ریفلاکس معده به مری و خواب
آنچه در این مقاله میخوانید
ریفلاکس معده به مری و خواب
روزانه حدود ۷ درصد از افراد جامعه سوزش معده را تجربه میکنند و ۱۵ درصد از آنها دارای نشانه های خفیف هستند. افرادی که حداقل یکبار در هفته سوزش معده دارند، در سه چهارم موارد از تاثیرگذاری بر روی خواب شکایت می کنند.
ریفلاکس معده به مری به علت فقدان شیب فشار بین اسفنکتر تحتانی مری و معده، اغلب به دنبال شل شدن های موقتی اسفنکتر تحتانی مری منجر به برگشت محتویات معده به مری می شود. ریفلاکس شبانه در خواب منجر به تماس طولانی مدت اسید معده با موکوس مری شده و خطر انتقال محتویات اسیدی را به ابتدای مری بیشتر میکند.
این امر ممکن است سبب عوارض جدی از قبیل التهاب سوزش آور مری و تغییرات واکنشی در اپی تلیال شده و ممکن است در ابتلا به مری بارت نقش داشته باشد. سایر مشکلات مهم بالینی در ارتباط با انتقال محتویات اسیدی به قسمت ابتدای مری، شامل تشدید آسم برونشی، سرفه مزمن، گرفتگی صدا و التهاب حنجره می شود. برخلاف عقیده ی عمومی، وضع درازکش در خواب مشکل عمده نیست (اشخاص بیدار در حالت تاق باز به همان اندازه ی افراد ایستاده اسید را بازگشت می دهند)، بلکه تغییرات در مکانیسم های دفاعی در مقابل GER است که مرتبط با خواب هستند:
• کاهش چشمگیر در تولید بزاق دهان در طول خواب که برای خنثی کردن ریفلاکس اسید مهم است
• کاهش در تکرار عمل بلع که خواب با موج آهسته تقریباً فاقد آن است
• تاخیر در تخلیه ی معده در طول خواب
• اختلال در ادراک سوزش معده
تماس مری با اسید معده
تماس مری با اسید معده باعث بیداری های محافظتکننده شده، منجر به چندپارگی خواب، کیفیت ضعیف آن و اختلال کنش وری روزانه میشود. بیماری GER اغلب با OSA همایند است. به طوری که در یک تحقیق بیش از ۱۰۰ اپیزود شبانه ی ریفلاکس در افراد مبتلا به OSA یافت شده است. ماهیت این پیوند تاکنون مشخص نشده، اما جالب توجه است که درمان OSA با CPAP نشانه های GER شبانه را بهبود میبخشد. OSA و GER دارای یک عامل خطرزای محوری مشابه یعنی فربهی نیز هستند: فربهی از طریق افزایش فشار داخل شکمی و آهسته تر کردن زمان های انتقال دستگاه گوارش در GER مشارکت میکند و کاهش وزن باعث بهبود بیماری میشود.
ملاکهای ICSD-2 جهت تشخیص GERD مرتبط با خواب، بیداری های مکرر با تنفس کوتاه یا سوزش معده و یکی از موارد زیر است:
• مزه ترشی ۔ تلخی در دهان پس از بیداری از خواب
• سرفه یا احساس خفگی مرتبط با خواب
• بیداری از خواب با سوزش معده
استاندارد طلایی در تشخیص GERD مرتبط با خواب، پلی سومنوگرافی با کنترل مداوم بر pH مری است، ولیکن این آزمون به طور معمول در دسترس نیست. اندازهگیری pH مری به طور سرپایی به مدت ۲۴ ساعت، هنگامی که تشخیص بیماری زیر سوال قرار می گیرد، سودمند است. در افراد با اختلال در بلع، بلع دردناک، درد شدید و/ یا مزمن معده و پاسخ ضعیف به درمان معاینه ی آندوسکوپی تضمین کننده است. تشخیص افتراقی درد شبانه ی قفسه سینه، آنژین قلبی است که ممکن است بررسی های قلبی مورد لزوم واقع شود.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.