زوج درمانی رفتاری تلفیقی
اصول این درمان که توسط جکوبسون و کریستنسن طراحی شده است . به شکل زیر است:
زوج درمانی رفتاری تلفیقی به منظور توسعه زوج درمانی رفتاری سنتی و با تمرکز بر روی پذیرش هیجانی طراحی شد. این تمرکز بر اساس چند پیش فرض است: کلیه روابط نزدیک با یکسری ناسازگاری های واقعی مشخص میشوند، واکنشهای نامناسب به رفتار مشکل زا به اندازه خود رفتار ایجاد مشکل میکنند و تلاشهای مستقیم برای تغییر به همان اندازه که راه حل هستند ایجاد مشکل هم میکنند. بنابراین IBCT بیشتر بر روی واکنشهای هیجانی به مشکلاتی که زوجین در رابطه زناشویی ایجاد میکنند تمرکز دارد تا بر روی راه حلهایی که زوجین میتوانند برای حل مشکلات به کار گیرند مخصوصا در مواردی که مشکل غیر قابل حل به نظر میرسد.
در مرحله پس خوراند، درمانگر بر روی موضوعات کلی تمرکز میکند تا بر روی موضوعات اختصاصی مشکل زا. درمانگر یک فرمول بندی براساس تفاوت های زوجین در مورد مشکلات زوجین، رفتارهای قابل درک ولی بی اثر یا خودشکن که زوجین انتخاب میکنند و واکنشهای هیجانی طبیعی که هر یک از زوجین تجربه میکنند را پیشنهاد میکند. همچنین درمانگر توانایی های واقعی زوجین را توضیح داده و پیشنهاد میکند که ممکن است با تجربه کردن آسیبها و مبارزه های هیجانی روزانه، زوجین میتوانند درک بیشتری از واکنشهای هیجانی داشته و بیشتر به هم نزدیک شوند.
در مرحله درمان معمولا بر روی واقعه مهمی که اخیرا اتفاق افتاده است(بعنوان مثال جر و بحثی که دیشب اتفاق افتاده بود) و یا اتفاقی که به زودی حادث خواهد شد( مانند مسافرت آخر این هفته) تمرکز میشود. درمانگر از سه راهبرد برای ایجاد پذیرش هیجانی استفاده میکند: ارتباط همدلانه در مورد مشکل، جدایی متحدانه از مشکل، ایجاد تحمل به بعضی از پاسخهایی که مشکل محرک شروع آنها بوده است.
برای تسهیل ارتباط همدلانه، درمانگر تلاش میکند احساسات آسیب پذیر را از زوجین استنباط و آشکار کند و زوجین نسبت به این احساسات که واکنش های قابل درکی هستند ابراز همدلی کنند. برای تسهیل جدایی متحدانه از مشکل، درمانگر کمک میکند تا زوجین به عقب برگشته و موضع توصیفی و نه قضاوتی در مورد مشکل را اتخاذ کنند. ممکن است درمانگر زوجین را تشویق کند تا مراحلی را که در مدت الگوی مشکل دار اتخاذ کردند را توصیف کنند تا محرکهایی که احساسات آنها را ایجاد و تقویت کرده است مشخص گردند تا رفتار الگو شده ایشان مورد توجه قرار گیرد و معلوم شود نوسان در هیجانات به چه علتی بوده است( بعنوان مثال تلاش معمول در مورد کودک اندکی شدید بود زیرا زوجین به هم احساس نزدیکی میکردند) سپس برای الگوی رفتاری مشکل زا نامی گذاشته می شود.
برای تسهیل ایجاد تحمل، درمانگر زوجین را وارد تحلیلی از اعمال مثبت و منفی در مورد تفاوتهای زوجین و الگوهای رفتاری مشکل زا میکند. ممکن است درمانگر از زوجین بخواهد عمدا رفتار مشکل زا را در منزل یا جلسه درمانی انجام دهند تا هر یک از زوجین نسبت به الگوی رفتاری آگاهتر شود و آن را کمتر بکار گیرند.
درمانگر IBCTدر استفاده از روشهای مستقیم که در زوج درمانی رفتاری سنتی (TBCT)برای تغییر استفاده میشوند آزاد است.
نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!
اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید