مدل روانکاوی و درمان اوتیسم
مدل روانکاوی مطرح کرد که اوتیسم در اثر پرورش نامناسب و واکنش شدید کودک به این ارتباط مخرب ایجاد میشود. او اظهار داشت که طی دوره های حساس رشد کودک، والدین کودکان اوتیستیک، به رفتار بهنجار کودک مثل شیر خوردن، توالت رفتن پاسخ های نامناسب و بیمارگونه میدهند که منجر به بازداری هیجانی نوزاد میشود.
پیوند مادر – نوزاد عقیم
بنابراین پیوند مادر – نوزاد عقیم میماند و مادر با طرد کردن نوزاد واکنش نشان میدهد. در چنین محیط تهدید آور و طرد کننده ای، کودک از والدین بیشتر دوری می جوید و به تدریج از بقیه جهان نیز کناره می گیرد و به این ترتیب اختلال مزمن اوتیستیک به وجود میآید. این کنارهگیری افراطی پاسخ انطباقی کودک به دنیای متخاصم و طرد کننده است. در مجموع، رفتارهای کلاسیک اوتیستیک مثل پژواک گویی، اصرار بر یکنواختی نشانگر خصومت با والدین است و تلاشی است که برای کنترل محیط صورت میگیرد. مدل روانکاوی درمان شامل تدارک دیدن محیطی حمایتی و پذیرا برای کودکان اوتیستیک است که آنها به هر نحوی برای ابراز وجود و برای ایجاد ارتباط با جهان تلاش کنند. این موقعیت شدیداً با محیط متخاصم و طرد کننده ای که به وسیله والدین فراهم شده است و در این مدل عامل آشکارساز اوتیسم عنوان شده است در تضاد است.
جانشین مادر یا درمانگر
نوعا جانشین مادر یا درمانگر که با کودک در یک مکان اقامت دارد کودک را به مداخله بدون ترس یا سرخوردگی در هر فعالیت تشویق خواهد کرد و به هر رفتار کودک از جمله، رفتار پرخاشگرانه یا مخرب – با عشق و پذیرش پاسخ خواهد داد – بر طبق نظر بتلهیم، کودک اوتیستیک در این محیط حمایتی به تدریج احساس اطمینان و استقلال خواهد کرد، به موقع، شروع به ادراک دنیا همچون مکانی حمایت شده و امن خواهد کرد و دیگر نیازی به دفاع های اوتیستیک نخواهد داشت. اگرچه بتلهیم مدعی موفقیت زیاد برای درمان روان پویشی بود، از فرضیات نظری که این رویکرد بر آن استوار است انتقاد شده است. برای این ادعا که والدین این کودکان خصوصیات انحرافی شخصیت نشان میدهند دلیل تجربی وجود ندارد. والدین کودکان اوتیستیک با والدین کودکان نابهنجار یا کودکانی با عارضه های دیگر تفاوتی ندارند.
مخالفت با نظریه روان پویشی
در مخالفت با نظریه روان پویشی، امروزه کارشناسان دخالت والدین و خانواده را در درمان کودکان اوتیستیک برای موفقیت برنامه های درمانی، اساسی می دانند. پژوهشها در حمایت از فرضیه وقوع حوادث منفی خارج که منجر به کنارهگیری اوتیستیک میشوند ناموفق بوده اند. با روشهای درمانی بتلهیم و ادعاهای او در مورد پیامد درمان نیز مخالفت شده است. اکثر انتقادات از این واقعیت ریشه گرفته اند که فرضیات نظری و نتایج روشهای درمانی بر اساس مطالعات موردی ذهنی قرار دارند تا داده های تجربی. از گزارشهای بتلهیم درباره نتایج موفقیت آمیز نیز به علت ملاک های مبهم پیامد انتقال شد. در نهایت، مطالعاتی که کودکان اوتیستیکی را که درمان روانکاوی شده بودند. با کودکانی که درمان نشده بودند مقایسه کردند، نشان میدهند که کودکان درمان شده در مقایسه با کودکان درمان نشده بهره بیشتری نبردند.
مطالعاتی در درمانی روانکاوی
سایر مطالعاتی که به طور منظم به مقایسه برنامه های درمانی روانکاوی با برنامههای ساخت دارتر تربیتی پرداخته بودند خاطر نشان ساختند که کودکانی که درمان روانکاوی میشوند از دیگر کودکان بهره ی آموزشی کمتری می برند و به صورت بارزی رفتارهای نامناسب تری را نشان میدهند مثل خود تحریکی
نیاز به مشاوره حضوری دارید ؟!
اگر نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره در منزل دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید
نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!
اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید.