سندرم های مغزی در کودکان
آنچه در این مقاله میخوانید
سندرم های مغزی در کودکان
تعداد مبتلایان به نشانگان مغزی در دو دوره از زندگی انسان افزایش چشمگیر دارد؛ یکی دوران کودکی و دیگری دوران پیری. سندرم ها ممکن است به همان علت هایی که در بزرگسالان آسیب ایجاد میکند، مانند عفونت، مسمومیت، ضربه، تومور و غیره به وجود آیند، در کودکان نیز موثر باشد. مانند آسیب شدید مغزی که هم در کودکان و هم در بزرگسالان منجر به ایجاد علایم مزمن غیر قابل برگشت و ترمیم می شود. البته این سندرم ها در کودکان، معمولاً منجر به عقب ماندگی ذهنی نیز میشود. هرچه طفل کوچکتر باشد، آسیب مغزی او، سبب عقب ماندگی بیشتری می شود.
آسیب به دستگاه مرکزی اعصاب در کودک
آسیب به دستگاه مرکزی اعصاب در کودک، گاه موقتی یا گاه دائمی است. رفتار کودکی که دچار آسیب مغزی می شود، فقط در اثر نارسایی و نقص قدرت های شناختی نیست؛ بلکه نتیجه ارتباط عوامل عاطفی، جسمی و محیطی حاصل از آن است. کودکانی که نقص عضو آنان مادرزادی است نیز، ممکن است نسبت به برداشت محیط از نقص عضو خود، به عنوان واکنش دچار اختلال رفتار شود؛ چنین طفلی آسیب مغزی ندارد.
کودک در جریان رشد
همچنین کودک در جریان رشد، دچار تعدادی بیماریهای عفونی میشود که میتوانند سندرمهای موقت، حاد و قابل ترمیم ایجاد کنند؛ مانند حالت دلیریوم، گیجی، بهت زدگی و بیهوشی. ظاهرا دستگاه عصبی بعضی از کودکان به تب شدید و سایر اختلالات متابولیسمی حساس می باشد؛ گو اینکه در سالهای اخیر به علت کشف واکسن ها، داروها و روشهای پیشرفته، این نوع سندرم کاهش یافته است. تشنج ها و غش های کودکان، معمولاً در اثر تب شدید، و یا هر وضعی که وظایف سلولهای مغز را تغییر دهد، تحریک می شوند. لنوکس طی محاسبه ای تشخیص داد که در حدود ۲ درصد از کودکان، طی ۵ سال اول زندگی یا دو تشنج ناشی از تب شدید خواهند داشت.
یکی دیگر از علل ایجاد سندرم های مغزی در کودکان
یکی دیگر از علل ایجاد سندرم های مغزی در کودکان، مسمومیت از سرب است. این سندرم معمولاً نتیجه اختلالی به نام پیکا است؛ یعنی کودک برای خوردن موادی مثل خاک، رنگ، مو، گچ و امثال آن که دارای سرب هستند، تمایل غیرعادی دارد. این وضع در کودکان عقب مانده و محروم جامعه بسیار شایع است.
تومورهای مغزی در کودکان
تومورهای مغزی در کودکان نادرتر و تقریباً ۱/۵ بزرگسالان است. سندرم هایی که ماهیتا مزمن هستند، معمولاً منجر به کاهش قدرت فهم حافظه، قضاوت و ارتباط کلامی می گردد. اگر تکلم قبل از بیماری شروع شده باشد، ممکن است قسمتی از آن و یا تمام آن از بین برود. اما اگر بیماری قبل از آغاز تکلم شروع شود، احتمالا کودک لال می شود؛ یا خیلی دیر به سخن می آید یا تکلم ناقص را می آموزد. همچنین قدرت هایی شناختی کودک به تدریج محدود میشود و امکان دارد کودک دچار اپیلپسی شود. از دیگر عوارض معمول بیماریهای مزمن مغزی میتوان از بیقراری شدید، گیجی، بهت زدگی، پرخاشگری، عصبانیت شدید و عدم توانایی در استفاده از تجارب گذشته و در نتیجه عدم قدرت در دوری جستن از خطرات را نام برد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.