صحبت و ژست خودکشی در کودکان
صحبت و ژست خودکشی در کودکان، کودکان اغلب در لحظات ناراحتی و عصبانیت چنین حرف هایی میزنند : اوه، کاش مرده بودم. که گاهی صرفاً به این هدف است که توجه پدر و مادرشان را به خود جلب کنند و یا آنها را مجبور کنند که چیزی را به آنها بدهند. چنین جمله ای، به معنای آن است که کودکتان خودکشی دارد و نه به معنای آن است که ندارد.
تکرار چنین تهدیدهای کلامی، تنها و یا همراه علایم دیگر، زنگ خطرهایی هستند که باید بسیار جدی گرفته شوند. احتمال خودکشی باید بسیار جدی گرفته شود؛ زیرا خودکشی هشتمین علت مرگ و میر در پسران ۴ تا ۱۴ ساله و سومین علت مرگ و میر در میان نوجوانان در آمریکا است. دختران، ۴ تا ۵ برابر بیشتر از پسران خودکشی میکنند، ولی تعداد تلاشهای ناموفق در دختران بیشتر است. خودکشی در میان کودکان زیر ۱۰ سال نادر است، با این حال، در سنین تحصیل پایین نیز اتفاق می افتد.
آنچه در این مقاله میخوانید
علائم هشدار دهنده خودکشی در کودکان عبارتند از :
- تغییر ناگهانی در شخصیت
- غمگینی ناگهانی مانند گریه کردن بدون دلیل
- از دست دادن علاقه به محیط پیرامون
- از دست دادن اشتها
- اختلالات خواب، چه بی خوابی و چه خوابیدن بیش از حد
- نبود شور و شوق در لحن صحبت کردن و یا کار ها
- اظهار نظرهای منفی درباره خودش نظیر من خوب نیستم و احساس ناامیدی
تهدید هایی نظیر وقتی خودم را بکشم متاسف می شی. حتی زمانی که کودک از این تهدیدها برای به دست آوردن توجه شما استفاده میکند، نگران آنها باشید؛ ولی به ویژه هنگامی که کودکان روشی را که با آن خودش را خواهد کشت، شرح میدهد، به شدت نگران آن باشید و فوراً اقدام کنید؛ به عنوان مثال : میرم قرص های روی میزو میخورم و یا تفنگ پیدا می کنم و خودم را میکشم.
حالت های خودکشی و آمادگی برای آن؛ برای نمونه، رفتن به روی لبه پنجره، رفتاری نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. همچنین، علایمی نظیر جمع کردن قرص و یا مواد خطرناک دیگر، راه رفتن بی محابانه در یک خیابان شلوغ، فرار کردن از خانه در یک شب بسیار سرد و به ویژه نوشتن یادداشت هایی مبتنی بر تصمیم بر خودکشی، مسائلی هستند که نباید از آنها چشم پوشی کرد
افسردگی مزمن
افسردگی مزمن و یا دیگر مشکلات عاطفی جدی دیگر، به ویژه سابقه خانوادگی خودکشی وجود دارد.
علایم هشدار دهنده همیشه واضح نیستند و برخی کودکان، بدون هیچ علامت هشدار دهندهای خودکشی کردهاند. مواردی از خودکشی هایی پشت سرهم کودکانی که یک مدرسه تحصیل میکنند یا به نحوی در یک مجموعه با هم در ارتباطند، گزارش شده است که گاهی به نظر می رسد یکی از همسالان باعث شروع این رشته اتفاقات بوده است علائم هشدار دهنده همیشه بازی نیستند و برخی کودکان بدون هیچ علامت هشدار دهنده خودکشی کردند مواردی از خودکشی های پشت سرهم کودکان در یک مدرسه تحصیل میکنند را به نحوی در یک مجموعه با هم در ارتباط گزارش شده است که گاهی به نظر میرسد یکی از همسالان باعث شروع این رشته اتفاقات بوده است. هر وقت متوجه شدید که کودک، نظارهگر خودکشی یکی از همسالان و یا در صحنه تلویزیون یا سینما بوده است، در مورد واقعه و احساسش نسبت به آن مساله، صحبت کنید.
زمینه گفتگو با کودک را باز بگذارید و گاهگاهی از کودک، بپرسید که : اوضاع چطور میگذره؟ ممکن است فکر کنید که در جریان تمام مسائل کودک هستید، با این حال واقعیت آن است که محرک بیشتر خودکشی ها، حوادث واقعی زندگی نظیر شکست در مدرسه، مشکلات خانوادگی و یا عدم پذیرش در اجتماع است. اگر پرسشی در این مورد که آیا در مورد کودکتان خطر خودکشی وجود دارد یا نه، دارید، سریعا با یک متخصص که در این زمینه تبحر دارد، مشورت کنید.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.