شادکامی
شادکامی حاصل از تلاش برای رسیدن به اهداف و دست آوردها صرفاً مادی گرایانه نیستند بر اساس نظریه کیفیت زندگی، شادمانی تا حد زیادی از تحقق نیازها، خواستها و اهداف مهم زندگی حاصل میشود. این شادمانی همچنین از رسیدن به اهداف فرعی در گذر به تحقق اهداف مهم زندگی نیز به دست می آید، درست مانند وقتی که دانشجویان باید نمره های لازم را برای ورود به دوره های عالی تر کسب کنند. این فرضیه را پژوهشهای زیادی تأیید کرده است. شادمانی، گاه با پیشرفت در وظایف رشد و تحول و یا در مراحل مهم سنی مثل توانایی دوستیابی در کودکی، موفقیت در مدرسه و یافتن شریک زندگی در بزرگسالی حاصل می شود. البته این مراحل مهم و نقاط عطف زندگی اغلب با اهداف آگاهانه در زمینه دوستیابی و غیره همراه است. در نظریه کیفیت زندگی، پیشرفت و دستاوردها، معادل با برخورداری از ثروت مادی نیست، اگرچه برای بسیاری از افراد ثروت مادی مهم است. در واقع تاکید بیش از حد، بر مادیگرایی مانع شادمانی و خرسندی پایدار است. همچنین میتوان صمیمت را در روابط عاشقانه و با دوستان به دست آورد و یا آن را در تفریحاتی جستجو کرد که موجب سرگرمی است و برای مدت زمانی از عوامل فشار آور، ناراحتی ها و مسایل و مشکلات موجود منفک گردید.
نقش وزن دادن به رضایتمندی از طریق تعیین اهمیت حیطههای رضایتمندی: نظریه
به عقیده بسیاری از نظریه پردازان در عرصه کیفیت زندگی و نیز سلامت ذهنی و روان شناسان و روان پزشکان بالینی، وزن دادن به رضایتمندی در یک حیطه به دلیل اهمیت آن حیطه برای فرد است. در واقع، رضایتمندی در حیطههای بی اهمیت زندگی که به اهداف فرد نیز ارتباط پیدا نمیکند، تاثیری بر رضایتمندی کلی از زندگی یا سلامت ذهنی ندارد.
سایر نظریه پردازانی که به بررسی تأثیر رویدادهای زندگی بر معیارهای سلامت منفی و افسردگی بالینی و نیز احترام به خویشتن پرداختهاند نیز به همین نکته اشاره کردهاند. پژوهشگران، متخصصان بالینی و مربیان با نادیده گرفتن و حذف دسته بندی ها در نظریه ها و طرحواره های نمره گذاری مقیاس ها، باعث میشوند که حیطههای بی اهمیت یا نسبتاً بی اهمیت، مانند زمینههای بسیار مهم مراجع در نظر گرفته شود، چرا که همه حیطه ها با ارزش یکسان نگریسته شده است. این کار برآورد رضایتمندی کلی از زندگی، سلامت ذهنی یا کیفیت زندگی را تحریف میکند و از اهداف و ارزشهای اساسی زندگی شناخت نادرستی به دست می دهد. برای مثال سوالات در مقیاسهای رضایتمندی از ازدواج، فرزندان و یا شغل، در طرحواره ها یا نظریههای نمره گذاری وزن داده نشده، دارای اهمیت هستند، در حالی که آزمودنی ممکن است بیوه، بدون فرزند و یا بازنشسته شده باشد و دیگر علاقهای به این حیطه ها نداشته باشد.
نقش وزن دادن به رضایتمندی از طریق اهمیت حیطههای رضایتمندی: پژوهش
بر اساس یافتههای علمی، سنجش رضایتمندی از لحاظ اهمیت، بخش اجتناب ناپذیر فرایند قضاوت درباره رضایت مندی به طور کلی است. مطالعات در تایید این دیدگاه است که برآورد افراد از سلامت ذهنی شان به طور منظم از لحاظ میزان ارزش گذاری یا درجه اهمیتی که برای حیطه های متفاوت زندگی مثل شغل، سلامت، اوقات فراغت، تحصیل یا زندگی عاشقانه قائل هستند، تغییر میکند. به علاوه فقط حیطه ها و زمینه های ارزشمند، یعنی حیطه هایی که رضایتمندی کلی از زندگی را نشان داده اند، بر قضاوت افراد در مورد رضایتمندی کلی از زندگی تاثیر میگذارد. حیطه ها یا زمینههایی که مهم نیستند، بر رتبه بندی کلی از رضایتمندی تاثیری ندارند. بالاخره، شی ماک و همکاران دریافتند که سنجش حیطههای رضایت بخش زندگی از طریق اهمیت، روابط میان رضایتمندی از حیطههای مختلف و رضایتمندی کلی از زندگی را بهبود میبخشد؛ این کار احتمالاً از طریق منعکس ساختن حیطه هایی که واقعاً برای کیفیت زندگی کلی فرد اهمیت دارد، صورت میگیرد.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.