شش مرحله مسئولیت فردی
آنچه در این مقاله میخوانید
شش مرحله مسئولیت فردی
در اینجا روش هایی ارائه شده که وقتی در مورد رفتار همسرتان احساس درماندگی و عصبانیت می کنید، می توانید با این شش مرحله مسئولیت فردی بر عهده بگیرد.
راهکارهای موثرتر برای تقویت همسرتان
۱. برای تقویت همسرتان راهکارهای موثرتری را پیدا کنید. چگونه می توانید همسرتان را انجام خواسته ی خود، پاداش دهید؟ رضا اغلب بر سر سپیده عصبانی بود زیرا او ولخرج بود. عصبانیت، او را به جایی نرساند بنابراین به راهکار متفاوتی فکر کرد.
رضا به زنش گفت: در صورتی که فقط به میزان تعیین شده پول خرج کند زمان بیشتری را برای با هم بودن، انجام کارهای سرگرم کننده و صرف شام در بیرون خواهد کرد اما اگر بیش از میزان تعیین شده در هفته خرج کند از این کارها خبری نیست.
برآورده کردن نیاز
۲. سعی کن نیاز خود را خودت برآورده کنی. نفیسه خاطر اینکه حمید پرچین جلوی حیاطش را تزئین نمیکرد، عصبانی بود. با استفاده از اصل مسئولیت فردی، نفیسه تصمیم گرفت خودش پرچین را تزیین کند. به نظر میرسید عدم تزیین پرچین ها، حمید را زیاد نگران نمی کرد. بنابراین نفیسه تصمیم گرفت، خودش این مسئله را حل کند.
منابع جدید حمایت و قدردانی
۳. برای خودتان منابع جدید حمایت و قدردانی پیدا کنید. ممکن است همسرتان برخی خواسته را هرگز برای شما تامین نکند. به جای احساس درماندگی، برای آنچه نیاز دارید به سراغ منبع دیگری بروید.
رامین یک تماشاگر پرندگان بود و عدم همراهی همسرش با او در این سرگرمی او را عصبانی می کرد. به خاطر این وضعیت او به تدریج کمتر به تماشای پرندگان میرفت و به خاطر از دست دادن علاقه اش به این سرگرمی، همسرش را سرزنش میکرد. موقعی که رامین تصمیم گرفت مسئولیت این وضعیت را قبول کند به یک گروه تماشاگران پرندگان پیوست و دوستانی پیدا کرد که مثل او به تماشای پرندگان علاقهمند بودند.
محدودیت گذاری
۴. محدودیت گذاری. بسیاری از افراد احساس میکنند، برای کارهایی که نمی خواهند انجام دهند از صرف همسرشان تحت فشارند. آنها خیلی خسته اند، خیلی استرس دارند، خیلی بی علاقه اند و شاید حتی خیلی می ترسند. موقعی که به این فشارها نه بگویند، ممکن است عصبانی شوند. برای بر عهده گرفتن مسئولیت وضعیت هایی که دوست ندارید، تعیین محدودیت با گفتن نه، روش خوبی است. شوهر لیلی به طور مداوم او را به بیس بال می کشاند. او هیچ علاقه خاصی به این بازی نداشت.
او اغلب بعد از بازی بیسبال احساس عصبانیت میکرد و میخواست دعوا کند. موقعی که لیلی تصمیم گرفت مسئولیت این وضعیت را برعهده بگیرد، به شوهرش گفت که می خواهد فقط سالی دو بار با او بیس بال بازی کند. اگر شوهرش می خواهد زیاد بازی کند باید فرد دیگری را پیدا کند.
با جرات گفت و گو کنید
۵. با جرات گفت و گو کنید. باید خواسته های خود را مستقیم و آرام به طرف مقابل بیان کنید. سرزنش نکنید و عصبانی نشوید. موقعی که نیاز شما با نیاز همسرتان متفاوت است، راهحلی پیدا کنید که نیازهای هر دو را در بر بگیرد.
چشم پوشی کنید
۶. چشم پوشی کنید. دو نوع چشم پوشی وجود دارد. اولی برای این اساس است که نمی توان وضعیت موجود را تغییر داد و مجبور هستید با همین شرایط زندگی کنید. در این روش برعهده گرفتن مسئولیت به این معنی است که انتظار نداشته باشید. اوضاع طور دیگری باشد یا همسرتان رفتار دیگری از خود نشان دهد. نوع دوم چشم پوشی موقعی است که میدانید رابطه ی شما هیچ پاداشی به همراه ندارد.
اگر با وجود راهکارهای متعدد، اوضاع تغییر نمی کند، اگر از تقویت رفتارهای جدید خسته شده اید و فایدهای نداشته اند راه درست این نیست که به طور مداوم عصبانی شوید. باید هزینه کنید و یک راه را انتخاب کنید: یا بپذیرید و بگذارید اوضاع به همین منوال سپری شود یا احساس درماندگی کرده و به طور مداوم عصبانی شوید که سلامتی شما را نیز از بین خواهد برد.
تمرین
تمرین. حالا به ارزیابی عصبانیت خود برگردید و افکار راه انداز خود را مرور کنید. در کنار هر فکر راه انداز، نوع فکر راه انداز را بنویسید: استدلال غلط، استعداد غلط انصاف، استدلال غلط تغییر، برچسب های کلی، پیش فرض یا بزرگنمایی. این تمرین مهم است و در مراحل بعدی به شما کمک خواهد کرد که تاثیر هیجانی افکار راه انداز خود را خنثی سازید.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.