علائم منفی در اسکیزوفرنی چیستند ؟
علائم منفی در اسکیزوفرنی چیستند ؟
علائم منفی مشتمل بر پدیده هایی هستند که مصرف کننده فقدان نسبی مولفههای اصلی تفکر، احساس و رفتار هستند:
- • عدم تکلم : کمبود افکار
- • نقص توجه : ناتوانی در توجه و تمرکز
- • فقدان احساس لذت : فقدان احساس
- • بیانگیزگی : سطح محدودیت فعالیت – که بالاخص به شکل انزوای اجتماعی بروز میکند
این نوع علائم نشان دهنده تغییرات بنیادین زیستشناختی – عصبی هستند که ممکن است مسئول این اختلالات باشند. بنا به شواهد مطالعات تصویربرداری، اسکیزوفرنیا با تغییرات ساختاری همراه است که می توانند توضیح دهنده علائم منفی باشند. با این وجود، این نتیجه – گیری به نظر توجه ناپذیر است که تنها علاج این مشکلات ضرورتا برگرفته از درمانی دانسته شود که مستقیما آسیب شناسی را دگرگون می سازد. چنین نتیجه گیری امکان سازگاری افراد با یک آسیب یا بیماری را دست کم می گیرد. برای مثال، افراد با یاری فیزیوتراپیست ها، گفتار درمانگران و کاردرمانگران میتوانند با آسیب مغزی ناشی از حوادث و یا سکته ها کنار بیایند. با کمک متخصصان توانبخشی، چنین بیمارانی می توانند بیاموزند که چگونه آسیب مغزی را جبران کرده و توانایی خود را به حداکثر برسانند. توانمندسازی افراد به منظور مقابله با ناتوانی ناشی از علایم منفی اسکیزوفرنیا میتواند مرحلهای کلیدی در بهبودی از یک اختلال شناختی آشکار و یا پنهانی باشد. علل متعددی ممکن است برای علایم منفی وجود داشته باشند. پیامدهای زیانبار موسسه – گرایی به خوبی شناخته شده اند. به علاوه، علایم منفی ممکن است واکنشی نسبت به طیفی از سایر شرایط باشند : - • عدم تکلم : ممکن است این مشکل به دلیل فقر افکار به وجود آید، اما میتواند ریشه در ناتوانی بیمار در بیان افکار و یا حتی عدم تمایل وی برای انجام این کار به دلیل بدبینی، تجربه انتقام مداوم، و یا صرفا تمنایی برای حریم خصوصی باشد.
- • نقص توجه : محرک های ضد و نقیض از جانب توهمات و یا ترسهای بدبینانه می توانند عامل مهمی باشند. صداها ممکن است به فرد دستور دهند که همکاری نکند و یا ممکن است فقط حواس بیمار را پرت نمایند. به علاوه، باور بیماران به در خطر بودن ممکن است فکر و ذکر آنان را به خود مشغول دارد که البته به زیان تمرکز بر تکالیف لازم الاجرا تمام میشود. به علاوه، افزایش اضطراب ممکن است سبب انحراف توجه آنان و اختلال در تمرکز گردد.
- • فقدان احساس لذت : هنگامی بیماران دچار لطمه روحی شده اند، ممکن است کنارهگیری کرده و نسبت به همنشینی با مردم و یا انجام سایر فعالیت های لذت بخش بیعلاقه شوند. دلسردی، ناامیدی و افسردگی ممکن است منجر به برخورد سرد توأم با کرختی نسبت به سایرین شوند. عوارض دارویی نیز ممکن است باعث یک ظاهر ماسک مانند گردند.
- • بیانگیزگی : بیماران اغلب موقعیتهایی را توصیف خواهند کرد که تلاش کردهاند تا به اهدافی دست یابند اما ناکام شده و دلسرد گشته اند و به همین دلیل، تسلیم شده اند. تلاش بیشتر ممکن است افزایش ناکامی و اختلال در تمرکز منجر شده باشد، بنابراین، بیماران در نهایت دست از تلاش کشیده اند و در ورطه دلسردی، بی تفاوتی و بی تحرکی فرو رفته اند.
آنچه در این مقاله میخوانید
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.
نیاز به مشاوره ازدواج دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره قبل از ازدواج دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید