ساختار شخصیت
آنچه در این مقاله میخوانید
ساختار شخصیت
فروید باور داشت که شخصیت انسان از سه سیستم مرتبط به هم تشکیل شده است: نهاد، خود و فراخود. این سه حوزه از شخصیت دائماً برای تنظیم رفتار فرد با هم تعامل دارند.
نهاد که ابتدایی ترین بخش این سیستم است، از بدو تولد وجود دارد بنابراین، نهاد میتواند به عنوان منبع آن چیزهایی تلقی میشود که در ساخت غریزی و ذاتی فرد تثبیت شدهاند. به نظر فروید، نهاد همچنین منبع تمام تکانه های ما به ویژه تکانه های مربوط به میل جنسی و پرخاشگری است. این تکانه ها دائماً خواستار توجه و بیان هستند، اما به دلیل محدودیت هایی که از سوی جامعه بر ما اعمال شده است و لزوم رفتار متمدنانه، ارضای فوری کشش های غریزی همیشه شدنی یا مطلوب نیست.
بنابراین، نهاد که تحت تأثیر اصل لذت است، باید تعدیل یا تنظیم شود و این کار توسط خود، بخش دوم سیستم فروید، انجام میشود. خود معمولاً به عنوان حاکم، مدیر یا مجری کل سیستم شخصیت توصیف میشود، چرا که کارکرد آن رسیدگی واقع بینانه به خواستههای نهاد است خود تاثیر نخود تحت تاثیر اصل واقعیت از بین معنی که باید شیوه های ارضای خواستههای نهاد را معین کند و همزمان تصمیم بگیرد که چه رفتار و اعمالی در چه زمانی مناسب هستند.
کودکان در سن ۱ تا ۲ سالگی
کودکان حدوداً در سن ۱ تا ۲ سالگی یاد میگیرند که باید برای چیزهای معینی صبر کنند و می آموزند که سوال کردن ایده ی خوبی است. این بخش ثانویه ی شخصیت، عقلانی و منطقی است و تواناییهای مسئله گشایی، حافظه و ادراک را نیز با هم ترکیب می کند. مهارتهای مانند صحبت کردن، برنامه ریزی، مذاکره و تبیین، ابعاد مهم خود هشیار هستند. نهاد با نیازهای ذهنی و واقعیت درونی سروکار دارد، در حالی که خود با امور موجود در دنیای واقعی سروکار دارد. فراخود یا اصل اخلاق، سومین فرایند روانی الگوی فروید از شخصیت انسان است. فراخود حدود سه سالگی رشد می کند و از ارزش ها، آرمان ها و قواعد اخلاقی درونی شده که همه ی آنها از مظاهر والدینی یا دیگر مظاهر قدرت نسئت می گیرند، تشکیل می شود. فراخود بخشی از شخصیت است که با درستی و نادرستی یا کدهای اخلاقی جامعه سروکار دارد. وقتی کودکان این جنبه از شخصیت را شکل می دهند، در برهه ای از زمان در تنظیم رفتارهای خود اثربخش واقع می شوند.
با این حال، پیش از اینکه مرحله ی پختگی فرا برسد، والدین و معلمان از طریق سیستم پاداش و تنبیه، کودک را اجتماعی می کنند. زمانی که استانداردهای جامعه درونی شوند، هرگونه تخطی از آنها، به احتمال زیاد، باعث تولید اضطراب و احساس گناه می شود. فراخود بعضی از افراد می تواند بسیار مجازات کننده شود، تا جایی که نگرش های کمال گرایی پرورش می یابند و این امر منجر به افسردگی و مشکلات روان شناختی دیگر می شود. وظیفه ی خود حفظ تعادل یا برابری بین خواسته های نهاد، از یک طرف، و سخت گیرهای فراخود، از سوی دیگر، است. رفتار منسجم و یکپارچه به این تعادل و ادراک صحیح واقعیت بیرونی وابسته است.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.