش را دارد.
۱۰. فناوری را بیرون از اتاق خوابتان نگهدارید
بسیاری از پژوهشها، از جمله پژوهشی که در بیمارستان بیرگاماند ویمنز انجام شد، نشان میدهند نور آبی وسایل الکترونیکی با اختلالهای خواب و سلامت کلی در ارتباط است. چیزی که این مشکل را حادتر میکند این است بسیاری از آدمها اظهار میکنند وقتی گوشیشان در نزدیکی تختشان است، در هر زمانی، نمیتوانند در برابر چک کردن ایمیلها و شبکههای اجتماعی مقاومت کنند.
۱۱. در شبکههای اجتماعی از امکانات مسدودسازی استفاده کنید
شاید نخواهید فردی را کاملا از فهرست دوستانتان حذف کنید، با این حال میتوانید انتخاب کنید که آیا میخواهید پستها یا منابع اطلاعاتی را که به اشتراک میگذارد دنبال کنید یا نه.
۱۲. با سکوت به آرامش و راحتی برسید
وقتی فردی را تجسم میکنید که در نهایت آرامش به سر میبرد، عموما آن فرد در حال حرف زدن نیست.
۱۳. گوش کنید تا بفهمید، نه اینکه پاسخ دهید
خیلی وقتها در گفتوگوها از گوشهایمان به این منظور استفاده میکنیم تا سرنخی به ما بدهد که چهوقت نوبت ما میشود حرفهای را که میخواهیم، بگوییم. تمرین کنید که بهطور فعال گوش کنید، سوال کنید، پردازش کنید، بعد صحبت کنید.
۱۴.مشکلاتتان را در یک حباب قرار دهید
هروقت احساس اضطراب به سراغتان میآید، در خیالتان آن اوضاع در یک حباب تصور کنید و بعد تجسم کنید آن حباب معلق در هوا از شما دور میشود.
۱۵. شمردهتر صحبت کنید
اغلب عدم آرامش خود را در صحبت تند یا بریدهبریده نشان میدهد. یک نفس عمیق بکشید، آرام شوید، و بگذارید ملاحظات سنجیدهتان شما را در حرفهایتان هدایت کنند.
۱۶. کارها را به تعویق نیندازید
هیچچیز مانند منتظر آخرین لحظه بودن استرس زندگیمان را افزایش نمیدهد.
۱۷. یک کتاب رنگکردنی بخرید
طرفداران کتابهای رنگکردنی ماندلا برای بزرگسالان در حال افزایش هستند، چون با ایجاد آرامش درونی در ارتباط هستند.
۱۸. خودتان را در اولویت قرار دهید
شما تنها فردی هستید که ضمانت کردهاید تمام عمرتان ۲۴ ساعت شبانهروز با خودتان زندگی کنید.
۱۹. دیگران را ببخشید
کینه به دل گرفتن بیش از هرکس دیگری، بهطور فزایندهای به خودتان آسیب میزند. بیخیال شوید.
۲۰. توقعاتتان را بررسی کنید
فرضیات اغلب منجر به آشفتگی میشوند. این گفتهی قدیمی را به یاد داشتهباشید: “توقعات رنجشهای از پیش تعیینشده هستند.”
۲۱. در بازیهای فعال شرکت کنید
اجازه بدهید کودک درونتان بیرون بیاید و کمی تفریح کند. بپرید، برقصید، بازی کنید و تظاهر کنید!
۲۲. از نکوهش خودتان دست بردارید
زندگی در این دنیا به اندازهی کافی سخت است و بیش از قدر کفایت نکوهشگر دارد. اگر یکی از آنها باشید زندگی سودمندی نخواهید داشت.
۲۳. انرژی و توجهتان را روی چیزی که میخواهید متمرکز کنید
فکرها، حرفها، و اقدامها همه انرژی ایجاد میکنند. هر نوع انرژی، انرژی مشابه را جذب میکند. انرژی را ساطع کنید که میخواهید دریافت کنید.
۲۴. برای خودتان روزهای “بیگلایه” مشخص کنید.
آگاهانه تصمیم بگیرید یک روز کامل از هیچچیز گلایه نکنید. شاید از آنچه فکر میکنید دشوارتر باشد اما این آگاهی با شما خواهدماند.
۲۵. اطرافتان را با آدمهایی پر کنید که واقعا از مصاحبتشان لذت میبرید
شخصیتها واگیردار هستند، و هر شخصیتی ارزش واگرفتن را ندارد. در انتخابهایتان دقیق باشید.
۲۶. پولتان را مدیریت کنید
برای آدمها نگرانیهای مالی در صدر فهرست عوامل استرسزا هستند. هر ماه برای بودجهبندی وقت بگذارید، محاسبه کنید واقعا برای چهچیزهایی خرج میکنید، و عاقلانه بودن آن را با پولی که بهدست میآورید بسنجید.
۲۷. سعی نکنید همه چیز را کنترل کنید
دیوانهی کنترلگر درونتان نهتنها احساس آرامشتان را به یغما میبرد، بلکه ممکن است مانعی در برابر روابط بیرونیتان نیز باشد.
۲۸. تایید را تمرین کنید
عباراتی را تکرار کنید که زندگی و ویژگیهایی را که میخواهید جذب کنید توصیف میکند. شاید بهنظرتان طبیعی نباشد، اما این جواب میدهد.
۲۹. قبل از طلوع آفتاب برخیزید
مشاهدهی سپیدهدم حس منحصر بهفرد عظمت و قدردانی را در زندگی به ارمغان میآورد.
۳۰. خودتان باشید
سعی نکنید چیز جز خود واقعیتان باشید، هیچچیز بیشتر از ناآرامی درونی ایجاد نمیکند. واقعی بودن شادی میآورد.
آنچه در این مقاله میخوانید
نیاز به مشاوره حضوری در زمینه ایجاد آرامش در زندگی دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید