روانکاوی

ریتم تنفسی تسکین دهنده

ریتم تنفسی تسکین دهنده

دالایی مالاما خاطرنشان می‌کند که برای استفاده موثر از ذهن نیازمند کسب وضعیت ذهن آرام، هستیم. در هنرهای رزمی تمرکز روی آموختن چگونگی بودن در لحظه حال و دفاع یا حمله از موضع سکون و نه از موضع غضب و وحشت یا تمایل به تحقیر و آسیب زدن است. همه اینها اهداف ایده آلی هستند اما در هنرهای رزمی اهمیت آموختن این تکنیک ها در راستای کار با برانگیختگی بدنی است.

ریتم تنفسی تسکین دهنده

درمان متمرکز بر شفقت ریتم تنفسی تسکین دهنده

یکی از این تکنیک ها در درمان متمرکز بر شفقت ریتم تنفسی تسکین دهنده نامیده می شود. برای انجام این تمرین افراد بایستی در حالی که در حالتی راحت، با کمری راست و کف پاها در تماس با زمین روی صندلی نشسته اند ترغیب شوند تا کمی عمیق‌تر از شیوه معمول نفس کشیده و ریتم تنفس خود را مشاهده کنند. این کار به آنها کمک می‌کند تا احساس سنگینی و کندی کنند. در برخی تکالیف تنفسی از افراد خواسته می شود تا نفس‌های خود را بشمارند در حالی که در رتیم تنفسی تسکین دهنده از افراد می‌خواهیم روی فرایند کند شدن توجه کرده و به ارتباط بین احساسات بدنی و تنفس حساس باشند. اگر می خواهید درمان جویان متوجه تفاوت آن با حالت متضادش بشوند از آنها بخواهید سریع نفس کشیده و ملاحظه کنند که چطور به لحاظ جسمانی تغییر می‌کنند، سپس از آنها بخواهید که دوباره به ریتم تنفسی تسکین دهنده بازگردند.

ریتم تنفسی تسکین دهنده

میتوانیم ریتم تنفسی تسکین دهنده را با انواع تمرینات آرام سازی و بررسی بدن ترکیب کنیم؛ با این حال در درمان متمرکز بر شفقت، تنش را به عنوان بخشی از سیستم تهدید ۔ حفاظت می بینیم؛ تنشی که ایجاد شده تا از ما محافظت کرده و ما را برای اقدام آماده می کند. پس دستورالعمل تمرین این است که تنش را به عنوان چیزی که مفید است به حال خود رها کنید. به بیان دیگر تنش را به عنوان چیزی بد که باید از دست آن خلاص شد نمی‌بینیم چون این گرایش منجر به ایجاد یک به وضعیت ذهنی نامفید می‌شود.

درمان متمرکز بر شفقت

در درمان متمرکز بر شفقت، برای تنش داشتن متشکر هم هستیم اما چیزی نیست که الان لازم باشد و بهتر است آن را به حال خود رها کنیم. برای بعضی افراد ریتم تنفسی تسکین دهنده گوش به زنگی و برانگیختگی به بار می‌آورد و محتاج حساسیت زدایی است. وقتی با گروهی از درمانجویان که مشکلات مزمن روانی داشتند کار می کردم بعضی از آنها در آغاز نمی خواستند که هیچ گونه کار تنفسی انجام بدهند. بعد از یک بحث گروهی تصمیم گرفته شد که می‌توانیم با استفاده از توپ های تنیس تمرکز توجه آگاهانه انجام بدهیم که منجر به اظهارنظرهای شکایت آمیزی از سوی برخی درمانجویان شد که یعنی چی توپ را نگه دارید می خواهیم توجه آگاه بشویم؟!. هر چند در پایان درمان آنها به ریتم تنفسی تسکین دهنده تمایل پیدا کردند. توجه به فرایند های بدنی و فیزیولوژیک حائز اهمیت است و جای دادن این کار در بافتار مدل سه حلقه ای می تواند به افراد کمک کند تا خلاق شوند، چون می دانند دارند برای مغزشان کاری انجام می دهند.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره