روانکاوی

محیط بازی درمانی

محیط بازی درمانی

فضای بازی درمانی و اتاقی که مداخله در آنجا انجام می‌شود بایستی اتاقی کاملا اختصاصی باشد و برای موارد دیگر مورد استفاده قرار نگیرد. این فضا باید از نظر درجه حرارت، روشنایی محیط، تهویه و نیز داشتن پنجره و چشم انداز مناسب مشکلی نداشته باشد. پوشش کف نیز باید مورد توجه باشد.

محیط بازی درمانی

با توجه به مشکلاتی که فرش ممکن است در ضمن بازی برای کودکان ایجاد کند مانند ساییده شدن دست و پای کودکان ضمن انجام بازی و خراشیدن و سوختگی سطحی آن کفپوش های چوبی و یا کفپوش پلاستیکی توصیه می‌شود. باید در گوشه‌هایی از فضای اتاق بازی تشک‌های غیرقابل سُرخوردن قرار داد تا تنوع فضا برای انجام بازی‌های نشستنی نیز در نظر گرفته شود. چنین اتاقی باید با استفاده از مبلمان و یا قفسه و به منظور انجام

فعالیت‌های مختلف چندین بخش داشته باشد. این اتاق می تواند به بخش های زیر تقسیم شود:

• گوشی ای نرم همراه با کف پوشیده با تشک، پشتی بالش و پتو
• بخشی مخصوص بازی‌های خیس که معمولاً با ماسه و آب انجام می‌شود و می‌تواند برای گل بازی و فعالیت های هنری که به آب احتیاج دارند مورد استفاده قرار گیرد.
• بخشی برای اسباب بازی ها و بازی هایی که با استفاده از آنها انجام می‌شوند.
• بخشی برای نمایش و انجام بازی‌های نمایشی
• گوشه ای برای انجام فعالیت‌های هنری و گرافیکی که دارای میز و صندلی متناسب با قد کودکان باشد و ابزارهای مربوط به نقاشی و کلاژ نیز در آنجا نگهداری شوند.
• گوشه ای آرام و دنج برای قصه گویی و تعمق و آرامش

گوشه نرم: برای انجام فعالیت های ورزشی و جست و خیز و بازیهایی که حرکتی هستند. این گوشه را می توان با بخش مربوط به نمایش در هم ادغام کرد و بخش واحدی برای هر دو فعالیت ایجاد کرد. در این محل تعدادی اسباب بازی‌ نرم و بالش های مختلف در شکل، رنگ و اندازه های گوناگون باید وجود داشته باشد که کودک بتواند بر روی آنها بنشیند و در ضمن انجام فعالیت های حرکتی به شیوه های مختلف از آنها استفاده کند.
بخش مربوط به بازی های خیس: نیازمند یک روشویی و شیر آب سرد و گرم است. در این بخش می توان میز سفال و صندلی و جای مخصوص انجام ماسه بازی و آب بازی را قرار داد.

محیط بازی درمانی

بخش مربوط به اسباب بازی: این بخش باید دارای قفسه‌هایی برای قرار دادن و طبقه بندی کردن اسباب بازیهای مختلف باشد. جایی برای اسباب بازی های ساختاری مانند لگو و خانه عروسکی باید در نظر گرفت. وسایلی مانند بلوک های چوبی و ظروف و کاسه های پلاستیکی را نیز می‌توان در این گوشه قرار داد.

بخش مربوط به نمایش: همانطور که توصیه شد این بخش را می‌توان با بخش مربوط به فعالیت های حرکتی گوشه نرم در هم آمیخت و به کودکان اجازه داد که فعالیت های نمایشی را با حرکات خلاق ترکیب کنند و فعالیت های حرکتی را در راستای بازنمایی فعالیت‌های خاصی انجام دهند.
بخش مربوط به فعالیت‌های ترسیمی: بهتر است که این بخش در زندگی در نزدیکی مکان مربوط به انجام بازی هایی که آب در آنها نقش دارد، قرار داشته باشد. در این بخش باید میز و صندلی وجود داشته باشد تا انجام فعالیت به صورت نشسته ممکن شود. وجود سه پایه نقاشی امکان انجام این فعالیت را برای افرادی که مایل هستند ایستاده نقاشی کنند فراهم می کند.

بخش آرام: این بخش باید آرام و ساده باشد و امکان گوش دادن کودک به قصه هایی که توسط درمانگر و یا با همکاری وی خوانده می‌شود را فراهم کند. در این محل با توجه به فرهنگ غالب ناحیه ای که در آن قرار دارید می توانید از پشتی و تشک استفاده کنید و یا مبل راحت و مواردی مشابه با آن قرار دهید.

نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!

اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده  مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید 

نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید که  مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟! 

 اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp IMO Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonدریافت وقت مشاوره