فرزند پروری
فرزند پروری در هر خانواده شیوه های خاصی را در تربیت فردی و اجتماعی فرزندان خویش بکار می گیرد. این شیوه ها که شیوه های فرزند پروری نامیده می شود
متاثر از عوامل مختلفی از جمله
- عوامل فرهنگی
- اجتماعی
- سیاسی
- اقتصادی می باشد
بنابراین نگرش ها، اعتقادات و رفتار های والدین که در قالب الگوی خانوادگی یا شیوه های فرزند پروری نمود پیدا می کند عامل بسیار مهمی در تکوین شخصیت و تثبیت خصوصیات اخلاقی فرزندان و هویت محسوب می شود ورنه می نویسد : کاملا و طبیعی است که تربیت بد و فاسد به مراتب بیشتر از ترک خانواده از طرف سرپرستان آن، اثر نامطلوب داشته باشد اصطلاح فرزندپروری از ريشه به معنی پریو “زندگی بخش” گرفته شده است.
سبک های فرزند پروری
منظور از سبک های فرزند پروری، روشهايی است که والدين برای تربیت فرزندان خود بکار می گیرند و بیانگر نگرشهايی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند و همچنین شامل معیارها و قوانینی است که برای فرزندان خويش وضع می کنند. در عین حال رفتارهای فرزندپروری به واسطه فرهنگ، نژاد و گروههای اقتصادی تغییر می کند. روشهايی كه والدين در تربیت فرزندان خود به كار می گیرند، نقشی اساسی در تامین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت بطوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده شرايط پیچیده بین فردی اعضای خانواده بويژه والدين می باشد.
مشکلات رفتاری کودک
به عبارت ديگر وجود مشکلات رفتاری کودک به منزله روابط معیوب اعضای خانواده با يکديگر است و با روشهای تربیتی نادرست والدين و تعاملات معیوب آنها با فرزندان ارتباط دارد. اکنون اجازه دهید این عناصر را در قالب یک تصویر کلی از تربیت کارآمد، کنارهم قرار دهیم. در اوایل دهه 1960 دایانا بامریند در یک رشته تحقیقات، با زیر نظر گرفتن والدینی که با فرزندان پیش دبستانی خود در تعامل می کردند.
براساس سه ویژگی
- پذیرش و روابط نزدیک
- کنترل
- استقلال دادن
اطاعاتی را درمورد شیوه های فرزندپروری گرد آوری کرد. و معلوم شد که فرزندپروری دو جنبۀ گسترده دارد : جنبۀ اوّل، پرتوقع بودن است. برخی از والدین، معیارهایی عالی برای فرزندان شان مقرر می کنند واز آنها توقع دارند که این معیارها رابرآورده سازند. والدین دیگر، توقع خیلی کمی دارند و به ندرت سعی می کنند رفتار فرزندانشان را تحت تأثیر قرار دهند. جنبۀ دوم، پاسخدهی است. برخی والدین، نسبت به فرزندان خود پذیرا به بحث آزاد وگفتگو با هستند و به درخواست های آنهاپاسخ می دهند. آنها غالبا فرزندانشان می پردازند. برخی والدین هم ،طرد کننده وبی اعتنا هستند.
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.